Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lainat » Joustoluotto

Joustoluotto

Joustoluotto on vakuudeton laina, jonka voit saada käyttöösi heti. Se on oikein käytettynä järkevä apuväline talouden hallintaan ja nykyisin yksi suosituimmista lainatuotteista. Vaatimuksena joustoluotolle on säännölliset tulot ja täysi-ikäisyys, kuten muissakin lainatuotteissa.

Olemme koonneet tälle sivulla parhaat vinkkimme, joiden avulla jokaisen on mahdollista löytää juuri itselle edullisin joustoluotto. Kerromme myös, kuinka luoton hakeminen toimii sekä kuinka sen takaisinmaksu hoidetaan. Löydät myös listan palvelustamme löytyvistä joustolainaa tarjoavista yrityksistä.

Joustoluottovertailu

Lainasumma:
Laina-aika:
lainaa hakuehtojesi mukaan:
Yksi laina hakuehtojesi mukaan:
Ei tuloksia. Yritä uudelleen.
Näytä lisää

>> Vertaa kaikki lainat

3 parasta joustoluottoa – Helmikuu 2023

Lainaa
100 - 60 000€
Laina-aika
1 - 20 v
Lainaa
1000 - 60 000€
Laina-aika
1 -20 v
Lainaa
1000 - 60 000€
Laina-aika
1-15 vuotta

Joustoluotto – mikä se on?

Joustoluotolla tarkoitetaan jatkuvaa luottoa eli niin kutsuttua tililuottoa. Lainanmyöntäjä myöntää sinulle noin 100-4000 euron suuruisen luottorajan, jonka jälkeen voit nostaa itsellesi koko lainasumman tai osan siitä heti tilille. Erona kulutusluottoihin on se, että saat itsellesi luottotilin, josta voit nostaa tilillesi lisärahaa yllättävien menojen iskiessä aina luottorajaan asti. Toimintaperiaate on samantapainen luottokortin kanssa, eli molemmat perustuvat jatkuvaan luottoon. 

Kuten muutkin pienlainat, myös joustoluotto haetaan lainanmyöntäjän verkkosivulla ja lainapäätöksen saa yleensä heti. Sen takaisinmaksuaika vaihtelee luotonmyöntäjän ehtojen mukaan, ja on yleensä 3-36 kuukautta. Isommissa summissa maksuaikaa voi saada jopa 10 vuodeksi.

JOUSTOLUOTON AVULLA

 • Hallitset paremmin talouttasi
 • Voit tehdä järkeviä ostoksia
 • Olet varautunut yllätyksiin
 • Helpotat arkeasi

Joustoluottojen vuosikorot ovat tyypillisesti 10-30 prosentin välillä, nimelliskoron korkokaton ollessa 20 prosenttia. Maksat korkoa kuitenkin vain nostamastasi summasta. Yleensä korot ja muut maksut ovat joustoluotossa maltillisemmat pikavippeihin verrattuna. Lainan korkotiedot löydät aina saamastasi lainatarjouksesta. Muista, että pelkkä lainatarjous ei vielä sido sinua mihinkään. Voit rauhassa tarkistaa luoton ehdot ja henkilökohtaisen korkosi ja päättää vasta sitten, hyväksytkö vai hylkäätkö tarjouksen.

Kuinka hakea joustoluottoa?

Saadaksesi joustoluottoa sinulla tulee olla säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Sinun tulee olla myös täysi-ikäinen, ja useimmat lainanantajat vaativat myös pysyvän osoitteen Suomessa laskutuksen takia. Myös suomalainen pankkitili on oltava, jotta voit vastaanottaa luoton. Kun kaikki on kunnossa, luotto tulee tilille parhaimmillaan minuuteissa.

Joustoluoton takaisinmaksu vaihtelee hieman yrityksen käytäntöjen mukaan. Saat lainaa ottaessasi päättää, kuinka monessa erässä maksat lainasummasi takaisin. Lisäksi jotkut lainayhtiöt tarjoavat joustavaa takaisinmaksua, jolloin maksat luoton takaisin sitä mukaa kuin itse haluat. Muista kuitenkin aina sovittaa kuukausierät omaan maksukykyysi, sillä on erittäin tärkeää, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

Joustoluoton hakeminen on helppoa:

Joustoluoton haku

Joissakin tapauksissa, etenkin suurempia summia lainatessa, lainayhtiöt haluavat nähdä joitakin liitteitä lainahakemuksessa. Useimmiten liitteiksi pyydetään kopiota palkkalaskelmasta tai verotuspäätöksestä. Näitä pyytämällä lainantarjoajat haluavat varmistua maksukyvystäsi.

Muista myös, että verkosta haetuissa luotoissa on 14 päivän peruutusoikeus mikäli koet, että laina ei olekaan tarpeellinen. Lisäksi kannattaa muistaa, että pelkkä lainatarjous ei sido sinua mihinkään, vaan voit vielä hylätä tarjotun lainan mikäli et ole tyytyväinen tarjottuihin ehtoihin tai et koe lainan ottamista enää tarpeelliseksi.

Mistä joustoluottoa saa?

Joustoluottoa myöntävät niin pankit kuin verkossa toimivat lainayhtiöt. Siitä on tyypillistä käyttää myös nimeä tililuotto tai joustolaina. Luoton nimestä riippumatta toimintaperiaate on kuintenkin aina sama. Jokaisella lainantarjoajalla on kuitenkin omat erilaiset ehtonsa ja vaatimukset lainan myöntämiselle.

Myös Nordean ja Osuuspankin kaltaiset perinteiset pankit tarjoavat joustoluottoa, joten ne ovat lainatyyppinä varsin yleinen ja luotettava muoto. Näiden pankkien hakemusprosessit ovat kuitenkin usein hitaampia kuin netissä toimivilla lainantarjoajilla. 

Netti on pullollaan joustoluottoa tarjoavia lainayhtiöitä, ja edullisin joustoluotto voi olla hankala löytää monien vaihtoehtojen joukosta. Talouteni.fi-sivuilla joustoluottoja ja niitä tarjoavia yhtiöitä on kuitenkin helppo vertailla keskenään. Voit vertailun avulla löytää joustoluotollesi hyvinkin edullisen vaihtoehdon, ja hakiessasi lainan verkon kautta voit saada luoton tilillesi lähes välittömästi.

Kuinka nopeasti luoton voi saada?

Internetin ansiosta erilaisia luottoja on nopeaa hakea. Monilta rahoituslaitoksilta joustoluoton voi saada heti, kun luoton haun prosessit on automatisoitu. Useimmiten lainantarjoajat lupaavat, että lainan saa tilille vähintään 24h sisällä, mutta varsinkin pienemmissä summissa sen saa tilille jo muutamissa minuuteissa.

Lainan tarjoajille on asetettu tiettyjä aikarajoja, eli he eivät saa siirtää ensimmäistä joustolainaa lainaajan tilille kello 23-07 välisenä aikana. Tämän vuoksi joustoluotto heti tilille ei onnistu, jos haet luottoa yöllä. Saat tehdä ensimmäisen nostosi kuitenkin heti seuraavana aamuna. Tilin avaamiseen jälkeen tilanne on kuitenkin eri, sillä voit nostaa sieltä halutessasi vaikka kello kolmelta yöllä.

Eri tarjoajien välillä netissä haettavissa joustoluotoissa on eroja siinä, kuinka nopeasti rahat saa tilille. Kannattaakin aina tarkistaa hakemansa luoton ehdoista, kuinka nopeasti sen saa käyttöönsä. Usein alle 3000 euron luotot ovat nopeimpia.

Perinteiset pankit ovat liikkeissään huomattavasti hitaampia kuin verkossa toimivat rahoituspalvelut. Jos sinulla on kiire saada lainaa, kannattaa hyödyntää Talouteni.fi vertailu nopeista vipeistä ja etsiä sopiva joustoluotto heti netistä.

VINKKEJÄ NOPEAMPAAN JOUSTOLUOTON HAKUPROSESSIIN

 1. Vertaa luotot Talouteni.fi vertailussa
 2. Varmista, että täytät lainantarjoajan vaatimukset
 3. Tarkista tarvitsetko hakemukseen liitteitä, kuten palkkalaskelmaa tai eläkepäätöstä
 4. Tarkista, että lainantarjoaja tekee yhteistyötä pankkisi kanssa, jotta rahat siirtyvät nopeasti tilillesi
 5. Ota valmiiksi esille pankkitunnuksesi ja tilinumerosi

Kuinka paljon joustoluottoa voi saada heti?

Joustoluottoa on mahdollista saada heti aina muutamista kympeistä jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Usein niiden määrä on muutamissa tuhansissa, ja varsinkin 2000 euron joustoluotot ovat yleisiä. Suurimmillaan vakuudetonta lainaa voi saada jopa 60 000 euroa.

Tällaisia summia ei saa heti tilille, mutta varsin nopeasti kuitenkin. Usein suurempien lainojen saapuminen tilille vie päivän tai kaksi, koska  tuon kokoinen laina suurempi riski niin hakijalle kuin luotonmyöntäjällekin. Lainanantajan tulee pitää huoli, että lainan myöntämiselle on hyvät perusteet.

Joustoluotto heti on siitä hyvä lainatuote, että sitä voi hakea korkeamman määrän kuin tarvitsee, ja nostaa rahaa sitä mukaa kun tarvetta löytyy. Koko summaa ei välttämättä kannata nostaa heti, sillä korkoa maksetaan vain nostetusta osuudesta. Jos haluat nostaa rahaa sinulle myönnetyltä luottotililtä, se onnistuu hetkessä ja monesti myös useammalla eri tavalla – esimerkiksi tekstiviesteillä tai verkkopalveluissa.

Joustoluottojen vertailu

Kuten mitä tahansa lainaa ottaessa, on vertailu tärkeää myös joustoluottoa hankkiessa. Tärkeimmät asiat joita sinun pitää ottaa huomioon lainoja vertaillessasi ovat lainan määrä, kulut ja takaisinmaksuaika. Kannattaa myös ottaa huomioon ehdot, jotka ovat erilaiset jokaisella lainantarjoajalla.

Vertailu kannattaa aloittaa lainan todellisesta vuosikorosta, sillä se sisältää kaikki muutkin lainasta aiheutuvat kulut eikä pelkkää nimelliskoron prosenttia. Kannattaa myös muistaa, että korkoa joustoluotossa maksetaan vain nostetusta osuudesta, eikä myönnetyn luottotilin summan perusteella.

Milloin joustoluotto on hyvä valinta?

Joustoluotolle on yhtä monta käyttötarkoitusta kuin on hakijaakin. Yleisin syy hakea joustolainaa on yleensä arjen yllättävät menot. Joustoluotto on oikein käytettynä hyvä tapa helpottaa arjen taloudenhallintaa ja varautua yllättäviin tilanteisiin. Sen riskit ovat pienet, jos otat lainaa vain sen verran kuin pystyt maksamaan takaisin.

Tililuotto on erityisen kätevä esimerkiksi remonttiin, jossa kuluja syntyy vaiheittain ja tarkka budjetointi on hankalaa. Voit esimerkiksi avata luottotilin ja nostaa sieltä lisää lainaa remontin eri vaiheissa tai yllättävien kulujen ilmestyessä.

Joustoluotto ei kuitenkaan ole paras valinta, jos sinulla ei ole säännöllisiä tuloja tai sinulla on jo aiempia lainoja. Myöskään työttömälle se ei ole paras vaihtoehto rahoittaa kulujaan, koska pienistä tuista on vaikea maksaa luotto takaisin.

Lainaa ei ole koskaan järkevää ottaa, jos ei ole varma siitä, että sen pystyy maksamaan takaisin ajallaan. Jos olet alle 21-vuotias, ei sinulle välttämättä myönnetä lainkaan joustoluottoa. Silloin parempi vaihtoehto saattaa olla pikavippi 18v.

HYVIÄ KÄYTTÖTARKOITUKSIA JOUSTOLUOTOLLE

 • Remontti
 • Arjen yllättävät kulut
 • Matkailu

HUONOJA KÄYTTÖTARKOITUKSIA JOUSTOLUOTOLLE

 • Shoppailu
 • Auton ostaminen
 • Bilettäminen

Usein kysyttyjä kysymyksiä joustoluotosta ja sen takaisinmaksusta

Miten joustoluotto eroaa muista lainamuodoista?

Joustoluotto on uudempi lainamuoto ja ei niin tuttu kaikille, joten se herättää paljon kysymyksiä. Olemmekin koonneet alle muutamia kysymyksiä ja vastauksia joustoluotosta.

Kuinka joustoluottojen takaisinmaksu toimii ja kuinka pitkät takaisinmaksuajat ovat?

Takaisinmaksuaika vaihtelee lainantarjoajan mukaan ollen yleensä 1-36 kuukautta, isommissa lainoissa jopa 2-10 vuotta.
Lainan ottamisen yhteydessä sinun tulee yleensä valita, kuinka moneen erään haluat lainasi jakaa. Kuukausierät tulisi olla suhteessa omaan maksukykyysi, eli siis menoihisi ja tuloihisi.

Lisäksi lainan voi koska tahansa maksaa kuluttomasti kerralla tai suuremmissa erissä takaisin, vaikka takaisinmaksu olisikin suunniteltu osamaksuna.

Mistä joustoluottoa saa ja kenelle sitä myönnetään?

Joustoluottoa saa sekä perinteisiltä pankeilta että verkossa toimivilta lainayhtiöiltä. Korot ovat molemmissa usein samankaltaisia, joten verkossa toimivia lainatarjoajia ei kannata sulkea pois pelistä. Netissä toimivien lainantarjoajien kilpailuvaltti on niiden nopeus ja helppous, koska prosessit on pitkälti automatisoitu.

Koska verkosta löytyy paljon joustoluottoa tarjoavia yrityksiä olemme Talouteni.fissä luoneet helpon vertailun, joka auttaa löytämään parhaan joustoluoton juuri sinulle.

Lainatarjojat vaativat joustoluoton hakijoilta puhtaita luottotietoja ja usein luottoja ei myönnetä alle 21-vuotiaille. Lisäksi osa lainayhtiöistä vaatii selvitystä hakijan tuloista ja omaisuudesta. Kannattaa muistaa, että joustoluoton luottorajaan ja luoton korkoon vaikuttaa lainantarjoajan arvio maksukyvystäsi.

Mitä seuraa, jos en pysty maksamaan luottoani tai laskujani?

Kaikkien luottojen takaisinmaksun kanssa kannattaa olla tarkkana. Mikäli maksukykyysi tulee muutoksia, ole yhteydessä luotonantajaan pikimmiten. Yleensä voit tehdä uuden maksusuunnitelman luoton myöntäjän kanssa, koska on molempien etu, että saat maksettua lainan.

Jos kuitenkin maksat laskusi yli 60 päivää myöhässä alkuperäisestä eräpäivästä, on luoton myöntäjällä oikeus tehdä tästä suoraan ilmoitus luottorekisteriin maksuhäiriön merkitsemiseksi. Merkintä säilyy rekisterissä 2-4 vuotta riippuen siitä, maksatko alkuperäisen laskun. On siis ensisijaisen tärkeää hoitaa lainan takasinmaksu säntillisesti.