Inspiroivimmat resurssit oman talouden hallintaan

Sivulta löydät seuraavanlaisia resursseja talouden hallintaan: 

Ota oma talous haltuun näillä resursseilla

Suurin osa meistä haluaisi olla täydessä hallinnassa omasta taloudestaan. Useimmat kuitenkin huomaavat usein toivovansa pystyä säästämään hieman enemmän rahaa, kuluttamaan vähemmän tai jopa aloittaa rahan sijoittamisen.

Tämä tuntuu usein kuitenkin varsin vaikealta. Jo pienen määrän säästöön saaminen kuukaudessa voi aiheuttaa päänvaivaa, ja sijoittaminen se vasta haastavalta kuulostaakin. Kuinka päästä talouden hallinnan alkuun silloin, kun jo ajatuskin säästämisestä tai sijoittamisesta tuntuu turhan vaikealta?

Onneksi netti on nykyään pullollaan täysin ilmaisia resursseja juuri näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Enään ei ole välttämätöntä lukea montaa järeää teosta tai käyttää kauheasti aikaa kursseihin jotta oman talouden hallinta alkaa sujua. Alkuun pääseminen säästämisessä tai sijoittamisessa on helpompaa kuin koskaan, ja sen voi tehdä esimerkiksi podcasteja kuuntelemalla tai youtube videoita katsellessa illan viihdykkeeksi.

Olemmekin siis keränneet tälle sivulle käteviä resursseja oman talouden hallinnan parantamiseksi. Listasta löydät podcasteja, videoita, tapahtumia ja työkaluja oman talouden hallintaan. Jokaisen kategorian resurssit ovat ensin kätevänä yhteenvetona listassa, ja ne jotka haluavat tietää hieman enemmän resursseista, voivat lukea lisää listojen alta.

Talousaiheiset Podcastit

Talousaiheiset Youtube Kanavat

Talousaiheiset tapahtumat

Talousaiheiset työkalut

Talousaiheiset Podcastit

Podcastit ovat kasvava viihteen muoto, ja monet ovat ottaneet kuunneltavaksi niin viihdyttäviä kuin opettaviakin podcasteja. Ne ovat erittäin kätevä keino saada pureva tietolataus esimerkiksi työmatkalla, juoksulenkillä, siivotessa tai ihan muuten vain.

Keräsimme tähän listaan suomalaisia podcasteja taloudesta, jotka käsittelevät taloutta eri näkökulmista aina säästämisestä sijoittamiseen sekä suuremman kuvan kansantalouteen. Podcastit on jaettu karkeasti kolmeen eri kategoriaan, mutta kaikki listatut podcastit käsittelevät taloutta laajasti ja monesta mielenkiintoisesta näkökulmasta.

Podcastit sijoittamisesta

Rahapodi 
Nordnetin Rahapodi on viikottain ilmestyvä podi, joka käsittelee erityisesti sijoittamista viihdyttävällä twistillä, puhuen sijoitusmaailman ajankohtaisista aiheita. Juontajana toimivat Martin Paasi ja Miikka Luukonen, ja vieraina heillä on usein erilaisia talouden ammattilaisia.

Salkunrakentaja 
Salkunrakentajan podcast haluaa sekä herättää keskustelua että synnyttää ideoita sijoittamisesta kuulijoilleen. Juontajana toimivat Samu Wilhelmsson ja Martina Akrenius, ja podissa keskustellaan sijoittamisen lisäksi markkinoista ja vaurastumisesta yleisesti.

Sijoittajakoulu 
OP:n tuottama Sijoittajakoulu käsittelee juurikin sijoittamista hauskalla tavalla ja ilman vaikeita käsitteitä, siten että kuka tahansa voi podia seurata ja oppia sijoittamisen nuorat. Juontajana toimivat Ida-Liina Huurtela ja Tuomas Rajala.

Inderes podi 
Indersin podcast keskittyy sijoittamiseen sekä osakemarkkinoihin ja viikoittaisen talouskatsauksen tuomiseen sijoittajille helpossa ja kätevässä paketissa. Inderes haluaa toimia linkkinä yritysten ja sijoittajien välillä, ja podcast ajaa tätä samaa asiaa. Podcastia juontavat Sauli Vilen ja Juha Kinnunen.

Mimmit Sijoittaa 
Mimmit sijoittaa on kahden nuoren mimmin, Pia-Maria Nickströmin ja Hanna Tikanderin vetämä podi, jonka tavoitteena on tehdä sijoittamisesta asia joka selkenee jokaiselle. Podi käsittelee henkilökohtaista taloutta myös monesta muusta näkökulmasta.

Rahasta 
Rahasta on Taloussanomien podcast, jota juontavat Heidi Hakelin, ja Sauli Vilenin. Podi käsittelee sijoittamista, säästämistä sekä yleistä talouden hallintaa, ja vieraana podcastissa on usein tunnettuja suomalaisia sijoittajia ja rahoitusasiantuntijoita.

Nordea Market Insights Fi 
Nordean tuottama Podcast, Nordea Market Insights käsittelee sijoittajille olennaisia aiheita markkinatalouden ja finanssimaailman trendeistä tarjoten uusia ideoita ja oppeja.  Juontajina toimivat Nordean erilaiset asiantuntijat, ja podcasteista löytyy muutama eri sarja, kuten Sijoituspodi.

Podcastit säästämisestä

Syö Nuku Säästä  
Ronja Roms & Ida Stepanow juontavat podcastia joka julkaistaan myös ruotsiksi Äta Sova Spara nimellä. Podcast pyrkii tuomaan inspiraatiota jokaiselle oman talouden hallintaan hauskalla ja helpolla tavalla. Jaksoissa käydään muun muassa läpi budjetoinnin  ja rahanhallinan alkeet.

Melkein Kaikki Rahasta 
Melkein kaikki rahasta on Julia Thurénin vetämä podcast, joka keskittyy erityisesti kannustamaan ihmisiä puhumaan rahasta avoimemmin, sekä käsittelemään henkilökohtaista taloutta hauskalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla.

Rahariihi
Talous-TV:n podcasti Rahariihi käy läpi erilaisia asioita taloudesta ja säästämisestä, sekä myös sijoittamisesta. Podcastissa on vieraina tunnettuja suomalaisia raha-asiantuntijoita, ja vakituisina juontajina toimii Helka Miettunen ja Ilari Lehtinen. 

Taloudellinen mielenrauha 
Taloudellinen mielenrauha-podcast haluaa nimensä mukaisesti mahdollistaa taloudellisen mielenrauhan kuulijoilleen. Jasmin Hamidin ja Kaisa kivipellon johdolla podcast käy läpi raha-asioita ja keinojä säästää monesta eri näkökulmasta.

Rahamania 
Nina Norlundin ja Tellu Uotilan vetämä #Rahamania keskittyy rahaan erilaisista näkökulmista. Aiheet vaihtelevat säästämisestä sijoittamiseen sekä talouskasvatukseen, ja monia jaksoja löytyy myös keskittyen ajankohtaisiin rahaan liittyviin aiheisiin.

Puhu Rahasta 
Puhu Rahasta Podcastissa käsitellään kattavasti rahaa, ja sen hallintaa. Podissä käydään myös läpi eri vieraiden kanssa kuinka rahaa voi ansaita, ja mitä merkitystä sillä on elämän eri vaiheissa. Juontajana toimii Ella Okko.

Rikastamo 
Rikastamo on Unna Lehtipuun ja Terhi majasalmen juontama podcast, josta asiaa löytyy laidasta laitaan liittyen rahan, uran ja merkityksen kolmiyhteyden löytämiseen. Rikastamon sisällä on erilaisia sarjoja, kuten Timanttipesula sekä Speed date, jotka omalla tavallaan käsittelevät Podcastin oleellisimpia aiheita.

Podcastit taloudesta yleisesti:

Veronkantaja 
Veronkantaja on Suomen verohallinnon tuottama podcast, joka käsittelee, kuten arvata saattaa, verotusta ja siihen liittyviä ilmiöitä. Podin ensimmäinen kausi käsitteli verotusta suomeksi, ja toinen kausi on englannin kielellä.

Poliittinen talous  
Poliittinen talous podcast käsittelee sekä politiikkaa että taloutta kansainvälisesti. Aiheina ovat talouden lisäksi myös esimerkiksi ilmasto, ja kuinka ilmastopolitiikka voi vaikuttaa talouteen eri tavoin. Juontajina toimivat Timo Harjuniemi ja Lauri Holappa.

Perikato 
Perikato on erityisesti nuorille suunnattu blogi jossa Jukka Oksaharju ja Emil Elo käyvät läpi arkipäiväisiä kysymyksiä taloudesta ja siihen tiukasti liittyvistä aiheista. Podcast on 8 osan mittainen, ja käsittelee muun muassa sijoittamista, asumista ja yleistä talouden hallintaa.

Mikä Maksaa? 
Podcastissa keskustellaan kansantaloudesta sekä globaalitaloudesta ja käsitellään asioita jotka mahdollisesti askarruttavat tavallisia kansalaisia näiden käsitteiden kanssa. Tarkempia aiheita on esimerkiksi eläkkeet, vastuullisuus ja talouskasvu. Podcastia juontaa Juho-Pekka Rantala.

Taloustaito - Podcast 
Taloustaito on yksi Suomen kattavimmista talousjulkaisuista ja Taloustaidon podcast käsittelee rahaa ja verotusta hieman omaa taloutta laajemmalta kantilta, ja puhuu koko suomen talouden tilanteesta ja verotuksesta. Juontajana toimii Ulla Simola.

Huomisen Talous 
Huomisen Talous on Kuntarahoitus-pankin tuottama podcast, joka käsittelee Timo Vesalan juontamana erilaisia näkökulmia taloudesta ja yhteiskunnasta laajemmalla skaalalla.

Verkosta vapauteen 
Verkosta Vapauteen on Mikko Raespuron juontama podcasti, joka keskittyy erilaisiin tapoihin, joilla on mahdollista tienata elanto internetin kautta. Podcasti esittelee muun muassa kattavasti 4 eri tienaustapaa netissä, sekä muita ajankohtaisia aiheita.

Talousgurut 
Talousgurut on Finanssiala RY:n nuorille suunnattu podcast, joka käsittelee erilaisia talousasioita nuorten näkökulmasta muun muassa haastattelemalla tunnettuja suomalaisia sijoittajia ja johtajia, ja jopa tasavallan presidenttiä. Podcastia juontavat Joni Tasa ja Petra Uusikumpu.

Pals Podcast
Pals on kahden nuoren yrittäjän, Robin Borgströmin ja Sebastian Motelayn vetämä podcast, jonka kautta he pyrkivät oppimaan paremmin kuinka mm. talous, yrittäjyys ja sijoittaminen toimii. Tämä tapahtuu kyseisten alojen parhaita tekijöitä ja asiantuntijoita haastattelemalla.

Talousaiheiset Youtube Kanavat

Tästä listasta löydät suomalaisia Youtube kanavia, jotka tarjoavat informatiivista ja  viihdyttävää sisältöä taloudesta videomuodossa. Kanavat käsittelevät erillä tavoin säästämistä, sijoittamista ja oman talouden hallintaan muun muassa nuorten näkökulmasta.

Suurin osa kanavista tuottaa videoita yhä aktiivisesti säännöllisin väliajoin, mutta kaikki kanavat sisältävät kattavan arkiston hyödyllisiä videoita.

Youtube kanavat sijoittamisesta:

Nordnet Suomi
Nordnet Suomen Youtube-kanavalta löytyy monenlaisia opetusvideoita sijoitamisen aloittamiseen, sijoittamiseen liittyviä vinkkejä ja muita ajankohtaisia säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä aiheita käsitteleviä videoita.

Inderes TV 
Inderes verkkopalvelun kanava on täynnä tietoa sijoittamiseen ja osakemarkkinoihin liittyen. Aloitteleville sijoittajille erityisen hyödyllinen on Inderesin sijoituskoulu. Sijoittamisessa alkuun jo päässeille kanava tarjoaa rutkasti tietoa tämän hetken kehityksistä osakemarkkinoilla

Sijoitustieto 
Sijoitustiedon kanavan keskimmäinen sisältö on Aki Pyysingin #Teerenpelit sarja, jossa haastatellaan erilaisia sijoituksen ja talouden asiantuntijoita. Lisäksi kanavalta löytyy katsauksia Sijoitustiedon tapahtumista ja erilaisista sijoittamiseen liittyvistä puheista.

Pörssisäätiö 
Pörssisäätiön kanavalta löytyy tietoa kotitalouksille sijoittamisesta, säästämisestä ja vaurastumisesta. Kanavalta löytyy muun muassa sijoituskoulu-sarja, sekä otteita erilaisista Pörssisäätiön tapahtumista.

Kanavat Oman talouden hallinnasta:

Takuusäätiö 
Takuusäätiön kanava keskittyy opettamaan ihmisiä oman talouden hallintaan. Sieltä löytyy neuvoja muun muassa siihen, kuinka toimia velkavaikeuksien kanssa, sekä kuinka tehdä tehokas budjetti.

Kun Koulu Loppuu 
Kun Koulu Loppuu on TaTin kanava, joka on suunnattu varsinkin kouluista valmistuville nuorille. Videot käsittelevät elämää koulun jälkeen monelta kantilta, mutta kanavalta löytyy useita videoita sijoittamisesta, tienaamisesta ja oman talouden hallinnasta. Myös Tatin podcasti, Puhu Rahasta, löytyy kanavalta.

Oppiraha  
Oppiraha on kanava, joka käsittelee taloutta selkokielellä lyhyillä ja ytimekkäillä videoilla. Kanava on suunnattu erityisesti nuorille, mutta videoista voi kuka tahansa oppia muun muassa sijoittamisen alkeet, ja saada vastauksen usein kysyttyihin kysymyksiin taloudesta.

Puoli Miljoonaa Pääomaa 
Puoli Miljoonaa Pääomaa on kanava, joka käsittelee erityisesti sijoittamiseen, säästämiseen ja taloudelliseen riippumattomuuteen liittyviä aiheita hyvin kansantajuisesti. Kanavan pitäjä, Kirsikka, on jo saavuttanut kanavan nimen mukaisen omaisuuden, ja jakaa käytännölisiä vinkkejä siihen, kuinka muutkin voivat päästä samaan asemaan.

Youtuve kanavat taloudesta yleisesti:

Mikko Sjögren 
Rahataidonvalmentaja Mikko Sjögrenin kanava tarjoaa tietoa sijoittajan arjesta sekä vinkkejä vaurastumisesta suorasanaisesti ja korkealla tuotantolaadulla. Kanavalta löytyy vlogia myös muista aiheista, mutta vaurastumisen vinkit kokeneelta rahataidonvalmentajalta ovat osana suurimmassa osassa videoita.

Henri väkeväinen 
Henri Väkeväisen kanava keskittyy opettamaan ihmisille erilaisia talous- ja lakiasioita. Videoita löytyy myös henkilökohtaisesta taloudesta, mutta iso osa videoista käsittelee taloutta laajemmasta näkökulmasta

Ostan asuntoja 
Ostan Asuntoja on kanava joka on omistettu täysin asuntosijoittamiselle. Videoista löytyy vinkkejä ja vastauksia niin asuntojen ylläpitoon kuin asuntosijoittamisen aloittamiseenkin liittyen, asuntosijoittaja Harri Hurun esittelemänä. Kanavasta voi siis hyötyä niin aloittelevat kuin kokeneetkin asuntosijoittajat.

Kotia kohti 
Kotia kohti kanava on tarkoitettu erityisesti ensiasunnon ostajille, ja jakaakin aiheesta paljon vinkkejä. Kanavalla käydään kuitenkin läpi myös monia muita aiheita sijoittamiseen ja säästämiseen liittyen, jotka ovat usein olennaisia ensimmäisestä kodista haaveileville.

Talousaiheiset Tapahtumat

Tästä osiosta löydät tapahtumia ja messuja jotka keskittyvät talouteen. Tapahtumat ovat oivia niin täysin oman talouden hallinnan aloittejoille kuin jo kokeneemmillekin henkilöille, sillä tapahtumat tarjoavat kattavaa tietoa yhtiöiltä ja erilaisilta talouden asiantuntijoilta, kuten myös tukea hankalissa taloustilanteissa.

Suurin osa tapahtumista on täysin ilmaisia, mutta mukana on myös muutama tapahtuma, jotka vaativat sisäänpääsymaksun.

Talousaiheiset tapahtumat keväällä

Salon Sijoituspäivä 
Salossa pidettävät sijoitusmessut ovat päivän mittainen tapahtuma täynnä tietoa ja vinkkejä siitä, mihin juuri nyt kannattaa sijoittaa. Puhujina toimii useita tunnettuja suomalaisia sijoittajia ja talouden asiantuntijoita. Tapahtuma järjestään Salon Lukiossa 1.2.2020.

SijoitusSummit 
SijoitusSummit on Suomen suurin täysin verkossa tapahtuva sijoitustapahtuma. SijoitusSummit kestää kokonaisen viikon, ja sitä voi seurata täysin ilmaiseksi. Viikon aikana netistä on nähtävissä kymmenien talousasiantuntijoiden haastatteluja koskien sijoittamisen viimeisimpiä trendejä. Tänä vuonna SijoitusSummit on 16. - 22.3.2020.

Vero 2020
Veronmaksajien järjestämä Vero 2020 Messu tarjoaa tilaisuuden oppia kaikkea mahdollista verotukseen, mutta myös sijoittamiseen ja talouden hallintaan liittyen. Tapahtuma on ilmainen ja vaatii vain rekisteröitymisen. Se pidetään Helsingin Finlandia-talolla 18.3.2020.

Säästä & Sijoita 
Turun Messukeskuksessa järjestettävä Säästä & Sijoita tapahtuma tarjoaa käytännöllistä tietoa sijoittamisesta niin yksityisille aloitteleville sijoittajille, kuin jo kokeneemmille ammattilaisillekin. Messut ovat tänä vuonna 17. -18.4., ja liput ovat 10€ aikuisille ja 7€ opiskelijoille sekä eläkeläisille.

Sijoitusmessut 
Suomen vanhin ja suurin yksipäiväinen sijoitustapahtuma järjestetään jo 21 kerran Tampere talolla 14.5.2020. Se on täysin ilmainen yleisölle, ja vaatii vain rekisteröitymisen. Messuilla puhujina toimii erilaisia tunnettuja sijoittajia asuntosijoittamisesta metsäsijoittamiseen.

Talousaiheiset tapahtumat syksyllä

Sijoittaja 2020 
Sijoittaja- Messut ovat Alma Talentin järjestämä tapahtuma, joka on yleisölle täysin ilmainen. Tapahtuma keskittyy nimensä mukaisesti sijoittamiseen, ja on suunnattu niin yksityisille sijoittalle, kuin kokeneemmillekin, sekä myös yhtiöiden edustajille. Sijoittaja 2020 Messut ovat 16.9. Helsingin Finlandia-talolla.

Sijoitus Invest 
Sijoitus Invest on Helsingin messukeskuksessa järjestettävä tapahtuma, jos keskittyy tarjoamaan ajankohtaista tietoa sijoitustarjonnasta niin aloittelijoille, kuin hyvin aktiivisillekin sijoittajille. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 11.11, ja rekisteröityminen tapahtumaan on täysin ilmaista.

Raha & Talous 
Raha & Talous on Jyväskylän Paviljongilla järjestettävä tapahtuma, joka yhdistää perinteiset messut seminaareihin. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden luoda hyvä suunta omalle taloudelle, ja tarjoaa rutkasti vinkkejä sijoittamiseen niin aloittelijoille kuin kokeneillekin sijoittajille. Päivämäärä ei ole vielä julkistettu.

Puhu Rahasta Messut 
Puhu rahasta on Mun-Talous järjestön tapahtuma, joka keskittyy tarjoamaan nuorille työkaluja oman talouden hallintaan työ-elämästä sijoittamisen alkeisiin. Messut järjestetään Haaga-Heliassa, ja ne ovat täysin avoimet ja maksuttomat osallistujille. Päivämäärä ei ole vielä julkistettu.

Tapahtumat, joilla on useampi päivämäärä

Pörssi - illat 
Pörssisäätiön järjestämät Pörssi-illat on noin kuukausittainen tapahtuman, joka on täysin avoin ja ilmainen yleisölle. Illoissa on mukana aina muutama suuri pörssiyhtiö, ja tapahtuma tarjoaa tietoa sekä pörssiyhtiöstä että taloudesta yleisesti. Iltoja järjestetään Suomen suurimmissa kaupungeissa kevään ja syksyn aikana.

Vauras Nainen - illat
Vauras Nainen- illat ovat naisille suunnattuja tapahtumia, joissa pääsee kuulemaan jo vaurauden saavuttaneiden naisten kokemuksia ja neuvoja, sekä verkostoitumaan muiden vaurautta ja oman talouden hallintaa tavoittelevien naisten kanssa. Sisäänpääsy maksaa 57€, ja tapahtumia järjestetään useassa Suomen kaupungissa Syksyn aikana.

Löydä Oma Tarinasi ®- Vertaistukiryhmä
Takuusäätiön järjestäma Löydä Oma Tarinasi - Vertaistukiryhmä tarjoaa 18 - 30 vuotiaille mahdollisuuden löytää vertaistukea muista talouden kanssa kamppailevista nuorista, ja saada samalla neuvoja käsitellä omaa taloutta erilaisin konstein.

Työkaluja Talouden Hallintaan

Näiden talouteen liittyvien työkalujen avulla voit esimerkiksi pitää paremmin kirjaa omasta taloudesta, tai vaikka laskea, kuinka kauan sinun tulisi säästää unelmasi toteuttamiseksi tai kuinka saat velkasi maksettua pois tavoiteajassa.

Suurin osa työkaluista toimii ihan selaimella, osan voit ladata esimerkiksi excel taulukkona, tai muuten tulostettavana tiedostona. Osa työkaluista on myös tarjolla sovelluksena puhelimeen.

Erilaiset talouden laskurit:

Oman talouden laskuri 
Tilastokeskuksen laskuri näyttää, missä tilanteessa oman taloutesi tila on verrattuna muihin, saaden hyvän käsityksen omista lähtökohdistasi talouden hallintaan.

Säästölaskin 
MSN Talous Säästölaskin näyttää sinulle, kuinka paljon sinun tulisi säästää kuukaudessa saavuttaaksesi tavoitteesi, riippuen siitä, kuinka paljon laitat säästöön aluksi, ja millainen tuotto säästöllä on.

Lainalaskuri 
Talouteni Lainalaskurin avulla voit laskea, kuinka suuri erä sinun tulee maksaa lainaa takaisin, jotta voit maksaa velkasi pois tavoiteajassa. Voit myös ladata takaisinmaksusuunnitelman laskurista kätevästi.

Budjettilaskuri
Nal.fi:n Budjettilaskuri auttaa sinua saamaan käsityksen siitä, kuinka paljon rahaa sinulla jää käyttöön kuukaudessa, ja mihin rahasi menevät. Näin saat hyvän käsityksen siitä, mistä voit aloittaa kiristämään saadaksesi enemmän säästöjä.

Eläkeslaskin 
MSN Eläkelaskimen avulla voit suunnitella säästösi sen mukaan, että pääset tietyssä iässä eläkkeelle. Opas näyttää, kuinka paljon sinun tulisi säästää vuodessa, jotta pääset eläkkeelle siinä iässä kuin suunnittelet.

Suunnitelmat ja oppaat talouden hallintaan:

Opas velkojen selvittelyyn 
Takuusäätiön tarjoama PDF käy kattavasti läpi sen, kuinka voit selvittää velkasi. Opas lähtee siitä, kuinka saat selkoa kaikista veloistasi, ja sen jälkeen antaa ohjeet siihen, kuinka alkaa setvimään velkaongelmia joko itsekseen, tai ulkopuolisen avun kannustamana.

Taulukko rahatilanteen selvittämiseen 
Takuusäätiön ja Pennon yhteistyön laatima taulukko rahatilanteen selvittämiseen on kätevä keino aloittaa budjetointi paperilla päivittäin. Se on hyvä keino aloittaa menojen seuraaminen tarkasti, mikä on ehdotonta budjetoinnin aloittamiseksi.

Budjetin laatiminen 
Marttojen sivulta löytyy rutkasi neuvoja talouden hallintaan, ja he tarjoavat myös ilmasen Excel pohjan budjetin laatimiselle, jonka voit ladata ja täyttää, jotta voit alkaa kerätä tietoja omasta taloudesta kuukausitasolla, ja näin luoda itsellesi budjetin.

Omat rahat - opas 
Mun talouden Omat rahat - opas on suunnattu erityisesti nuorille, mutta tarjoaa apua kaikenikäisille opiskelijoille ja työssäkäyville tai työtä hakeville ihmisille. Valitsemalla oman tilanteesi ja kuvaten ongelmasi, saat kattavan listan erilaisia keinoja resursseja, joiden avulla saat oman taloutesi kuntoon.

Muut taloutta helpottavat työkalut:

Tulorekisteri 
Verohallinnon viime vuonna aloittama palvelu on paikka, josta voit yhdellä kertaa nähdä kaikki tulosi kätevästi. Kun sinulla on yksi paikka, josta näet taloutesi tulot sekä nettona että bruttona, voit helpommin lähteä selvittämään tulojesi ja menojesi suhdetta.

Penno 
Penno on ilmainen sovellus puhelimelle, jonka tavoitteena on toimia helppona keinona pitää aina kirjaa taloudestasi. Voit helposti kerätä tulosi ja menosi sovellukseen, ja luoda itsellesi tavoitteita

Talouden tila - testi 
Takuusäätiön Talouden Tila - testi on hyvä väline arvioimaan paremmin, kuinka huonossa tai hyvässä kunnossa oma taloutesi tilanne on. Sen perusteella voit arvioida, kuinka raskaita toimia sinun tulisi ottaa tilanteen parantamiseksi.

Pivo
Pivo on puhelinsovellus, jonka kautta on kätevä siirtää rahaa, mutta sovellus sisältää myös mahdollisuuden seurata omaa kulutustaan tarkasti. Sovellus kategoroi valitsemasi kortin kulutuksen automaattisesti kategorioihin, jotta voit nähdä mihin rahasi menevät. Sovellus sisältää myös Cityshoppari alennuksia ja joka mahdollisuuden opiskelijakorttiin.

Voit helpottaa talouttasi myös esimerkiksi vertaamalla puhelinliittymiä täältä