Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Suoratoistopalvelut

Suoratoistopalvelut

Suoratoistopalvelut

Talouteni.fi on tehnyt kattavan vertailun Suomen suosituimmista suoratoistopalveluista. Video on demand eli VOD on kasvattanut suosiotaan maailmalla sekä Suomessa ja se on mahdollistanut ohjelmien katsomisen missä tahansa monella eri laitteella.

Palveluita on useita ja niiden sisällöt ja laatu eroavat toisistaan monin tavoin. Käyttäjälle voi olla haaste selvittää, mikä palvelu tarjoaa kaikkein kiinnostavimman sisällön ja on samalla edullinen ja hyvin toimiva. Palveluntarjoajat tietävät tämän itsekin, ja useimmat antavatkin uusille asiakkaille esimerkiksi kuukauden pituisen tutustumisjakson ilmaiseksi.

Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä halua käyttää ilmaista kokeilujaksoaan ihan kevyin perustein. Tästä syystä olemmekin Talouteni.fi-toimituksessa halunneet kerätä oleellisimman tiedon jokaisesta Suomessa toimivasta suorapalvelusta. Näin sinun on helpompi tehdä päätös siitä, mikä suoratoistopalvelu sopii parhaiten juuri sinun viihteeksesi.

Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä halua käyttää ilmaista kokeilujaksoaan ihan kevyin perustein. Tästä syystä olemmekin Talouteni.fi-toimituksessa halunneet kerätä oleellisimman tiedon jokaisesta Suomessa toimivasta suorapalvelusta. Näin sinun on helpompi tehdä päätös siitä, mikä suoratoistopalvelu sopii parhaiten juuri sinun viihteeksesi.

2 kuukautta ilmaiseksi – Elisa Viihde Aitio ja Viaplay

Tilaa 3 kuukautta katseluaikaa yhden hinnalla. Norm. 12,99 €/kk.

Saat Elisa Viihde Viaplayn 3 kuukauden ajan hintaan 4,33 €/kk.

Suoratoistopalveluiden tiedot tiivistettyinä

Alla oleviin taulukkoihin olemme keränneet palveluiden olennaisimmat tiedot. Vertailussa on esitelty isojen kansainvälisten palveluiden lisäksi pohjoismaisia suoratoistopalveluita, joilla on myös suomalaista sisältöä. Palveluita arvioidaan esimerkiksi niiden sisällön, toimivuuden, hinnan ja käyttäjäystävällisyyden perusteella.

Vertailuissamme on arvioitu suoratoistopalveluita eri kriteereillä – voit esimerkiksi vertailla palveluiden hintoja tai tehdä valinnan pelkästään sisällön perusteella.

PalveluKuukausi 
hinta
Ohjelmat Ilmainen kokeilu Keskittynyt  Oma tuotanto 
Viaplay12,99 € / kk1500 elokuvaaEiPaljon urheilusisältöä elokuvien ja sarjojen lisäksiAdvokaten, Miehitetty, Swedish Dicks
Netflix7,99 € / kk1750 elokuvaaEiOma tuotanto, sisällön määräBlack Mirror, House of Cards, The Good Place
Yle Areena0,00 € / kk65 000 tallennettaAinaNäyttää TV ohjelmia ja radiokanaviaElokuvat, sarjat, äänikirjat
HBO Nordic10,95 € / kk550 elokuvaa, 150 sarjaaEiLaatusarjatGösta
Amazon Prime Video5,99 € / kk30 pvOma tuotanto, palvelun kehittäminenTransparent, The Man in the High Castle
C More12,95 € / kk1500 elokuvaa ja 80 sarjaa2 vkoPohjoismainen sisältöGreyzone
MTV Katsomo0,00 € / kkyli 120 ohjelmaaAinaMTV3:n, Subin ja Avan ohjelmat
FOX Play0,00 € / kk34 ohjelmaaAinaFOX kanavan ohjelmien toisto
Elisa Viihde Viaplay12,99 € / kkEiKeskittynyt kotimaiseen sisältöönSipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan
Ruutu 0,00 € / kkAinaNelosen tv ohjelmat
Blockbuster 12,99/3 elokuvan sarjalippu8000 elokuvaa ja tuotantokausia 350EiUusimpien elokuvien tarjoamiseen palvelussa
Eurosport Player6,99 € / kkEiUrheilu
MUBI9,99 € / kkSatoja elokuvia7 pvLaatu elokuvat, klassikoihin, indie elkokuvat
Hayu4,99 € / kkyli 250 sarjaa7 pvTosi-tv
Taulukko päivitetty 6/2021

Suoratoistopalveluiden hinnat

Suoratoistopalveluiden välillä on kova kilpailu hinnoittelussa ja suurin osa tarjoaa rajatonta katselua noin kymmenen euron kuukausihinnalla. Kaikki palvelut eivät kuitenkaan ole maksullisia, mutta usein ilmaiset palvelut tarjoavat paljon sisältöä, joka on jo näytetty televisiossa. Suoratoistopalvelu kuitenkin mahdollistaa näidenkin ohjelmien katsomisen missä vain.

PalveluHinta
Viaplay12,99 €
Netflix7,99 €
HBO Nordic10,95 €
Amazon Prime Video5,99 €
C More12,95 €
Elisa Viihde Viaplay12,99 €
Ruutu +9,95 €
MUBI9,99 €
Eurosport Player6,99 €
Hayu4,99 €

Suosituimmat laitteet suoratoistopalveluille

Suosituimmat laitteet, mistä ohjelmia katsotaan ovat smart TV, tietokoneet, älypuhelimet ja tabletit. Smart TV:t mahdollistavat katselun isolta ruudulta, jossa on terävä kuva ja laitteessa internet. Tiedot ovat peräisin Finnpanelin tekemästä tutkimuksesta. Sujuva katselukokemus vaatii hyvän internetyhteyden.

AB
Tabletti11 %
Älypuhelin25 %
Tietokone26 %
SmartTV38 %

Palveluiden suosituimmat sarjat

Sarjat ovat elokuvien lisäksi yksi suurimmista tekijöistä, joiden perusteella palvelua valitaan. Suoratoistopalvelut ovatkin panostaneet sarjatuotantoihinsa viimeaikoina paljon ja monen palvelun suosituimmat sarjat ovat alkuperäistuotantoa. Alla olevasta taulukosta näet palveluiden suosituimmat sarjat tällä hetkellä.

ViaplayNetflixHBO NordicAmazon Prime VideoYle AreenaC MoreMTV KatsomoFOX PlayElisa Viihde AitioRuutu +Hayu
NashvilleStranger ThingsVikingsGood OmensSorjonenRehtoriSalatut elämätCristal ja Nygård tripilläSipoon HerttuaVain elämääKeeping up with the Kardashians
OutlanderBlack MirrorThe Handmaids TaleGrand TourUusi PäiväSolsidan Yökylässä Maria VeitolaSara La FountainTaivaan tuletSelviytyjät SuomiShahs of Sunset
BonesOrange is the new blackGame of ThronesAmerican GodsEnon opetuksetGåsmamman Tanssii tähtien kanssaSingle ParentsNyrkkiTemptation Isla SuomiThe Millionaire Matchmaker
QuanticoThe CrownHis Dark MaterialsThe WallLuottomiesNeiti EtsiväRantabaariKalle – Chef on the BeachIvaloThe Wall Bad Girls Club
The Walking DeadMindhunterChernobylThe AmericansDownshiftaajatAallonmurtajaEmmerdaleKymppitonniKimmoArman ja Suomen rikosmysteerit Jersey Shore
How I met your motherPeaky BlindersSilicon ValleyParks and RecreationSykeSunnuntailounasKauniit ja rohkeatCSI MiamiHovimäkiPoliisit Below Deck
PakoThe Umbrella AcademyRay DonovanMr. RobotSohvaperunatRobaLemmen viemääLegionJättekivaThe Voice FinlandVanderpump Rules 
T X FilesWhen They See UsWatchmenVeepM/S RomanticA Million Little ThingsTäydelliset naisetOrvilleKyllä isä osaaRoimakauhua ja rakkauttaTop Chef
The good wifeUnbelievableThe Walking DeadThe WireRattikärpäsetBulletsPitääkö olla huolissaanMiksun baariKaikki SynnitThe ResidentThe Bi Life


Tarkempaa tietoa eri suoratoistopalveluista

Vertailun kaikki suoratoistopalvelut on listattu alle eroineen sekä yhtäläisyyksineen. Palveluiden käyttäjäkokemusta ja toimivuutta on arvioitu eri tavoin. Vertailu osoittaa, että haluttu sisältö on monesti jakautunut moneen eri palveluun, jolloin monelle käyttäjälle ratkaisu on käyttää useampaa palvelua samanaikaisesti. Kanavapaketit ovat osaltaan ratkaisseet pulmaa ja ne tarjoavatkin useita ohjelmakirjastoja vaihtelevin hinnoin. Suomalaisissa suoratoistopalveluissa on myös näkynyt kehitystä ja niiden tarjonnasta löytyy paljon pohjoismaista tuotantoa.

ViaPlay

ViaPlay logo

Ruotsalaisen MTG:n omistama Viaplay tarjoaa elokuvia, sarjoja ja urheilua ilman mainoksia. Urheiluosio on kattava, sillä Viaplay näyttää kansainvälisiä urheilusarjoja, joihin kuuluu muun muassa Englannin Valioliiga, Mestarien liiga, NHL, KHL, Euroliiga, NFL ja UFC-otteluita. Viaplayssä on 1500 elokuvaa ja televisiosarjoja on yli 150. Viaplayta voi katsoa Norjassa, Tanskassa, Ukrainassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Suomessa. Viaplay toimii vain Pohjoismaissa ja panostaakin paljon pohjoismaiseen tuotantoon.

Viaplay on keskittynyt elokuviin ja sarjoihin ja palvelusta voi katsoa myös uutuuksia. Sivu on selkeä ja helppokäyttöinen. Palvelu muistaa edellisten katselukertojen ohjelmat “Jatka katselua” ehdotuksella, joka sijaitsee sivun alussa. Viaplaylla voi katsoa urheilun suoria lähetyksiä ja palvelu erottuukin muista laajalla urheilutarjonnallaan. Vuoden 2020 viimeisellä neljäksennellä Viaplay yhdistyi Elisa Viihteen kanssa, ja ne saa nyt samassa paketissa.

Viaplay tuotteiden hinnat:

 • 12,99 €/kk 

Elisa Viihde

Elisa Viihde

Yksi Elisa Viihteen ohjelmakirjastoista on maksullinen Aitio, joka tarjoaa paljon kotimaista sisältöä sekä omaa alkuperäistuotantoa. Kuukausiveloitus, joka sisältää Elisa Viihde sovelluksen ja Aition on 11,90 €/kk. Aitiossa on ulkomaisia ja kotimaisia elokuvia, tv-sarjoja ja sisältöä myös lapsille. Elisa Viihteen avulla voi tallentaa ohjelmia televisiosta ja katsella ohjelmia eri laitteista. Puhelimeen tai tablettiin saa tilattua esimerkiksi ohjelmakirjastojen sarjoja. Ensimmäinen tilauskuukausi on uudelle käyttäjälle ilmainen.

Elisa Viihde Aitiossa on paljon kotimaista sisältöä niin elokuvien kuin sarjojen muodossa. Sivun yllä voi valita mieleisensä ohjelman tyylilajin elokuvien tai sarjojen kategorioista. Ohjelmista saa katsottua lyhyen esittelyn ja mikäli kyseessä on sarja, löytyy sivua selaamalla alaspäin sarjan muut jaksot ja niiden kesto. Elisa on viime vuosina tuottanut paljon uusia kotimaisia sarjoja, ja vuoden 2020 lopussa se yhdistyi Viaplayn kanssa.

Elisa Viihde Aitio hinta:

 • 12,99 €/kk Elisa Viihde Aitio ja Viaplay

Hayu

Ensimmäinen täysin tosi-tv-tarjontaan keskittynyt suoratoistopalvelu aloitti toimintansa USA:ssa vuonna 2016, ja se on saatavilla myös Suomessa sekä 10 muussa Euroopan maassa. Sen suurin myyntivaltti on, että tosi-tv-ohjelmien uusimmat jaksot tulevat palveluun vuorokauden sisällä siitä kun ne ilmestyvät Amerikoissa, aina klo 9 aamulla ensiesitystä seuraavana päivänä. Tarjonnassa on 200+ tämän hetken puhutuimmista tosi-tv sarjoista, ja niitä on mahdollista katsoa niin selaimella kuin mobiilillakin.

Hayu sisältää yli 200 viime hetken kuuminta tosi-tv-sarjaa. Sovellus on myös helppokäyttöinen, ja muistuttaa ulkoasultaan Netflixiä. Palvelu on kuitenkin saanut kritiikkiä muun muassa mobiilisovelluksestaan, jossa jaksot tulee ladata alusta loppuun ennen kuin niiden katsomisen aloittaa. Jaksoissa ei myöskään ole heti tekstityksiä, sillä ne päivitetään vasta jälkikäteen. Hayu on vielä kohtalaisen uusi tulokas suoratoistopalveluiden keskuudessa sekä verrattain edullinen, ja se tarjoaa käyttäjilleen ilmaisen kokeilukuukauden. 

Hayu hinta:

 • 4,99 €/kk

Netflix

Netflix on amerikkalainen suoratoistopalvelu, jolla on tilaajia lähes 125 miljoonaa. Yhtiön liikevaihto onkin huomattavat 9,5 miljardia euroa. Netflix on viime aikoina panostanut omaan tuotantoon suurella summalla rahaa, ja kehuja niittänyt sisältö on nostanut palvelun tasoa. Netflix toimii monessa maassa ja sillä on iso valikoima elokuvia, sarjoja ja myös dokumentteja. Palvelusta löytyy sisältöä myös lapsille.

Mainoksia palvelussa ei näytetä. Netflix muistaa käyttäjän katseluhistorian ja antaa ehdotuksia sisällöistä, jotka saattaisivat kiinnostaa käyttäjää aiempien katselujen perusteella. Netflixin hinta riippuu eri paketeista, joista katsojat voivat valita itselleen sopivan. Palvelu tuli Suomeen vuonna 2012.

Palvelussa on paljon elokuvia ja sarjoja joista valita. Netflix on sijoittanut paljon omaan tuotantoonsa ja sarjat kuten Narcos, Stranger Things, House of Cards, Narcos ja Black Mirror ovat todella suosittuja. Sivusto on todella helppokäyttöinen ja palvelu muistaa aiemmin katsotut ohjelmat.

Netflix tuotteiden hinnat:

 • 7,99 €/kk Perus
 • 11,99 €/kk Tupla
 • 15,99 €/kk Perhe

HBO Nordic

Amerikkalainen suoratoistopalvelu HBO eli Home Box Office suoratoistaa suosittuja sarjoja ja elokuvia. HBO Nordic on erityisesti keskittynyt laatusarjoihin ja siitä syystä sen elokuvatarjonta ei ole niin laajaa kuin muilla palveluilla. Palvelu tarjoaa paljon ajankohtaisia ja odotettuja sarjoja. HBO on saatavilla yli 50 maassa ja sillä on yli 35 miljoonaa tilaajaa. HBO Nordic:ssa on noin 150 sarjaa ja 550 elokuvaa. Uudelle tilaajalle ensimmäinen katselukuukausi on ilmainen.

HBO Nordic ei ole yhtä helppokäyttöinen uusille käyttäjille kuin esimerkiksi Netflix. Sen ulkoasu on tehty käyttäjäystävälliseksi, mutta käyttäjäkokemus ei ole aina ollut yhtä hyvä kuin kilpailijoilla. Toisaalta HBO:n sarjojen tarjonta on todella laadukasta, joten sarjoista pitävälle palvelu on todella hyvä valinta. Palvelulla on ollut tekstitysongelmia varsinkin juuri tulleiden sarjojen kanssa, jolloin tekstitystä on saattanut joutua odottamaan. HBO muistaa katsotut ohjelmat.

HBO Nordic hinta:

 • 10,95 €/kk

C More

C More on MTV:n suoratoistopalvelu, joka sisältää kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia ja sarjoja, myös lapsille. Erityisesti elokuvatarjonta on palvelussa laaja ja se sisältää myös uutuus elokuvia. C More on keskittynyt tarjoamaan laadukkaita kotimaisia sarjoja ja elokuvia, joka erottaa sen isommista suoratoistopalveluista. Myös MTV Total -kanavat löytyvät C Moresta. Palvelu on ruotsalaisen Bonnier-yhtiön omistuksessa, mutta sitä hallinnoi Suomessa MTV Oy. Ostamalla kalliimman tuotepaketin, saa katsottavakseen myös urheilusisältöä. Suoratoistopalvelu lanseerattiin vuonna 2017. Uudelle tilaajalle ensimmäinen kuukausi on ilmainen.

C More on jakanut ohjelmatarjonnan elokuviin, sarjoihin, TV-ohjelmiin, lasten ohjelmiin, urheiluun ja Formula 1:een. Myös nämä yksittäiset kategoriat on jaettu eri suosituksiin, joista katsoja voi valita mieleisimmän kuten elokuvissa eri tyylilajeja. Sivusto on luotu selkeälle, valkoiselle taustalle, jolloin elokuvat ja niiden lyhyt esittely tulee hyvin esiin. Esittelyssä mainitaan muun muassa IMDB-arvostelu, ohjelman pituus ja saatavuusaika. C More ei muista aiemmin katsottuja ohjelmia. Palvelussa on runsaasti urheilua kuten Formulaa, jääkiekkoa, Moto GP:tä, yleisurheilua jne. Myös urheiludokumentteja on mahdollista katsella C Moressa.

C More tuotteiden hinnat:

 • 9,95 €/kk
 • 14,95 €/kk Antenni-, kaapeli- ja satelliittiverkko
 • 24,95 €/kk Total 
 • 24,95 €/kk Sport
 • 29,95 €/kk Antenni-, kaapeli- ja satelliittiverkko

Amazon Prime

Amazon Prime Video on amerikkalaisen verkkokauppajätin Amazon.com suoratoistopalvelu. Palvelu tarjoaa elokuvia ja sarjoja hintaan 5,99 €/kk. Palvelussa ei ole pohjoismaista sisältöä eikä kattavaa suomenkielistä tekstitystä. Toisaalta tältä palvelulta on mahdollista odottaa kehitystä tulevaisuudessa, sillä se markkinoi nyt palvelun olevan tarjolla yli 200 maassa ja kehittävänsä sisältöään jatkuvasti.

Amazon Prime Video on panostanut paljon omaan tuotantoonsa ja nämä ohjelmat esitellään heti sivun alussa. Elokuvia ja sarjoja löytyy tarjonnasta paljon, mutta suuri osa niistä on vanhempia elokuvia. Palvelu ei ole kilpailijoihinsa verraten yhtä selkeä, sillä sivustolla ei ole käytetty luetteloa tai pudotusvalikkoa ohjaamaan käyttäjää häntä kiinnostavien tyylilajien luo. Sen sijaan käyttäjän tulee selata sivustoa löytääkseen etsimänsä sisällön. Ohjelman valinnan jälkeen palvelu kertoo sen IMDB-arvostelun ja ohjelman muita tietoja. Trailerin voi myös katsoa tai lisätä elokuvan omaan katso myöhemmin -listaan.

Amazon Prime Video tuotteiden hinnat:

 • 5,99 €/kk

Yle Areena

Yle Areenasta on Ylen ilmainen netti-tv ja –nettiradio, josta voi katsoa kaikkien Ylen kanavien ohjelmia sekä kuunnella Ylen radiokanavia tai podcasteja. Areenassa voi myös katsella sellaisia ohjelmia, jotka on julkaistu vain netissä ja osaa ohjelmista on myös mahdollista katsoa ulkomailla. Palvelussa on 65 000 tallennetta kerrallaan ja sisältöä löytyy myös lapsille Lasten Areenan puolelta. Areenasta löytyy ohjelmatiedot päivittäin TV:lle ja radiolle. Yle Areena on suoratoistanut ohjelmia jo vuodesta 2013 lähtien ja on yksi Suomen arvostetuimmista verkkobrändeistä.

Yle Areena on helppokäyttöinen. Palveluun ei ole pakko kirjautua sisään voidakseen katsoa ohjelmia, mutta käyttäjätunnusten luominen mahdollistaa lisäominaisuuksien hyödyntämisen. Palvelu esimerkiksi muistaa käyttäjän katsomat ohjelmat ja voi ehdottaa kesken jääneen ohjelman katsomisen jatkamista. Sivuston yläosassa on lajiteltu eri kategoriat ohjelmille pudotusvalikolla. Elokuvia ja sarjoja on palvelussa paljon, ja valitessa ohjelman näkee ohjelman tietoja sekä sen kauanko ohjelmaa voi katsoa palvelussa ennen kuin se poistetaan.

Yle Areena hinta:

 • Palvelu on ilmainen.

MTV Katsomo

Katsomo on MTV:n ilmainen palvelu, josta voi katsoa yli 120 ohjelmaa luomalla järjestelmään tunnukset. Katsomossa voi luoda oman suosikkilistan, joka toistaa käyttäjän omia suosikkisisältöjä. Uutissisällöt voi katsoa ilman rekisteröitymistä. Katsomosta voi katsoa melkein kaikki MTV3:n, Subin ja Avan ohjelmat ja myös sellaista sisältöä, mikä löytyy vain netistä.

MTV:n maksulliset ohjelmat on siirretty C More palveluun. Ohjelmia voi myös katsoa ulkomailla, mutta joidenkin ohjelmien esittämistä rajoittavat tekijänoikeudet. Ohjelmat pysyvät Katsomossa 7-60 vuorokautta, mutta jotkin ohjelmat on katseltavissa jopa vuosia.

Kun palvelusta etsii ohjelmia, saa valikon, jossa sisältö on lajiteltu kategorioittain. Vaikka sisältöä on paljon, ohjelmat eivät pysy kauaa palvelussa. Esimerkiksi sarjoja tulee seurata aktiivisesti, sillä kun ne on poistettu palvelusta, niihin ei voi enää palata. Palvelu on keskittynyt paljon kotimaisen sisällön tarjoamiseen. Urheilun ystäville löytyy myös ohjelmia, mutta laajempi tarjonta on C-More:ssa.

MTV Katsomo hinta:

 • Palvelu on ilmainen.

Fox Play

FOX Play on ilmainen palvelu, jossa voi katsoa muun muassa ohjelmia, jotka on jo lähetetty TV:ssä FOX-kanavalla. Palvelussa on myös muita tallennettuja ohjelmia ja muuta viihdettä. FOX Play on FOX Networks Group Oy:n omistuksessa. Palveluun ei tarvitse rekisteröityä, mutta rekisteröitymisen avulla voi käyttäjä saada käyttöönsä lisätoimintoja kuten lapsilukon. FOX Playn sisältö ei ole kovin laaja.

FOX Playssa ei ole paljoa sisältöä, mutta palvelu on helppokäyttöinen. Elokuvia palvelussa ei ole. Fox Playssa voi selata ohjelmia kahdelta kanavalta: FOX:lta ja FOX kids:stä. Ohjelmien tyylilajin avulla voi myös etsiä itseä kiinnostavaa sisältöä ja palvelu myös ehdottaa katsojalle sisältöä, joka saattaisi kiinnostaa häntä.

FOX Play hinta:

 • Palvelu on ilmainen.

Ruutu ja Ruutu +

Ruutu ja Ruutu+ on Nelonen Median videopalvelu, joista Ruutu+ on maksullinen. Ilmaisessa Ruutu-palvelussa voi katsella ohjelmia Nelonen, Jim, Liv ja Hero tv-kanavilta sekä kuunnella Nelonen Median radio-ohjelmia. Ohjelmat ovat katsottavissa 7-30 päivää.

Ruutu+ palvelussa voi katsella uusimpia kotimaisia viihdesisältöjä. Lapsille on myös tarjolla ohjelmia. Maksullisesta palvelusta löytyy myös amerikkalaisia sarjoja, jotka esitetään samaan aikaan kuin ne ilmestyvät. Joitakin ohjelmia voi myös katsoa ennakkoon. Ensimmäinen katselukuukausi on ilmainen.

Ruutua ja Ruutu+ voi katsoa molempia kaikilla samoilla laitteilla. Kirjautuneena Ruutu-käyttäjänä voi tallentaa ohjelmia omiin suosikkeihin ja jatkaa katselua myöhemmin. Ruutu + palvelun käyttäjänä saa paljon lisäominaisuuksia katseluun, kuten mainosten puttumisen, urheilun, elokuvat, sarjat ja dokumentit. Palvelu on selkeästi keskittynyt eniten kotimaisen sisällön tarjontaan. Sivuston yläosassa olevat kategoriat ohjaavat käyttäjää oikeaan paikkaan, kuten ilmais- tai maksulliseen versioon.

Ohjelmat löytyvät sivustoa selaamalla alaspäin ja Ruutu+ logo ohjelmien kuvakkeissa ilmoittaa, onko ohjelma saatavissa maksullisen tai ilmaisen palvelun puolella. Ohjelman valittua saa lisätietoja ohjelmasta ja viimeistään tässä vaiheessa saa tietää, kuuluuko ohjelma maksullisen palvelun puolella, sillä kaikkia ohjelmia ei ole merkitty Ruutu+ logolla.

Ruutu + tuotteiden hinnat:

 • 9,95 €/kk
 • Liiga 9,95 €/kk
 • Ruutu + ja Urheilulehti 13,95 €/kk
 • Ruutu + Liiga ja Urheilulehti 13,95 €/kk

Blockbuster

Tanskalainen, alkujaan yhdysvaltalainen Blockbuster on suoratoistopalvelu, jossa käyttäjä voi vuokrata elokuvia tai ostaa niitä. Käyttäjä maksaa vain vuokraamistaan tai ostamistaan ohjelmista. Yrityksellä on yli 300 000 asiakasta ja ohjelmia, joista valita on 8000. Elokuvien hinnat vaihtelevat 0,90 – 4,60 euron välillä.

Palveluun rekisteröityessä saa katsoa yhden omavalintaisen elokuvan ilmaiseksi. Palvelu eroaa muista suoratoistopalveluista merkittävästi, sillä palvelussa ei ole kuukausihintaa, joka mahdollistaa rajattoman elokuvien katselun. Sen sijaan palvelu on kuten videovuokraamo, josta voi vuokrata paljon uusia elokuvia.

Palvelun sivuston alussa oleva valikko luettelee eri elokuvalajit, joista katsoja voi valita mieleisensä. Elokuvat ovat valkoisella pohjalla, joten elokuvien kansikuva ja nimet erottuvat taustasta. Elokuvan valittua saa tietoonsa elokuvan hinnan, arvostelun ja lyhyen selostuksen elokuvan juonesta ja muista tiedoista. Sivusto kertoo myös elokuvan näyttelijät, muiden arvostetuiden kriitikoiden arvostelun sekä ehdottaa muita samankaltaisia elokuvia.

Blockbuster tuotteiden hinnat:

 • 0,90 – 4,60 per ohjelma
 • 12,90 € 3 elokuvan sarjalippu

Eurosport Player

Palvelun avulla saa käyttöön paljon urheiluun liittyviä suoria kanavia ja lähetyksiä, jälkilähetyksiä, urheilutarinoita, näkökulmia, elämäkertoja ja urheilijoiden kommentteja. Eurosport Playerissä voi seurata muun muassa tennistä, pyöräilyä, talvilajeja, snookeria, yleisurheilua, superbikea ja paljoa muuta.

Palvelussa voi katsoa On Demand -katsauksia urheilun huippuhetkiin koska tahansa, ja omat suosikit voi tallentaa katsottavaksi myöhemmin. Ohjelmaopas ilmoittaa eri lähetykset aina viikoksi eteenpäin. Palvelun omistaa Dplay Enterntainment Limited, joka on peräisin Iso-Britanniasta. Eurosport Player toimii 52 markkinalla 20 eri kielellä.

Ohjelmakirjastossa ohjelmat on tummalla taustalla ja niiden tiedot valkoisella, joten ohjelmat tulevat hyvin esiin. Ohjelmista annetaan tietoja kuten kesto, saatavuus ja julkaisuaika. Palvelusta voi valita itseä eniten kiinnostavat lajit ja lisätä ne omiin suosikkeihin. Eurosportista voi katsella suoratoistona useita ohjelmia, jotka eivät näy TV:ssä suorana.

Eurosport Player tuotteiden hinnat:

 • 6,99 €/kk
 • 4,99 €/kk vuositilauksella

Mubi

Kriitikoiden ylistämiä elokuvia ja klassikoita. Mubi-palvelu tähtää ensisijaisesti laatuun. Palveluun lisätään uusi elokuva lisätään päivittäin ja samalla yksi elokuva poistuu oltuaan palvelussa 30 päivää. Elokuvia voi vuokrata yksittäin tai katsoa rajoittamattomasti 8,99 € kuukausihinnalla. Tekstitysten kielet vaihtelevat eri elokuvien kohdalla. Elokuvia voi katsella ja ladata yli 190 maassa. MUBI palkitsee asiakkaitaan pitkästä jäsenyydestä tarjoamalla halvemman jäsenhinnan. Uusi asiakas voi katsoa ilmaiseksi elokuvia 7 päivän kokeilun ajan.

MUBI antaa tarkan kuvauksen jokaiselle elokuvalleen. Katsojat voivat myös itse arvostella katsomiaan elokuvia sekä nähdä, onko elokuva saanut palkintoja. Elokuvien näyttelijöistä on myös lista kuvineen ja näyttelijän nimi ohjaa sivulle, jossa näkee kyseisen näyttelijän kaikki elokuvat MUBI-palvelussa. Ohjelmavalikkoa voi selata liikkumalla sivustolla alaspäin, jolloin voi myös nähdä, kauanko elokuva on palvelussa saatavilla. MUBI:lla on myös palvelussaan vuokraamo. Sivusto on englanniksi ja suomenkielinen tekstitys on vain joissakin elokuvissa. MUBI tarjoaa valtavirrasta poiketen vain hyvin spesifejä elokuvia, joten palvelu ei ole kaikkien makuun.

MUBI tuotteen hinta:

 • 9,99 €/kk