Ferratum

Ferratum – tietoa lainantarjoajasta

Päivitetty 01/2020

Ferratum Finland Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka kuuluu Ferratum Oyj konserniin. Ferratum on alun perin Suomesta lähtöisin ja laajentunut vuosien varrella 24 maahan. Suomessa rahoitusyhtiön liiketoiminta on alkanut vuonna 2005. Ferratum Oyj on ollut listattuna Frankfurtin pörssissä alkuvuodesta 2015 lähtien.

Ferratum on yksi suurimmista pienlainojen tarjoajista Euroopassa. Vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin, heidän lainatuotteensa on suunniteltu siten, että lainojen hakeminen mobiilisti onnistuu helposti. Ferratumin tulevaisuuden suunnitelmissa on luoda ensimmäisen euroopanlaajuisen mobiilipankki.

Ferratumin asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Henkilökohtaista asiakaspalvelua on saatavilla vuorokauden ympäri. Lisäksi Ferratumin asiakasarviot ovat nähtävissä Trustpilotin sivuilla.

Jos et ole vielä varma minkä rahoitusyhtiön kautta hakisit lainaa, kokeile Talouteni.fi-sivuston lainojen vertailua ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto. Pääset lainantarjoajan lainahakemukseen yhdellä klikkauksella!

Lainaa Ferratumilta

Ferratumin lainavalikoima on laaja: heiltä löytyy pienlainojen lisäksi kertalainoja ja jatkuvia luottoja. Syksyllä 2019 Ferratum uudisti lainatuotteitaan siten, että valikoimiin jäi ainoastaan Ferratum joustava-luotto. Muutokset johtuivat lakimuutoksesta, joka laittoi korko- ja kustannuskaton kaikille lainoille, eikä Ferratum todennäköisesti enää pitänyt muita lainatuotteitaan kannattavina. 

Joustava- luotto

Joustava luotto on sinulle, joka tarvitset apua arjen menoihin pidemmällä aikavälillä. Tässä lainavaihtoehdossa sinulle avataan luottotili, jonne tallennetaan 4000 €. Voit nostaa pikavipin heti tililtä aina tarvittaessa. Lainan (4000 €) takaisinmaksuaika on minimissään 3 kuukautta ja maksimissaan 54 kuukautta. Lainassa ei ole aloitusmaksua.

Joustavan luoton hinnat:

 • avauspalkkio 0 €
 • tilinhoitomaksu 12 €
 • nostopalkkio 0€
 • nimelliskorko 19,97%
 • maksimikorko 29,79 % (kun huomioidaan kulut)
 • kuukausilyhennys minimissään 3% lainan määrästä tai vähintään 40€


Rahoitusyhtiö päivittää lainaehtoja säännöllisesti ja tarkat ehdot määräytyy lainattavan summan ja takaisinmaksuajan mukaan. Ajantasaiset ehdot kannattaakin aina tarkistaa lainantarjoajan sivuilta.

Ferratumin ehdot

Ferratum tarkistaa lainanhakijoiden tiedot tarkasti ja hakijan onkin täytettävä seuraavat ehdot:

Lainan saamisen ehdot

 • luottotietojen tulee olla kunnossa
 • vähintään 21 vuotta
 • oma sähköpostiosoite ja matkapuhelinliittymä
 • verkkopankkitunnukset
 • henkilökohtainen pankkitili.


Ferratum ei myönnä päällekkäisiä lainoja, joten edellinen laina tai tulee olla maksettuna kokonaan ennen uuden lainan hakemista.

Rahoitusyhtiön minimivaatimukset lainan saamiselle voivat vaihdella ajan saatossa. Päivitämme tietoja Talouteni.fi-sivuille tasaisin väliajoin, mutta viimeisin tieto kannattaa aina tarkistaa lainantarjoajan sivuilta.

Älä unohda vertailla eri lainantarjoajia

Ennen lainan hakemista kannattaa vertailla eri lainantarjoajia keskenään. Talouteni.fi-sivuston yhteistyökumppanit tarjoavat monenlaisia lainoja erilaisiin tarpeisiin ja ennen hakemuksen täyttämistä onkin hyödyllistä tutustua ehtoihin ja miettiä paljonko lainaa itse tarvitsee ja millainen takaisinmaksuaikataulu olisi sopiva.

Jos rahoitus- ja lainatermit tuntuvat haastavilta, aloita lainanhakuprosessi tutustumalla Talouteni.fi kokoamaan kattavaan lainapakettiin. Tämän jälkeen tiedät mitä esimerkiksi pikavippi, kulutusluotto ja joustoluotto tarkoittavat.