Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Black Friday 2023 – kattava lista tarjouksia!

Black Friday 2023 – kattava lista tarjouksia!

Musta perjantai on kohta täällä – kokosimme listan yrityksistä, joilta löytyy Black Friday -tarjouksia.

Lukuisat eri yritykset antavat tuotteistaan alennuksia perjantaina 24.11.2023 eli Black Fridayna. Löydät sivun alta listan yrityksistä, jotka ovat jo tässä vaiheessa ilmoittaneet lähtevänsä mukaan Black Friday -päivään omilla tarjouskampanjoillaan. Yritysten lista kasvaa tietenkin jatkuvasti Black Friday -päivän lähestyessä.

Milloin Black Friday on alkanut?

Black Friday -ilmiö on syntynyt Yhdysvalloissa 1900-luvun puolivälissä. Nimi on peräisin kirjanpidossa käytetyistä väreistä: punainen tarkoittaa tappiota ja musta voittoa. USA:ssa Black Fridaysta on tullut vuoden suurin yksittäinen ostospäivä ja se aloittaa kauppojen joulusesongin. Usealle kauppiaalle Black Friday tarkoittaa alkuvuoden heikon myynnin kääntymistä voitolliseksi. Black Friday on joka vuosi kiitospäivän jälkeisenä, marraskuun neljäntenä perjantaina.

Osa kaupoista jatkaa alennuksiaan Black Fridayta seuraavaan maanantaihin, joka tunnetaan nimellä Cyber Monday. Tällöin varsinkin verkkokaupat ovat alkaneet tarjoamaan huipputarjouksia.

Jos tarvitset joustavaa rahoitusta Black Friday -ostoksille, tutustu joustoluottoon. Muista kuitenkin pitää jäitä hatussa hyvienkin tarjousten kohdalla.

Black Friday Suomessa

Suomessa Black Friday, eli musta perjantai, on vielä varsin tuore ilmiö. Meille se rantautui kunnolla vasta vuonna 2015. Siitä lähtien päivä on vakiinnuttanut asemansa ja yhä useampi kauppias osallistuu alennusmyyntiin tavalla tai toisella kuten tarjoamalla alennuskoodeja. Tänäkin vuonna lukuisat suuret ja pienet liikkeet ottavat osaa alennusjuhlaan.

Suosituin Black Friday -päivän tuotekategoria aiempina vuosina on ollut elektroniikka: tv:t, älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet. Elektroniikan lisäksi erityisesti vaatteet ovat menneet hyvin kaupaksi. Osa tuotteista myydään jopa 50-70 %:n alennuksella ja nämä hullut tarjoukset saavatkin ihmiset jonottamaan kauppojen ulkopuolella hyvissä ajoin ennen kauppojen aukeamista.

Jos odotat jotakin suurta hankitaa Black Friday -päivään asti, saatat onnistua säästämään tuntuvia summia. Mikäli haluat tuhansien muiden suomalaisten tavoin käyttää rahaa Black Fridayna, kannattaa vertailla lainoja. Jos kilpailutat lainasi jo etukäteen, vältyt ottamasta kiireessä huonoa ja kallista lainaa. On myös tärkeää laskea jo etukäteen oma maksukykysi – ota siis vain laina, jonka takaisinmaksussa sinulle ei tule ongelmia.

Voit aloittaa tutustumisen Black Friday -päivään osallistuviin kauppoihin jo ennakolta. Olemme koonneet alla olevaan listaan yrityksiä, jotka tähän mennessä ovat ilmoittaneet tarjoavansa alennuksia Black Fridayna. Osa kaupoista julkaisee alennuksessa olevat tavarat hyvissä ajoin Black Friday -viikon alussa, toiset haluavat pitää jännitystä yllä ja julkaisevat listan vasta kyseisenä päivänä tai edeltävänä yönä.

Black Friday -tarjouksia tulee löytymään ainakin seuraavilta yrityksiltä:

Superflies.com
Asos
Stockmann
Vero Moda
Jack & Jones
Gigantti
Tokmanni
Power.fi
Elisa
AdLibris
Cocopanda
Superdry
The Body Shop
Hotels.com
Verkkokauppa.com
Telia
DNA
Jotex
Jysk
Mádara
Dustinhome.fi
Ikea
Zalando
Bubbleroom
Booking.com
Halti
Kekäle
ebookers
Finnair
Reebok
LensWay
Fitnesstukku
Intersport
inkClub
CDon
Nike
NordVPN
Stylepit