10 kallista pahaa tapaa

Kuinka säästää jopa tuhansia euroja vuodessa

On helppoa kuluttaa rahaa hetken mielijohteesta, ja panostaa omaan mukavuutensa juuri tässä hetkessä. Monesti nämä impulssiostokset kuitenkin kaduttavat jälkeenpäin, erityisesti silloin kun tajuaa, että parempia ja halvempia vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla.

Yllättävän pienetkin päivittäiset valinnat voivat johtaa satojen, jopa tuhansien eurojen säästöihin vuodessa. Siksi olemmekin tehneet tämän infograafin, joka auttaa sinua havainnollistamaan 10 hyvin yleisen esimerkin kautta, kuinka pienetkin kulut voivat johtaa satojen eurojen menoihin vuodessa .

Selvitä, voisitko sinäkin saada lisärahaa veroilmoituksella

Jos huomaat jo tekeväsi infograafissa mainittuja edullisia valintoja, hienoa! Olet jo onnistunut karsimaan monta pahaa tapaa pois. Periaatteessa sinulla tulisi jäädä siis rutkasti rahaa säästöön, mutta todellisuudessa rahasi todennäköisesti kuluvat joihinkin muihin, tarpeellisiin ja tarpeettomiin menoihin.

Jos et harrasti mitään infograafissa mainituista tavoista, ei se tarkoita ettetkö silti voisi säästää rahaa joka kuukausi tekemällä pieniä päivittäisiä valintoja. Kenties sinulla on tapana herkutella enemmän kuin tarpeen olisi, olet koukussa shoppailuun tai tykkäät päivittäisistä pitkistä kuumista suihkuista. Kaikilla meistä on jonkinlaisia huonoja tapoja joissa olisi mahdollista säästää.

Avain suurten säästöjen tekemiseen vuodessa onkin tarkkailla kriittisesti omaa kulutustaan, ja miettiä, mistä olisi mahdollista karsia. Voit miettiä, löytyisikö kulutukselle halvempi vaihtoehto, vai olisiko se mahdollista leikata kokonaan pois. Kuten infograafista näkyy, jo muutaman euron säästöt viikossa johtavat suuriin summiin vuodessa, eli kovin radikaaleja muutoksia sinun ei tarvitse välttämättä tehdä.

Jos siis olet pitkään haaveillut esimerkiksi lomasta ulkomaille tai omasta menopelistä, sinun ei tarvitse välttämättä edes harkita lainaa netistä pankkitunnuksilla. Harkitse sen sijaan pientä tapojen muutosta, ja haaveesi voi olla totta jo vuoden päässä!

10 kallista pahaa tapaa

Jos haluat käyttää infograafia, voit tehdä sen helposti käyttämällä tätä HTML koodia: 

<div style="clear:both"><a href="https://www.talouteni.fi/blogi/2017/04/10-kallista-pahaa-tapaa">
<img src="https:&#47;&#47;mikonomi.dk//media/912969/10_kallista_pahaa_tapaa.png"width="800" title=“10 kallista pahaa tapaa" alt="10 kallista pahaa tapaa" border="0" />

Nettilaina harkinnassa? Älä unohda pikavippivertailua