Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lainat » Kulutusluotto

Kulutusluotto

Yllättikö arki sinut yhtäkkiä tuomalla esiin odottamattoman rahantarpeen, johon et ollut varautunut? Vai onko harkinnassa isompi hankinta, jota varten et jaksaisi säästää monta kuukautta? Talouteni.fi:n kulutusluottojen vertailu löytää sinulle juuri sopivan ja halvimman kulutusluoton!

Talouteni.fi:n avulla saat helposti ja nopeasti edullisimman luoton heti tilillesi. Voit vaivatta vertailla eri kulutusluottoja muutamalla klikkauksella, ja pääset myös heti hakemaan vakuudetonta lainaa toiveiden toteuttamiseen. Älä siis anna unelmiesi odottaa, vaan vertaile ja hae rohkeasti itsellesi halvin kulutusluotto!

3 parasta kulutusluottoa – Tammikuu 2023

Lainaa
100 - 60 000€
Laina-aika
1 - 20 v
Lainaa
1000 - 60 000€
Laina-aika
1-15 vuotta
Lainaa
100 - 60 000€
Laina-aika
1 - 20 v

Kulutusluottovertailu

Lainasumma:
Laina-aika:
lainaa hakuehtojesi mukaan:
Yksi laina hakuehtojesi mukaan:
Ei tuloksia. Yritä uudelleen.
Näytä lisää

>> Vertaa kaikki lainat

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on lainavaihtoehdoista se, jossa on eniten joustamisen varaa. Sitä voi hyödyntää hyvin moneen vaihtelevan kokoiseen tarpeeseen. Sen korko ei ole niin korkea kuin esimerkiksi pikavipin, ja sen voi ottaa joko lyhyellä tai pitkällä laina-ajalla. Luottoja on myös erilaisia, kuten esimerkiksi joustoluotto ja käyttöluotto, ja kaikki nämä ovat vakuudetonta lainaa.

Kulutusluotto on noin 500 – 50 000 euron suuruinen lainamuoto, riippuen lainan tarjoajista. Jotkin lainantarjoajat kuitenkin tarjoavat suurempiakin määriä kuin 50 000 euroa, kuten Bank Norwegian, joka tarjoaa jopa 60 000 euron lainaa. Kulutusluottojen laina-ajat vaihtelevat lainanottajan tarpeen mukaan. Nopeimmat lainat maksetaan yleensä vuodessa, ja pisimmillään laina-ajat voivat venyä jopa pariin kymmeneen vuoteen. Kulutusluotot ovat pääosin korvanneet nopeat pikavipit, sillä lakiin tehdyt tiukennukset tekivät pikavipeistä hankalia lainantarjoajille.

Halvan kulutusluoton hakeminen ei tarkoita, että talousasiat on hoidettu huonosti. Päinvastoin, sillä lainaa ei yleisesti ottaen edes myönnetä ihmisille, joiden talous ei ole kunnossa.

Kulutusluottojen korot

Kulutusluottojen korot ovat nykyään hyvin kohtuullisia. Vuoden 2019 lakiuudistuksen jälkeen lainan suurin mahdollinen nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 %, ja moni lainanantaja myöntää lainaa tätäkin pienemmällä korolla.

Lainakustannuksiin vaikuttaa koron suuruuden lisäksi myös laina-ajan pituus. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän korkoa joutuu maksamaan.

Hyvä puoli pitkässä laina-ajassa on, että koska kuukausittaiset maksettavat erät ovat pienempiä, sinulla jää rahaa käyttöön enemmän joka kuukausi, mikä voi varsinkin hieman pienituloisemmissa perheissä helpottaa elämää suuresti. Näin sinulla on vielä lainankin jälkeen mahdollista säästää muihin menoihin.

Lainaa hakiessasi moet lainantarjoajat näyttävät suoraan, paljonko kokonaiskustannukset tulevat olemaan ja kuinka paljon maksat takaisin kuukausittain, jos valitset kyseisen lainan. Tämä auttaa sinua lainanhakijana kartoittamaan tulevat maksusi tulevaisuutta varten. Lisää esimerkkejä kulutusluottojen koroista ja kuluista löydät kulutusluottovertailusta.

Kulutusluottojen määrät

Suuri osa lainantarjoajista tarjoaa 4 000 – 10 000 euron lainaaVakuudettomat nettilainat on helpompi saada hyväksytyksi kuin esimerkiksi pankkilaina, koska pankista haettuihin lainoihin tarvitsee lainamäärän arvoisen vakuuden tai jonkun lainan takaajaksi.

10 000 € kulutusluottoa ilman vakuuksia tarjoaa muun muassa Saldo ja Fellow Finance. Nämä kaksi turvallista ja luotettavaa lainantarjoajaa antavat myös sinun valita itse lainan ehtosi, joten voit suunnitella esimerkiksi takaisinmaksusi helposti jo etukäteen. Tällaisella summalla kattaa jo mukavasti arkipäivän yllättävät ja suuremmat menot.

Suomen markkinoilla on myös tarjolla suurempiakin kulutusluottoja kuin alle 10 000 euron kulutusluotot. Norjalaiset pankit, Bank Norwegian ja Komplett Bank, tarjoavat huomattavasti suurempia ja edullisempia lainoja muihin lainantarjoajiin verrattuna. Norwegian tarjoaa jopa 60 000 euron ja Komplett Bank 50 000 euron kulutusluottoja ilman vakuuksia.

Näitä kulutusluottoja suurempia lainoja ovat yrityslainat. Niitä voit hakea netistä jopa 500 000€, mutta yrityslainat ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu ainoastaan yrityksille. Yksityishenkilöt eivät niitä voi siis hakea.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluotto ilman vakuuksia on summasta riippuen hyvin yleinen käytäntö nettilainoissa, joten voit huoletta hakea sitä ilman suurta määrää omaisuutta. Pankista isoja lainoja saa harvemmin täysin ilman vakuutta.

Lainan saadaksesi sinun täytyy pystyä todistamaan, että et ole joutunut vaikeuksiin lainojen tai raha-asioiden kanssa aiemmin, ja että pystyt lyhentämään kulutusluottoa tuloistasi kohtuullisen verran joka kuukausi.

Vakuudellinen kulutusluotto voi olla suurempi summaltaan kuin vakuudeton kulutusluotto ja sen korko on myös matalampi. Lainan vakuus varmistaa sen, että lainanantaja tulee saamaan rahansa takaisin vaikka lainanhakija menettäisi tulonlähteensä.

Kulutusluoton eri luottomuodot

Kulutusluotto-termin alle kuuluu myös muutama erilainen luottomuoto, kuten joustoluotto ja käyttöluotto. Niiden laina-aika ja summa ovat suurinpiirtein sama kuin kulutusluotolla, mutta niitä ei yleensä nosteta yhdellä kertaa koko summaa. Sen sijaan jousto- ja käyttöluottoa nostetaan oman tarpeen mukaisissa erissä tiettyyn nostorajaan asti.

Näiden erilaisten kulutusluoton muotojen nimitykset vaihtelevat jonkin verran lainanmyöntäjien mukaan. Nimitykset voivat vaihdella myös rahalainan summasta riippuen. Kaikkia kuitenkin yhdistää luoton joustavuus ja hyvin usein itse määriteltävät takaisinmaksuajat sekä kuukausierät.

Netistä voi hakea helposti myös muunlaista helpotusta rahatilanteeseen. Jos lainan ottaminen tuntuu turhan suurelta sitoumukselta, voit kenties harkita lainan sijaan luottokorttia. Luottokortti toimii maksuvälineen ja lainan välimuotona, joten se on hyvä vaihtoehto lainalle. Sellaisen voi nykyään hakea myös netistä. Jos tämä kuulostaa hyvältä, niin hae luottokortti heti.

Näin haet kulutusluottoa heti tilille

Netistä on helppo saada rahaa nopeasti tilille silloin kun tarve vaatii. Talouteni.fi -sivuston kautta voit yhdellä kerralla vertailla rahoituslaitokset sekä hakea kulutusluottoa heti tilille yksinkertaisesti ja vaivattomasti. Seuraa vain näitä neljää helppoa askelta.

1. Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika

Aloita valitsemalla sinulle sopiva lainasumma sekä laina-aika sivun yläosasta löytyvillä liukusäätimillä. Näin näet vain ne kulutusluottojen vaihtoehdot, jotka sopivat sinulle.

2. Vertaile eri yhtiöiden lainoja.

Kulutusluottojen vertailun jälkeen vaihtoehtoja jää vielä valittavaksi hyvin kattava määrä. Löydät helposti kaiken oleellisen informaation kuten maksimimäärät, korot ja muut ehdot sivustomme kulutusluottovertailusta.

3. Valitse itsellesi paras laina ja lähetä lainahakemus.

Kun olet tehnyt kulutusluottovertailun ja löytänyt lainan joka on sinulle sopiva, pääset yhdellä klikkauksella lainahakemukseen. Lainahakemuksen tekeminen on täysin ilmaista, eikä vielä sido sinua mihinkään.

4. Vastaanota lainatarjous ja rahasi

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt hakemuksen, vastaanotat yleensä 24 tunnin sisällä lainatarjouksen, mutta jotkut luotonantajat vastaavat jopa viidessä minuutissa. Kun olet käynyt läpi tarjouksen ehdot, voit hyväksyä sen. Jos hyväksyntä tulee perille tarpeeksi ajoissa, on mahdollista saada kulutusluotto heti tilille.

Kuka voi hakea kulutusluottoa netistä?

Vaikka kulutusluotto onkin hakijalle perinteistä pankkilainaa helpompi saada, liittyy siihenkin tiettyjä ehtoja:

  • Sinun on oltava täysi-ikäinen. Saadaksesi kulutusluottoa sinun tulee olla vähintään 18-vuotias, mutta useimmat luotonantajat myöntävät lainoja vain henkilöille jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Jotkut lainantarjoajat myöntävät ainoastaan pienempiä lainoja alle 20-vuotiaille. 18-vuotiaden on helpompi saada pikavippiä.
  • Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintää. Jos olet aiemmin ottanut lainaa ja olet laiminlyönyt sen takaisinmaksun, olet todennäköisesti menettänyt luottotietosi. Tämä kertoo luotonantajalle sen, että he eivät välttämättä tule saamaan lainaamaansa rahaa takaisin. Tästä syystä he luonnollisesti kieltäytyvät myöntämästä luottoa. Pikavippiä ilman luottotietoja ei myöskään saa, joten pidä siis aina huolta siitä, että maksat lainasi takaisin ajallaan.
  • Sinulla tulee olla säännöllisiä kuukausituloja. Lainaa voi hakea vain silloin, kun luotonantaja on varma siitä, että sinulla on mahdollisuus maksaa se takaisin. Ilman säännöllisiä kuukausituloja ei ole todennäköistä, että lainaa voitaisiin myöntää. Siksi sinulla tulee olla edes jonkin verran säännöllisiä kuukausituloja. Kulutusluottoa varten ei kuitenkaan tarvitse ansaita huippupalkkaa, yleensä yli tuhannen euron kuukausitulot riittävät enemmän kuin hyvin.
Kuka voi hakea kulutusluottoa

Kulutusluoton haku kumppanin kanssa

Kulutusluottoa on usein myös mahdollista hakea kumppanin kanssa eri luotonantajilta. Tällöin luottoon lisätään molempien henkilöiden nimet, ja takaisinmaksu on yhtälaisesti molempien vastuulla. Eli jos toinen joutuu jostain syystä hankalaan tilanteeseen taloudellisesti, toinen on silloin vastuussa lainasta suuremmalla osalla.

Kun kaksi henkilöä hakee yhdessä lainaa, voi pankki tai lainayhtiö olla kaksin verroin varma siitä, että laina tulee varmasti maksettua heille takaisin. Tämä tarkoittaa sitä, että lainaa on mahdollista hakea huomattavasti suurempaa summaa kuin yksin hakiessa. Joissain tapauksissa voi olla, että myös korko on tällöin hieman matalampi.

Hyödylliset käyttökohteet edulliselle kulutusluotolle

Edullinen kulutusluotto on erittäin kätevä lainatuote hyvin moneen tarpeeseen juuri joustavuutensa takia. Sitä otetaan usein yllättäviin kuluihin arjessa, kuten nimestä voikin päätellä. Jos et ole varma, onko tarpeesi sopivat tälle lainamuodolle, olemme koonneet muutaman esimerkin siitä, mihin tarpeisiin kulutusluotto on oiva ratkaisu:

  • Kodinkoneet – Tänä päivänä valitettavasti kodinkoneet eivät enää pysy kunnossa montaa vuotta ja rikkoutuminen saattaa tulla yllättävästi. Kodinkoneiden korjaus voi maksaa enemmän kuin uusi laite, joten usein ainoaksi vaihtoehdoksi jää uuden ostaminen. Edullinen kulutusluotto kattaa myös kalliimman kodinkoneen helposti, ja mahdollistaa sen, että koneen voi ostaa juuri silloin kun tarve sille tulee.
  • Auto – Asunnon jälkeen auto on usein suurin yksittäinen hankinta jonka ihminen tulee elämänsä aikana tekemään. Erityisesti ensimmäisen auton hankinnassa tulee usein tarve pienelle avustukselle. Jos suunnitelmissa ei ole tuliterä Ferrari tai Lamborghini, voi kulutusluotto olla silloin hyvä apu. Sitä saa usein jopa täysin ilman vakuuksia sopivasti uuden, kohtuuhintaisen auton hankintaa varten, ja vakuuksilla jopa hieman kalliimpaan menopeliin.
  • Remontti – Joskus kaipuu uudelle ympäristölle hoituu pienen pintaremontin avulla. Remonttiin uppoutuu kuitenkin usein enemmän rahaa kuin siihen on alunperin suunnitellut. Tämän takia kulutusluotto on hyvä apu remontointiin. Sitä saa helposti ilman vakuuksia, ja sen määrää on mahdollista korottaa mutkitta. Joustoluotto on myös oiva ratkaisu remonttia varten.
  • Sisustus – Jossain tapauksissa asuntoa voi yksinkertaisesti piristää muuttamalla sisustusta. Se hoituu huomattavasti helpommin ja nopeammin kuin remontti, sillä huonekaluja on aina mahdollista liikutella paikasta toiseen uuden ilmeen luomiseksi. Kulutusluotolla voit uudistaa kalustosi kerralla.
  • Hautajaiset – Läheisen menettämisestä koituva suru tulee useimmiten aina ilmoittamatta. Silloin viimeinen asia mistä haluaa murehtia, on raha. Kulutusluoton avulla on mahdollista järjestää kauniit jäähyväiset lähimmäiselle, ja kattaa kaikki kulut, jotka hautajaisista koituu.
  • Häät – Monet aloittavat säästämisen häihin jo monta vuotta etuajassa, mutta joskus kipinä iskee niin nopeaa, että siihen ei etukäteen osaa varautua. Tässä tapauksessa kulutusluotto on iso apu. Sen avulla on varaa järjestää juuri sellaiset unelmahäät, joista molemmat ovat haaveilleet, ja varaa jää halutessaan myös hulppeaan häämatkaan.
  • Lainojen yhdistäminen – Kulutusluotto on yleisin lainojen yhdistämisen muoto pankkilainan lisäksi, kun henkilölle on kertynyt monta pientä korkeakorkoista lainaa. Yleensä tällainen tilanne syntyy, kun joutuu ottamaan monta pikavippi pienen ajan sisällä. Silloin on fiksua harkita yhden isomman lainan ottamista pikavippien korvaamiseksi.

Pikavippi on pienempiä ostoksia varten

Välillä voi olla hankala tietää, mikä lainatuote on paras mahdollinen omaan tarpeeseen. Erityisesti kulutusluoton ja pikavipin raja voi olla hieman hämärä, sillä ne ovat nykyään jossain tapauksissa hyvin lähellä toisiaan määrän ja jopa laina-ajan kannalta. Niillä on kuitenkin selviä eroja, jotka voit lukea tästä seuraavaksi.

Suurin ero pikavipin ja kulutusluoton välillä on lainan määrä. Pikavippi pysyy yleensä alle tuhannen euron summissa ja nousee maksimissaan noin 3000 euroon asti. Kulutusluottoa tarjoavat jotkin lainantarjoajat sen sijaan jopa 60 000 euroon asti.

Toinen suuri ero näiden rahoitusmuotojen välillä on koron suuruus ja laina-aika. Pikavippi otetaan usein hyvin lyhyellä laina-ajalla, mikä tarkoittaa, että sen korko on myös täten kohtalaisen korkea. Kulutusluotolla taas on hieman pidempi maksuaika, mutta kuitenkin yleensä alle viisi vuotta. Kulutusluoton korko on matalampi kuin pikavipin, mutta silti perinteistä pankkilainaa korkeampi.

Muita eroja näillä rahoitusmuodoilla on niiden yleisin käyttötarkoitus. Pikavipit otetaan yleensä hyvin äkillisiin pieniin tarpeisiin tai impulssiostoksiin. Kulutusluotto taas otetaan usein hankintoihin, joita on harkittu jo jonkin aikaa.

Voit hakea lainaa netistä 24/7

Kulutusluottoa voi hakea netistä 24/7, eli milloin ikinä hereillä oletkin. Hakemuksiin on myös mahdollista saada vastaus heti, sillä monet rahoittajat tarkastavat hakemukset automaattisesti. Jos suurempia häiriöitä ei löydy, tulee päätös nopeasti ja saat lainan mahdollisimman pian tilillesi.

Ainut asia mitä sinun tulee odottaa aina aamuun asti, on rahojen nostaminen pankista tilillesi. Vuonna 2009 laki pienlainoja koskien muuttui siten, että niitä ei enää saa nostaa yöaikaan, vaan ainoastaan klo 07 – 23 välisenä aikana. Tällä pyrittiin estämään ihmisiä tekemästä harkitsemattomia päätöksiä. Hakemuksen voit kuitenkin lähettää mihin vuorokaudenaikaan tahansa.