Kesäkuun suositukset - Youtube kanavat sijoittamiseen ja säästämiseen

Kesäkuun suositukset - Youtube kanavat sijoittamiseen ja säästämiseen 

Tässä kuussa vaihdamme hieman vaihdetta. Talous uutisten sijaan listaamme sinulle 4 Youtube kanavaa, jotka käsittelevät kattavasti sijoittamista sekä säästämistä. Jotkin kanavista tuottaa sisältöä myös talouden ulkopuolelta, mutta jokaisen ytimessä on henkilökohtainen talous, tavalla tai toisella esimerkiksi sijoittamisen tai säästämisen kautta. Osa kanavan pitäjistä ovat myös tuttuja aiemmin tekemistämme artikkeleistä liittyen säästöblogeihin ja vaurastumiseen.

Jos siis olet ahkera Youtuben suurkuluttaja, tai kesäloman aikana sarjat Netflixistä tuppaavat loppuvan, voit tsekata nämä seuraavat 5 kanavaa, ja kehittää taitojasi oman talouden hallinnassa! 

Puoli Miljoonaa Pääomaa

Puoli miljoonaa pääomaa - kanava on arkkitehti ja yrittäjä Kirsikan pitämä kanava, joka käsittelee erityisesti sijoittamiseen, säästämiseen ja taloudelliseen riippumattomuuteen liittyviä aiheita hyvin kansantajuisesti. Vaikka Kirsikka onkin jo itse saavuttanut taloudellisen riippumattomuuden ja yli puolen miljoonan pääoman, kertoo hän hyvin konkreettisesti myös vinkkejä, kuinka kuka tahansa voi päästä samaan asemaan. 

Tsekkaa esimerkiksi Kirsikan videot säästämisestä tältä soittolistalta: https://www.youtube.com/watch?v=RSrc8DxBjjw&list=PLR6g_gtCrfIedV1s4-L2wLQf2ZOsoYkmX

Ostan Asuntoja

Kokonainen videokanava, joka on omistettu täysin asuntosijoittamiselle! Asuntoihin sijoittaminen on aivan omassa mittakaavassa verrattuna osakkeisiin ja rahastoihin sijoittamiseen, mutta yhä useampi suomalainenkin on tästä kiinnostunut. Videoista löytyy vinkkejä ja vastauksia niin asuntojen ylläpitoon kuin asuntosijoittamisen aloittamiseenkin liittyen, asuntosijoittaja Harri Hurun esittelemänä. Kanavasta voi siis hyötyä niin aloittelevat kuin kokeneetkin asuntosijoittajat. 

Tsekkaa esimerkiksi Harrin videot sijoitusasunnon ostamisesta tältä soittolistalta: https://www.youtube.com/watch?v=7eAu9driCBc&list=PLCr4xwaqITD1gh50Sf1Bk-tZkwSahpxhK

InderesTV 

Inderes verkkopalvelun kanava on täynnä tietoa sijoittamiseen ja osakemarkkinoihin liittyen. Aloitteleville sijoittajille erityisen hyödyllinen on Inderesin sijoituskoulu, jossa käydään läpi muun muassa kuinka ostaa osakkeita, ja selitetään yleisimpiä sijoittamiseen liittyviä termejä. Sijoittamisessa alkuun jo päässeille kanava tarjoaa rutkasti tietoa tämän hetken kehityksistä osakemarkkinoilla, vertailua eri osakkeiden kesken sekä paljon muuta hyödyllistä sijoitustietoa. 

Inderesin sijoituskoulu löytyy tästä soittolistasta: https://www.youtube.com/watch?v=OV6lu2zrctg&list=PLyaj31tIl1os7X37tdOg88ldcpgQTB9Gb 

Mikko Sjögren

Rahataidonvalmentaja Mikko Sjögrenin uusi kanava tarjoaa tietoa sijoittajan arjesta sekä vinkkejä vaurastumisesta suorasanaisesti ja korkealla tuotantolaadulla. Kanavalta löytyy vlogia myös muista Mikon elämään liittyvistä aiheista, kuten autoharrastuksesta, mutta vaurastumisen vinkit kokeneelta rahataidonvalmentajalta ovat osana suurimmassa osassa videoita. Vaikka kanava on vielä kohtalaisen uusi, ilmestyy sinne sisältöä tasaisin väliajoin, joten kannattaa pitää kanava kiikarissa.  

Katso esimerkiksi video 5 minuutin budjettimallista: https://www.youtube.com/watch?v=WGiEwXwFIao 

Tulossa Heinäkuussa: Veronpalautukset tilille 4.7.

Tänä vuonna ensimmäiset veronpalautukset tulevat tilille jo heinäkuun alussa.  Kun palautukset aiemmin ovat tulleet kaikille suomalaisille samana päivänä joulukuussa,  vaihtui käytäntö tänä vuonna, ja suomalaisten verotus päättyy eri aikoihin. Suurin osa veronpalautuksista saapuu suomalaisten tileille kuitenkin elo- tai syyskuussa, mutta osa pääsee niistä nauttimaan jo parin päivän päästä,