Heinäkuun suositukset - Talouspodcastit

Heinäkuun talouspodcast suositukset

Jatkamme viime kuun kesäisiä suosituksiamme tässä kuussa keskittyen yhä enemmän suosiota kerääviin podcasteihin. Niitä on kesäloman viimeisillä viikoilla kätevä kuunnella, mutta ne sopivat yhtä hyvin esimerkiksi työmatkoilla kuunneltavaksi.

Podcasteja löytyy jo miltei mistä tahansa aiheesta maan ja taivaan välillä, ja talous ei ole poikkeus. Podcasteja löytyy niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia, ja mainitsimmekin jo Toukokuun katsauksessamme Suomen suosituimman Podcastin, #Rahapodin, jota suosittelemme yhä lämpimästi kuuntelemaan.

Tästä listasta löydät vielä lisäksi 5 talouteen keskittyvää suomalaista podcastia, joten tsekkaa lista ja laita nämä kuunteluun!

Verkosta Vapauteen

Verkosta Vapauteen on Mikko Raespuron juontama podcasti, joka keskittyy erilaisiin tapoihin, joilla on mahdollista tienata elanto internetin kautta. Podcasti esittelee muun muassa kattavasti 4 eri tienaustapaa netissä, sekä muita ajankohtaisia aiheita. Mikko myös haastattelee monia erilaisia henkilöitä jotka liittyvät jollain tavalla internetissä tienaamiseen, esimerkiksi oman yrityksen tai muun tienaustavan kautta. Podcastia on tullut ulos jo 75 jaksoa, joten kuunneltavaa riittää vaikka viimeisille kesälomaviikoille.

Voit kuunnella Verkosta vapauteen -podcastia löytyy seuraavan linkin kautta:
https://verkostavapauteen.wordpress.com/2017/12/16/verkosta-vapauteen-podcast/

#Rahamania

Nina Norlundin ja Tellu Uotilan vetämä #Rahamania keskittyy nimensä mukaisesti rahaan. Jaksoja on ulkona jo 60, ja aiheet vaihtelevat säästämisestä sijoittamiseen sekä talouskasvatukseen, ja monia jaksoja löytyy myös keskittyen ajankohtaisiin rahaan liittyviin aiheisiin. Rahamanialla on säännöllisesti vierailijoita ja haastateltavia, jotka tuovat myös omaa näkökulmaansa rahasta puhumiseen. Rahamanialla on myös oma youtube kanava, josta keskusteluja voi seurata myös kuvan kera, joten jos et ole pelkän kuuntelun ystävä, voi podcast olla sinulle juuri sopiva.

Kuulet Rahamaniaa muunmuassa seuraavan linkkien kautta:
https://www.youtube.com/channel/UCTvTpndqTCVagHWzWAdpk_A/featured

Melkein kaikki rahasta

Melkein kaikki rahasta on Julia Thurénin vetämä podcast, joka keskittyy erityisesti kannustamaan ihmisiä puhumaan rahasta avoimemmin, sekä käsittelemään henkilökohtaista taloutta hauskalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Yhden jakson pituus on yleensä noin 30 minuuttia. Podcasteja löytyy muun muassa säästämisestä, työstä ja palkasta sekä sijoittamisesta. Vieraina poscastissa esiintyy erilaisia henkilöitä yrittäjistä bloggareihin ja talouden asiantuntijoihin.

Melkein Kaikki Rahasta podcast löytyy muun muassa seuraavasta linkistä:
https://areena.yle.fi/1-4580170

Rikastamo

Rikastamo on Unna Lehtipuun ja Terhi majasalmen pitämä podcast, josta asiaa löytyy laidasta laitaan liittyen rahan, uran ja merkityksen kolmiyhteyden löytämiseen. Rikastamon sisällä on erilaisia sarjoja, kuten Timanttipesula sekä Speed date, jotka omalla tavallaan käsittelevät Podcastin oleellisimpia aiheita. Podcasteja ilmestyy tasaiseen tahtiin, ja ne ovat hieman tyypillisiä podcasteja lyhyempiä ja ytimekkäitä, yleensä noin 10 - 20 minuutin pituisia tietopommeja. Ne sopivat siis erityisen hyvin esimerkiksi bussissa tai junassa kuunneltavaksi.

Rikastamoa voi kuunnella muunmuassa seuraavan linkin kautta:
https://www.supla.fi/ohjelmat/rikastamo

Mikä Maksaa?

Mikä Maksaa? podcast käsittelee taloutta hieman henkilökohtaista tasoa laajemmin. Podcastissa keskustellaan kansantaloudesta sekä globaalitaloudesta ja käsitellään asioita jotka mahdollisesti askarruttavat tavallisia kansalaisia näiden käsitteiden kanssa. Tarkempia aiheita on esimerkiksi eläkkeet, vastuullisuus ja talouskasvu. Podcastia juontaa Juho-Pekka Rantala, ja hänellä säännöllisesti on vieraana erilaisia talouden asiantuntijoita. Jaksot ovat myös kohtalaisen pitkiä, noin 50 - 60 minuutin mittaisia, joten niissä riittää mielenkiintoista kuunneltavaa vaikka pidemmällekin työmatkalle.

Mikä Maksaa? Podcastia voi kuunnella muun muassa seuraavan linkin kautta:
https://areena.yle.fi/1-1811853