Mitä kaikkea minun tulee tietää opintolainasta?

Opintolaina rahoittamaan opintoja

Opintotuki elää tällä hetkellä ennen näkemättömän suuria muutoksen aikoja. Osana uutta hallitusohjelmaa opintotuki ollaan muuttamassa muiden pohjoismaiden tapaan vahvasti lainapainotteiseksi. Opintotukeen kohdistuva säästötavoite on jopa 70 miljoonaa euroa vuoteen 2019 mennessä. Tällä hetkellä on tiedossa, että 1.8.2017 alkaen perinteisen opintotuen rakenteeseen tulee isoja muutoksia.

Muutokset tulevat tekemään opintolainan hakemisesta yhä helpompaa yhdenmukaistamalla myöntämisehtoja. Kaiken lisäksi opintolainaa voi nostaa enemmän kuin aiemmin – täysi-ikäinen opiskelija voi nostaa lainaa jopa 650 euroa kuukaudessa. Sen lisäksi että lainamäärät tulevat kasvamaan, myös opintolainaa ottavien opiskelijoiden osuus on koko ajan kasvussa. Sen vuoksi onkin tärkeää tietää, mitä kaikkea opintolainan ottamiseen oikeastaan liittyykään.

Toisenlainen laina harkinnassa? Älä ota lainaa ilman lainavertailua!

Näiden muutosten innoittamana halusimme koota yhteen paikkaan kaiken oleellisen tiedon opintolainaan liittyen. Tiedätkö esimerkiksi mitä eroa on opintolainahyvityksellä ja opintolainavähennyksellä? Voit lukea seuraavaksi opintolainasta tehdyn infograafin, josta selviää tämä ja muutama muukin asia opintolainaan liittyen. Toivottavasti siitä on sinulle apua!

opintolaina muistilista

Mikäli haluat käyttää tätä infograafia, voit jakaa sen tämän HTML-koodin avulla:

<div style="clear:both"><a href="https://www.talouteni.fi/blogi/2017/03/opintolainanottajan-muistilista">
<img src="https:&#47;&#47;mikonomi.dk/media/912671/opintolaina_muistilista.jpeg?width=100%" width="800" title=“Opintolainanottajan muistilista" alt="Opintolainanottajan muistilista" border="0" />