Suomalaisten suosituimmat matkakohteet 2016

Kesälomakausi lähestyy ja matkakuume nousee. Onko sinun kesälomamatkasi jo varattu? Mikäli yhä pohdit eri vaihtoehtojen välillä, lue lisää - saatat saada uusia ideoita! Pakkaa matkalaukkuun valmiiksi passi, hammasharja sekä luottokortti ja olet jo askeleen lähempänä tulevan kesän seikkailuja.

Vaikka viime aikoina onkin satanut lunta ja auringon lämpimät säteet tuntuvat kaukaiselta haaveelta, on kuitenkin pian jo kesäkuu ja halusimme Talouteni.fi:n toimituksessa tarjota matkustusvinkkejä suomalaisille tuttuihin matkakohteisiin. Laskimme, kuinka paljon majoittuminen ja lentäminen Helsingistä edullisimmillaan kustantaa.

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan suomalaiset tekivät 2016 runsaat 8 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa ulkomaille. Suomen sisällä vapaa-ajanmatkoja tehtiin 26 miljoonaa.

Suosituimmat matkakohteet vuonna 2016 olivat

 • Viro
 • Espanja
 • Ruotsi
 • Venäjä
 • Saksa

 

Onko lomabudjettisi 70 euroa vai 500 euroa? Alla olemme listanneet suosituimmat matkakohteet sekä niiden arvioidut hintatiedot budjettimatkalle kesäkaudelle 2017. Lue tarkemmin seuraavan infograafin jälkeen ja voit löytää itsellesi mukavan kesälomamatkan, joka sopii juuri sinun budjetillesi!

 suosituimmat matkakohteet

 Piditkö infograafista? Voit jakaa sen helposti käyttämällä tätä HTML-koodia: 

<div style="clear:both"><a href="https://www.talouteni.fi/blogi/2017/05/suosituimmat-matkakohteet-2016">
<img src="https:&#47;&#47;mikonomi.dk/media/913106/loma_22213780_af11f7a4b84deb5acd40799628894ab10571efe8.jpeg?width=100%"width="800" title=“Suomalaisten suosituimmat matkakohteet 2016" alt="Suomalaisten suosituimmat matkakohteet 2016" border="0" />

Viro

Suomalaisten suosituin matkakohde vuonna 2016 oli arvatenkin kestosuosikki, eteläinen naapurimme Viro. Laivamatkan Tallinnaan saakin Helsingistä halvimmillaan noin 20 eurolla. Hotelliyötkään eivät paljoa kukkaroa rasita, sillä keskustan läheisyydestä vaatimattoman hotelliyön saa noin 30 eurolla per henkilö. Perustason hotellien hinnat pyörivät noin 60-80 eurossa yötä kohden. Kahden yön budjettimatkan Tallinnassa voi siis saada edullisimmillaan jopa 80 eurolla.

Vinkkimme Tallinnan matkaan:

 • Bastionin tunnelit - Nämä keskiaikaiset, maan alla kulkevat tunnelit ovat etenkin sinulle, joka olet kulkenut aikaisemmat Tallinnan matkasi vain hotellin ja vanhan kaupungin väliä. Näitä ei joka kaupungista löydä.
 • TV-torni - Toisenlaista perspektiiviä Tallinnaan tuo myös vanha televisiotorni. 314 metriä korkeasta tornista aukeaa selkeällä säällä kauniit näköalat koko kaupungin ylle. Lisäksi Tornissa on muutakin koettavaa, kuten oman uutislähetyksen tekeminen tai vaijerin varassa tornin reunalla keikkuminen.
 • Katariinankuja – Vanhan kaupungin keskiaikaista tunnelmaa parhaimmillaan.

 

 Espanja

Espanja

Kakkossijaa suosituimpana matkakohteena piti lämmin ystävämme Espanja. Ensi kesänä lentoliput Málagaan, Costa del Solin alueelle, kustantavat halvimmillaan noin 220 euroa henkilöä kohden. Majoittuminen Málagassa on suhteellisen edullista: edullisimman perushuoneen saa noin 40 eurolla. Viikonlopun matkan lentoineen ja perustason hostellimajoituksineen voi siis saada halvimmillaan 300-400 eurolla.

Vinkkimme Costa del Solin alueelle:

 • Córdoba – Málagan pohjoispuolella sijaitseva eksoottinen kaupunki, jossa yhdistyy kiehtova historia sekä mystinen arkkitehtuuri. Kaupungin historia ulottuu 150-luvulle ennen ajanlaskun alkua!
 • Ronda – Korkealle vuoristoon rakennettu kaupunki, jonka läpi kulkee 120 metriä syvä rotko. Takuuvarmasti huikeita maisemia siis luvassa!
 • Cádiz - Vuonna 1100 ennen ajanlaskun alkua perustettu kaupunki on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Kreikkalaisen legendan mukaan itse Herkules olisi perustanut Cádizin kaupungin.

 

Ruotsi

Kolmanneksi suosituin matkakohde suomalaisille oli länsinaapurimme Ruotsi. Ensi kesänä on mahdollista saada lentoliput Tukholmaan halvimmillaan jopa 90 eurolla henkilöä kohden ja hyvän budjettimajoituskin on mahdollista saada noin 70 eurolla.

Mikäli Tukholman shoppailukatu on jo nähty ja koettu, kokeile näitä vaihtoehtoja:

 • Skansen - Tämä upea ulkoilmamuseo on täydellinen kesäpäivän piknikretkelle.
 • Hallwyska Museet - Upea välimerellistyylinen ulkoilmapalatsi.
 • Medeltidsmuseet - Arkeologisen kaivannon päälle rakennettu keskiaikamuseo.

 

Venäjä
 

Venäjä

Neljännellä sijalla on itänaapurimme Venäjä. Venäjää monesti vierastetaan matkakohteena, mutta järkeä käyttämällä esimerkiksi Pietari ei ole sen vaarallisempi kohde kuin muutkaan suurkaupungit. Auttavasta venäjän taidosta on tottakai hyötyä myös Venäjälle matkustettaessa. Lentoliput Pietariin kustantavat noin 170 euroa henkilöä kohden. Pietariin on myös mahdollista matkustaa VR:n junayhteydellä tai laivalla. Majoitus on Pietarissa suhteellisen edullista, vaatimattoman hotellihuoneen voi budjettimatkailija saada noin 40 eurolla yötä kohden.

Yleisesti ottaenkin Pietarin hintataso on kovin edullinen. Matkoihin ja majoituksiin kuluva summa vaihtelee suuresti sen mukaan, miten Pietariin matkustaa ja kuinka vaatimattoman tai hulppean majoituksen haluaa. Lisäksi matkaaja tarvitsee viisumin, joka kannattaa hankkia matkatoimiston kautta. Poikkeuksena ovat viisumivapaat laivamatkat, joilla oleskeluaikaa Venäjällä on 72 tuntia.

Pietarissa kannattaa nähdä ainakin nämä:

 • Verikirkko - Upein mosaiikein koristeltu kirkko.
 • Eremitaasi - Yksi maailman upeimmista taidemuseoista. Tutustu kohteeseen ennen matkaa, koko museon kiertäminen tarkoittaa 25 kilometriä!
 • Kunstkamera – Maailman vanhin museo vuodelta 1714, jolloin Pietari Suuri avasi kummallisuuskokoelmansa koko maailmalle. Ei herkimmille!

 

Saksa

Viidenneksi suosituin matkakohde suomalaisille vuonna 2016 oli automaana ja Oktoberfestistä tunnettu Saksa. Esimerkiksi Berliini on oikein mainio matkakohde: sen lisäksi että esimerkiksi ravintolahinnat ovat Suomea edullisemmat, voi lentoliput saada Berliiniin ensi kesäksi noin 110 eurolla henkilöä kohden. Lisäksi majoitus on Berliinissä erityisen huokeaa, mukavan perushostellin voi saada noin 40 eurolla yhdeksi yöksi. Mukavan viikonlopun Berliinissä saa budjetilla matkustava majoituksineen ja lentoineen noin 200 eurolla.

Berliini on pullollaan historiaa ja katsasta siellä ainakin nämä:

 • Teufelsberg - 120 metriä korkea kukkula, jonne amerikkalaiset joukot rakensivat 50-luvulla suuren vakoilu- ja salakuuntelukeskuksen.
 • Nikolaiviertel – Berliinin vanhakaupunki
 • Potsdamer Platz - Toisessa maailmansodassa tuhoutunut aukio, joka on tänä päivänä keskeinen paikka berliiniläisten kokoontumisissa.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua kesälomamatkan suunniteluun! Lomamatkan suunnitteluun kannattaa varata aikaa, sillä mitä lähemmäksi lähtöpäivä tulee, sitä kalliimmaksi lennot ja hotellien hinnat nousevat. Muista, että lennot tulevat aina edullisimmiksi, mikäli lähtöajoissa ja -päivissä pystyy joustamaan. Jos tarvitset nopeaa helpotusta rahatilanteeseen, niin voisit harkita pikavippiä lainaa heti tilille 27h .Myös lähempänä lähtöpäivää voi tehdä hyvinkin edullisia löytöjä lentojen ja hotellien suhteen.