Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lainat » Koroton tai kuluton laina helposti netistä

Koroton tai kuluton laina helposti netistä

Oletko huomannut viime aikoina miettineesi ottavasi pienen lainan jonkin tarpeellisen asian hankintaa varten, mutta ajatus lainasta ja sen koroista ei oikein miellytä? Vastaus voisi olla koroton laina.

Korottomalla lainalla tarkoitetaan yleensä 50 – 1 000 euron lainasummaa, jonka laina aika on noin 30 päivää ja jonka korot ovat 0%. Se on siis lainaa, jonka ottamisesta et maksa korkoja ollenkaan, vaan maksat takaisin juuri sen verran kuin lainasitkin.

Tämän lisäksi korottomalla lainalla ei ole mitään muita kuluja. Voit siis lainata rahaa vaikkapa 1 000 euroa, ja maksat lainan antaneelle yhtiöille takaisin yhteensä vain tasan 1 000 euroa. Et maksa siis mitään ylimääräisiä nosto- tai käsittelykuluja, etkä senttiäkään korkoa.

Kuulostaako hyvältä? Ei ihme. Koroton ensilaina on helppo hakea, ja kun hoidat takaisinmaksun asiallisesti, ei siinä ole myöskään riskiä. Koroton laina on helppo ja turvallinen tapa tutustua eri yhtiöiden lainapalveluihin käytännössä.

Korottomat lainat ovat jäämässä historiaan, sillä yleinen lainakorkojen pienentyminen on tehnyt ne lainayhtiöille kannattamattomiksi. Mikäli jokin lainayhtiö alkaa kuitenkin tarjota korotonta tai kulutonta lainaa, löydät tiedon kattavasta lainavertailustamme.

Valitse tästä sopiva laina itsellesi

Lainasumma:
Laina-aika:
lainaa hakuehtojesi mukaan:
Yksi laina hakuehtojesi mukaan:
Ei tuloksia. Yritä uudelleen.
Näytä lisää

>> Vertaa kaikki lainat

Koroton laina – onko se totta?

Voiko lainaa muka saada niin, että sinun tulee maksaa takaisin vain se, minkä verran nostit tilillesi? Tämä voi kuulostaa hieman liian hyvältä ollakseen totta, mutta se on täysin mahdollista ja aivan yhtä helppoa kuin normaalin pienimuotoisen lainan saaminen.

Ainut poikkeus korottomassa ensilainassa normaaliin lainaan verrattuna on se, että sitä voi hakea vain kerran samalta yhtiöltä. Korotonta lainaa voisikin verrata esimerkiksi lehtien, tai suoratoistopalveluiden ensimmäiseen ilmaiseen kuukauteen. Kun se on käytetty kerran, tulee sinun jatkossa maksaa palvelusta tai tuotteesta.

Kuluton laina on yleisin käytäntö pikavippien yhteydessä, mutta jotkin kulutusluotot voivat myös tarpeeksi pieninä määrinä olla korottomia, samoin kuin jotkin joustoluotot. Kaikki yhtiöt eivät näitä ilmaisia lainoja kuitenkaan myönnä, minkä takia onkin aina tärkeää vertailla eri yhtiöitä ennen lainan hakemista.

Mistä saada koroton laina?

Korotonta lainaa voi saada joko ilmaisen ensilainan muodossa tai ilmaisena ensinostona. Ilmainen ensilaina on laina, jonka saa kertaluontoisena täysin ilmaiseksi, kun taas täysin kulutun ensinosto on joustoluoton avaamisen ensimmäinen nosto, josta ei peritä mitään kuluja.

Mistä on mahdollista hakea tällaista lainaa? Muutamat yhtiöt tarjoava vielät etuja ja väliaikaisia tarjouksia ilmaiseen ensilainaan, vaikka vuonna 2019 voimaan astuneen lakimuutoksen myötä ne ovatkin tulleet hyvin harvinaiseksi.

Jos kuitenkin löydät korottoman lainan, voit hakea sellaiseta huoletta. Lainat tulevat maksullisiksi ainoastaan siinä vaiheessa, jos et onnistu maksamaan niitä ajoissa, joten pidä huoli että teet ensin tarkan takaisinmaksusuunnitelman.

Minkä takia korottomia lainoja myönnetään?

Miten voi olla mahdollista saada korotonta lainaa ilman, että yhtiöt pakottavat sinua ottamaan uuden lainan tai laittavat sinut maksamaan jonkinlaisia piilokuluja? Tunnetun sanonnan mukaan maailmassa ei ole ilmaisia lounaita, eli miksi siis olisi oikeasti ilmaisia lainoja?

Aivan täysin hyvää hyvyyttään ei mikään lainayhtiö niitä myönnäkään. Ilmaiset ja korottomat lainat toimivat ikäänkuin kaupan maistiaiset: saat pienen määrän ihan ilmaiseksi siinä toivossa, että pitäisit tuotteesta ja joskus tulevaisuudessa olisit valmis myös maksamaan siitä.

Korottomat lainat toimivat siis houkuttimina ja eräänlaisena epäsuorana mainonnan muotona. Tarjoamalla hyvän ilmaisen palvelun lainanantajat toivovat, että seuraavan kerran lainaa tarvitessasi käännyt automaattisesti heidän puoleensa hyvän kokemuksesi perusteella.

Ilmaisen lainan koukku on siis sen toimiminen houkuttimena. Jos yhden lainan jälkeen olet vahvasti sitä mieltä, että et lainaa uudestaan tarvitse, on koroton laina sinulle täysin riskitön. Ainut lievä haittapuoli korottomien lainojen kanssa on, että ensimmäisen lainan jälkeen lainayhtiö varmasti lähettää sinulle uusia lainatarjouksia. Tämä voi olla joidenkin mielestä rasittavaa.

Jos suoramarkkinointi on jotain mitä et halua, on sinulla toki oikeus erikseen kieltää tietojesi käyttö tähän tarkoitukseen ottamalla yhteys lainanantajaan. Voit kenties myös käyttää lainan hakemiseen sähköpostiosoitetta, jonka olet luonut oman henkilökohtaisen sähköpostisi lisäksi. Näin tulet välttymään siltä riskiltä, että tärkeät sähköpostisi hukkuisivat lainatarjouksien alle.

Miksi korotonta lainaa

Kuka voi saada korotonta ensilainaa?

Korottomat ensilainat on varattu laina- ja rahoitusyhtiöiden uusille asiakkaille, eli henkilöille, jotka eivät ole aikaisemmin käyttänyt mitään yhtiön lainatuotteita. Jos siis et ole kertaakaan ottanut lainaa aikaisemmin, kannattaa ehdottomasti katsoa, mistä saisit tarvitsemasi summan ilman korkoa.

Vaikka olisitkin lainannut rahaa ilman korkoa kerran yhdeltä yhtiöiltä, on sinun kuitenkin mahdollista hakea koroton laina toiselta lainanantajalta. Tämä on kohtalaisen riskitön ja turvallinen keino vertailla eri lainapalveluita käytännössä. Muista kuitenkin että niin sanottu ilmainen lainakin pitää maksaa ajoissa takaisin, joten älä ota sitä ellei sinulla oikeasti ole kipeää tarvetta rahalle.

Sen lisäksi että olet uusi asiakas, sinun tulee tietenkin täyttää muut lainan saamisen ehdot. Niitä ovat täysi-ikäisyys, Suomen kansalaisuus ja puhtaat luottotiedot. Myös verkkopankkitunnukset auttavat asiaa, sillä ne nopeuttavat prosessia huomattavasti. Kun kaikki nämä asiat ovat kohdallaan, voit saada korottoman lainan heti jo saman päivän aikana, kunhan otat selvää milloin pankit ja rahoituslaitokset ovat auki.

Kuinka paljon lainaa ilman korkoa voi saada?

Korotonta lainaa saa yhtiöstä riippuen yleensä noin 50 eurosta aina 500 euroon asti, vaikka useimmat ilmaiset lainat pysyttelevät maksimissaan 200 – 300 euron paikkeilla. Jotkin lainayhtiöt myöntävät jopa korkeampia kuin 500 euron korottomia lainoja, joten on hyvä idea vertailla, mistä yhtiöstä saisit tarvitsemasi summan.

Korottoman lainan maksimimäärä on kuitenkin yleensä aina vähemmän kuin korollisen lainan. Se johtuu siitä, että koroton laina ei tuota yhtään tuloja lainan antaneelle yhtiöille, joten suuren summan lainaaminen pitkäksi aikaa olisi yhtiön kannattavuuden kannalta erittäin huono idea. Koroton laina on myös lainaa ilman vakuuksia, joten sekin pienentää summan määrää.

Tämän lisäksi ilmainen laina on aina ensimmäinen yhtiöiltä otettu laina. Monet yhtiöt myöntävät aina pienemmän summan kun kyseessä on ensimmäinen laina. Tällä tavoin yhtiö pystyy näkemään, maksatko lainasi takaisin tunnollisesti hyvissä ajoin, ja voi myöntää suuremman summan pienemmällä riskillä kun haet lainaa seuraavan kerran. Tämän takia koroton laina ei ole summaltaan päätä huimaava.

Paljonko korotonta lainaa

Entä mitä riskejä ilmaisessa lainassa on?

Kuten aiemmin mainitsimme, ilmainen laina toimii maistiaisena lainapalveluun eikä sido sinua mihinkään muuhun kuin kyseisen lainan takaisinmaksuun. Periaatteessa ilmainen laina on siis edullinen ja turvallinen tapa tutustua lainapalveluihin. Kaikkiin lainoihin liittyy kuitenkin riskinsä, ja tässä on muutama asia, joista sinun kannattaa olla tietoinen lainaa hakiessasi.

  • Ilmainenkin laina tulee maksaa takaisin. Jokainen laina on aina jollain tasolla riski. Rahan lainaaminen tarkoittaa, että käytät varoja, joita sinulla ei ole.
  • Korottoman lainan helppous voi johtaa lainakierteeseen. Korottoman lainan suurin riski on siinä, että se voi alentaa uuden lainan ottamisen kynnystä. Muutama harkittu laina oleellisiin rahantarpeisiin ei ole välttämättä huono asia, vaan ainoastaan keino tasapainottaa taloustilannetta hetkellisesti. Lainaaminen ei kuitenkaan saa johtaa aina uusien lainojen ottamiseen.

    Jos lainoja alkaa kuitenkin ottamaan hyvin usein tarpeisiin, joihin voisi oikeasti itse helposti säästää tai joihin ei oikeasti ole varaa, alkaa ongelmia syntyä. Muista siis, että koroton laina on koroton vain kerran, ja mitä vähemmän ja harvemmin lainaa otat, sen pienempi on riskisi liiallisesta velkaantumisesta ja mahdollisesta maksuhäiriömerkinnästä. Jos löydät itsesi kuitenkin monen lainan keskeltä, on yksi ratkaisu lainojen yhdistäminen, jossa otat yhden lainan useamman sijaan.

KOROTON LAINA VOI TULLA KALLIIKSI

Ilmaisen lainan korko on korkea, jos sitä ei maksa pois ajoissa. Koska ilmaisten lainojen myöntäminen ei tuota lainanantajille minkäänlaista tuottoa, tarkoittaa se että jos sen takaisinmaksua ei noudata kunnolla, tulee sinulle kuluja ja korkoja senkin edestä. Pidä siis huoli, että varmasti pystyt maksamaan korottoman lainan pois ennen sen viimeistä maksupäivää.

Muista siis harkita tarkkaan ilmaistakin lainaa, sillä vaikka se ei tuota sinulle mitään ylimääräisiä kuluja, niin se ei tarkoita että siihen ei liity mitään riskejä. Jos kuitenkin olet varma että sinulla on tuloja maksaa laina hyvissä ajoin takaisin ja tiedät että pystyt vastustamaan kiusausta ottaa lainaa uudestaan turhan päiten, ei korottoman lainan ottamisesta tarvitse kärsiä tunnontuskia.

Koroton laina sukulaisilta

Joskus on mahdollista, että läheiset sukulaiset tai muut tuttavat ovat valmiina tarjoamaan sinulle lainaa, täysin ilman korkoa. Tällöin korotonta lainaa voi olla mahdollisuus saada suuriakin summia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kun kyse on rahasta, syntyy helposti ristiriitoja.

Välien tulehtumista ehkäisemiseksi kannattaa aina laatia tarkka, kirjallinen todistus lainasta sukulaisten kesken, ja kirjata kaikki ehdot tarkasti. Näin mahdollisten ristiriitojen tullessa on helppo tarkistaa alkuperäiset pelisäännöt. Sukulaisilta rahaa lainatessa kannattaa pitää mielessä ero lainan ja lahjan välillä. Jos saat suuria summia rahaa jota sinun ei tarvitse maksaa takaisin, on se lain mukaisesti silloin lahja, ja siitä tulee maksaa lahjaveroa.