Autolaina mikä, mistä ja kenelle?

Autolaina netistä nopea ja helppo tapa rahoittaa uusi auto

Hakukriteerit
Lainamäärä:
Ikäsi:
Suosion mukaan
 • Suosion mukaan
 • Pienin korko
 • Top 10
 • Uusimmat
Hae

Valikko
Väliaikainen korkokatto Lainanantajien arviointi
Poikkeusolojen vuoksi eduskunta on hyväksynyt hallituksen ehdotuksen kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaisesta muuttamisesta, ja se on voimassa 1.7.2020 - 31.12.2020. Muutos koskee kuluttajaluottojen korkoja ja markkinointia. Väliaikainen korkokatto luotoille on 10%, ja se koskee myös aikaisemmin myönnettyjä luottoja. 31.12.2020 jälkeen luotonantajat voivat taas periä normaalia korkoa. Kuluttajaluottojen suoramarkkinointi on myös kielletty 1.7 - 31.12 välisenä aikana.

Arvostelu perustuu moniin erilaisiin ominaisuuksiin, jotka Talouteni.fi ottaa huomioon, esimerkiksi lainanantajan kokemukseen, sekä siihen, kuinka todennäköisesti lainaa voi saada. Lue lisää lainananantajien arvioinnistä täältä.

Uutuus
Autoluotto.fi

Autoluotto.fi

Lainamäärä

100 - 60.000 €

Takaisinmaksu

12 - 180 kk.

Korko

4,19% - 20,00%

 • Hakemus käsitellään välittömästi
 • Täysin ilmainen lainahakemus
 • Lainatarjoukset yli 30 pankilta
Hyödyt
 • Hakemus käsitellään välittömästi
 • Täysin ilmainen lainahakemus
 • Lainatarjoukset yli 30 pankilta
Vaatimukset
 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Sinulla on suomalainen pankkitili ja henkilötunnus
Hae nyt
Vastausaika: Heti ? Lainapäätös heti
Enemmän lisätietoja
ESIMERKKI: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa.
OmaLaina.fi

OmaLaina.fi

Lainamäärä

100 - 60.000 €

Takaisinmaksu

12 - 180 kk.

Korko

4,19% - 20,00%

 • Nopea - Rahat tilille jopa saman päivän aikana
 • Ei vakuuksia tai takaajia
 • Monta lainatarjousta
Hyödyt
 • Nopea - Rahat tilille jopa saman päivän aikana
 • Ei vakuuksia tai takaajia
 • Monta lainatarjousta
Vaatimukset
 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Suomalainen henkilöturvatunnus
 • Suomalainen pankkitili
Hae nyt
Vastausaika: Heti ? Saat rahat tilille heti
Enemmän lisätietoja
ESIMERKKI: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€. Aikavälillä 1.7.-31.12.2020 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10.00%.
Rahalaitos

Rahalaitos

Lainamäärä

500 - 70.000 €

Takaisinmaksu

12 - 180 kk.

Korko

4,50% - 20,00%

 • Ilmainen palvelu
 • Lainaa jopa 70 000€
 • Useampi autolainatarjous
Hyödyt
 • Ilmainen palvelu
 • Lainaa jopa 70 000€
 • Useampi autolainatarjous
Vaatimukset
 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
Hae nyt
Vastausaika: 15min ? Laina tarjoukset 24h sisällä
Enemmän lisätietoja
ESIMERKKI: Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 5 174€, Kokonaiskulut 20 174€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä ja korko 4,5% - 20%.<br/>1.7.-31.12.2020 välisenä aikana nostetuista luotoista peritään korkoa 10% väliaikaisen kuluttajansuojalain muutoksen johdosta. 1.1.2021 lukien korko peritään luottosopimukseen merkityn korkoprosentin mukaisesti.
Muut lainantarjoajat
 • Lainaa kätevästi ja nopeasti
 • Lainaa jopa 60 000 € asti
 • Täysin ilmainen palvelu
Päivitetty: 01. heinäkuuta 2020

Sivulta löydät seuraavaa tietoa autolainoista:


Mitä sinun tulee tietää autolainasta?

Autolaina on nimensä mukaan laina jota markkinoidaan auton hankintaan. Usein pankeilla ja rahoituslaitoksilla on erityyppisiä vaihtoehtoja autolainalle, kuten erilaiset pankkilainat ja kulutusluotot. Autolainaa tarjotaan usein myös vakuudellisena tai vakuudettomana joten lainanhakijan on syytä miettiä minkälainen tarve itsellä on, ja kuinka tehdä paras ratkaisu oman talouden ja tilanteen kannalta. Tällä sivulla on koottu informaatiota autolainoista joten jatka lukemista ja selvitä itsellesi paras vaihtoehto.

Autolainaa suunniteltaessa on syytä ottaa huomioon myös muut mahdolliset rahoitusvaihtoehdot, sillä kaikki autorahoitus vaihtoehdot ovat omimmillaan erilaisissa taloudellisissa tilanteissa ja ostajan tarpeissa. Muita rahoitusmuotoja autolainan ohessa ovat pankkien ja autoliikkeiden tarjoamat autorahoitukset, leasing ja osamaksusopimukset.

Autolaina

Autolainaa haetaan yleensä muutamasta tuhannesta eurosta 20 000 euroon, mutta on myös mahdollista hakea myös huomattavasti tätä suurempia summia. On myös muistettava, että ei kannata kustantaa kuitenkaan auton koko hintaa lainalla kuten ei asuntolainalla kustanneta kokonaan ostettavaa asuntoa.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että rahoituslaitokset usein lisäävät erilaisia maksuja lainoihin joten ei kannata tuijottaa pelkästään edullista korkoa. Lisäksi varsinkin pankit tarjoavat usein erilaisia lisäpalveluita autolainojen yhteen kuten vakuutuksia tai kaskoa. Nämä palvelut voivat muodostaa edullisen paketin yhdessä autolainan kanssa ja on varteen otettava vaihtoehto jos näitä palveluita ei vielä ole hankittu muualta.

Kuka voi saada autolainan?

Autolainalla kuten kaikilla lainalla on tarkkoja ehtoja joita pankit noudattavat ja seuraavat. Yleinen vähimmäisvaatimus suomalaisilla suurilla pankeilla kuten Osuuspankilla ja Nordealla on hakijan ikä jonka tulee olla vähintään 18 vuotias. Tähänkin on kuitenkin poikkeuksia kuten S-pankki jonka lainalla on 25 vuoden ikäraja.

Pankkien muut kriteerit ovat myös usein erilaisia sillä osa pankeista vaatii tietyn tulotason tai vakuuksia lainan myöntämiselle. Pankkien sisällä on myös vaihtelua, sillä erilaiset lainatyypit sisältävät erityyppisiä vaatimuksia kuten vakuuksia, tuloja, tai ikää. Muutoin kaikki suurimmat pankit vaativat lisäksi aina puhtaita luottotietoja, mikä on ymmärrettävää sillä onhan se vaatimuksena kaikille muillekin lainoille. Pankkeihin kannattaa olla yhteydessä lainaa hakiessaan, jotta pankin kaikki vaatimukset selviävät.

Lisäksi lainoja tarjoavat erilaiset lainafirmat joilla kaikilla on erittäin vaihtelevat vaatimukset lainoille, mutta yleensä myös nämä lainanantajat pitävät tiukkaa linjaa maksuhäiriöiden suhteen. Lainafirmojen ikärajat ovat yleensä 18 vuoden iässä kuten pankeillakin, joten kuka tahansa täysi-ikäinen on oikeutettu hakemaan autolainaa näiltä firmoilta. Tälläiset lainanantajat toimivat yleensä täysin verkossa joten hakemuksen voi tehdä netissä ja päätöksiä saada erittäin nopeasti ilman konttorissa vierailua.

Autolainan ehdot

Luottotiedottomat ja autolainat

Vaikka pankit eivät yleensä myönnä autolainaa luottotiedottomille se ei tarkoita, että luottotietonsa menettäneet henkilöt eivät voisi hankkia autoa. Nimittäin on olemassa rahoituslaitoksia jotka myöntävät lainoja luottotietonsa menettäneille henkilöille vaikkakin näitä saattaa olla hankala löytää.

Pankit ovat tiukkoja maksuhäiriömerkintöjen kanssa, mutta pankkeihin kannattaa olla yhteydessä jos on esimerkiksi saanut uuden työpaikan maksuhäiriömerkinnän jälkeen. Näissä tapauksissa saattaa löytyä joustovaraa ja laina pystytään myöntämään.

Kannattaa siis muistaa että autolainan saaminen luottotiedottomana on mahdollista, mutta hankalampaa ja mahdollisesti kalliimpaa kuin henkilöille joiden luottotiedot on kunnossa. Kannattaa muistaa että pankit ja lainanantajat yleensä pystyvät neuvottelemaan vaikka luottotiedoissa on ongelmia.

Autolainan tyypit

Autolainaa hakiessa on tärkeää muistaa että usein "autolaina" on vain markkinointitermi pankkien ja rahoitusyritysten kulutus- tai joustoluotoille, tai pankkilainoille. On tärkeää ymmärtää kyseisten lainatyyppien erot sekä kenelle ja mihin tilanteisiin erilaiset lainat sopivat. Nykyään nämä kaikki autolainat on mahdollista hakea pankkien ja rahoitusyritysten verkkosivuilta, mutta esimerkiksi pankkilainasta voi neuvotella myös henkilökohtaisesti.

LainantarjoajaSummaKorkoVakuudetAika
Komplettbank autolaina1000 - 50 000€4,9 - 19,9%Vakuudeton autolaina12 - 60 kuukautta
Fellow Finance autolaina500 - 15 000€alk. 5%Vakuudeton autolaina24 - 84 kuukautta
Bigbank autolaina1000 - 15 000€6,90 - 19,90%Vakuudeton autolaina24 - 120 kuukautta
Saldo autolaina1000 - 10 000€13,90 - 19,90%Vakuudeton autolaina12 - 88 kuukautta
Halino autolaina500 - 8000€16,80 - 19,80%Vakuudeton autolaina12 - 96 kuukautta

Tiedot päivitetty 01/2020

Pankkilaina

Pankkilaina neuvotellaan pankin kanssa ja sitä on tarjolla erilaisina kokonaisuuksina riippuen lainan määrästä ja käyttötarkoituksesta. Sitä voi saada aina pienemmistä tarpeista, kuten lomamatkaa varten, keskikokoisiin tarpeisiin, kuten autoon, ja jopa suurempiin hankintoihin kuten asuntoon.

Pankkilaina autolainana on hyvä mahdollisuus jos olet ostamassa uutta autoa sillä autoa on mahdollista käyttää lainan vakuutena. Lainaan ei siis välttämättä tarvitse muuta vakuutta. Pankkilaina käytetyn auton ostoon ei välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto sillä pankit eivät aina hyväksy käytettyjä autoja vakuudeksi, eikä muun arvo omaisuuden laittaminen vakuudeksi ole turvallisin idea sillä jos jokin menee vikaan, pankki voi periä vakuudet lainan maksamiseksi.

Pankkilaina on siis loistava vaihtoehto hieman kalliimmalle autolle. Esimerkiksi Osuuspankki tarjoaa pankkilainoja yli 15 000€ arvoisiin OP autolainoihin. Myös muut pankit tarjoavat vastaavanlaisia vaihtoehtoja,tosin eri pankkien välillä lainojen määrät vaihtelevat. Pankkilaina on neuvoteltava henkilökohtaisesti pankin kanssa joten koron määrä vaihtelee pankkien ja hakijoiden mukaan, mutta yleensä pankkilainat tarjoavat kohtuullisia ja edullisia korkoja ja kuluja.

Kulutusluotto

Kulutusluottoja tarjotaan vakuudettomina sekä vakuudellisina, näiden ero tulee yleensä esiin siinä, paljonko luottoa voidaan tarjota sekä koron korkeudessa. Vakuudellinen kulutusluotto on tietysti edullisempi koroltaan sekä usein myös määrältään suurempi. Vakuudettomat kulutusluotot ovat näistä kahdesta hieman yleisempiä, sillä usein jos lainaan tarvitaan vakuuksia pankkilainat ovat parempi vaihtoehto.

Kulutusluottoja tarjoavat niin pankit kuin lainantarjoajat ja usein juuri pankit markkinoivat kulutusluottojaan autolainoina koska yleisin käyttötarkoitus kulutusluotoille on juurikin auton ostaminen. Pankit usein tarjoavat myös venelainoja ja moottoripyörälainoja jotka käytännössä ovat samoja kulutusluottoja kuin autolainat. Vakuudeton autolaina on usen parasta ottaa kulutusluottona.

Lainantarjoaja yritykset usein eivät käytä kyseisiä markkinointi termejä, mutta itse kulutusluotto toimii samoilla periaatteilla kuten pankeillakin joten ei ole syytä karttaa lainantarjoajia jos he tarjoavat kilpailukykyiset ehdot kulutusluottoon.

On kuitenkin lainantarjoajia jotka tarjoavat kulutusluottoa autolainan nimellä esimerkiksi Komplett Bank, Bigbank ja Euroloan sekä useita muita joita voi vertailla Talouteni.fi kulutusluottovertailussa.

Joustoluotto

Joustoluotto on kulutusluoton kaltainen rahoitustapa, mutta eroaa pääosin luoton nostamis tavassa. Joustoluotto tarjoaa "joustavamman" tavan nostaa luottoa. Joustoluottoa nostetaan sitä mukaan mitä sitä tarvitsee. Esimerkiksi jos sinulle myönnetään 10 000 euroa joustoluottoa et saa koko summaa käteen heti vaan voit nostaa sitä tarpeen mukaan esimerkiksi ensin 1500 euroa, myöhemmin 3000 euroa ja joudut maksamaan takaisin 4500 euroa sekä tietysti korot sekä kulut.

Joustoluotto voi olla kätevä auton ostamiseen jos ei ole vielä tiedossa ostettavan auton koko hintaa taikka esimerkiksi sitä, paljonko nykyisestä autosta maksetaan välirahaa. Täten on siis mahdollista varautua suurempiin kustannuksiin ilman haitta vaikutusta, ja jos auton lopullinen hinta jää matalammaksi niin ei ylimääräistä lainaa jää maksettavaksi.

Joustoluotot ovat juurikin tämän joustavan periaatten takia usein koroiltaan huomattavasti korkeampia kuin pankkilainat tai kulutusluotot. Lisäksi juurikin joustoluottojen antajat usein pyrkivät ilmaisemaan luottojen nimelliskorot selvästi, mutta muut kulut jotka lisäävät todellista vuosikorkoa voivat olla ilmaistu epäselvästi ja vaikeasti ymmärrettävästi.

+/-PankkilainatKulutusluottoJoustoluotto
Plussat
 • Edulliset korot
 • Kalliisiin autoihin
 • Korkea lainan määrä
 • Helppo hakea
 • Usein vakuudeton
 • Paljon vaihtoehtoja
 • Joustava
 • Juuri oikea määrä
Miinukset
 • Vaatii usein vakuuksia
 • Hitaampi hakea kuin muut tyypit
 • Vaihtoehtojen määrävoi olla hämmentävä
 • korkeat korot ja maksut

Vaihtoehtoja autolainalle

Autolaina on vain yksi tavoista rahoittaa uuden auton hankinta. Vaihtoehtoiset tavat voivat olla yhtä toimivia ja jopa joskus parempia kuin lainan ottaminen. Lisäksi jos sinulla on hankaluuksia saada autolaina ilman luottotietoja alla olevat vaihtoehdot voivat olla mahdollisia tapoja hankkia auto ilman lainaa.

Autorahoitus

Autorahoitusta tarjoavat usein niin pankit kuin autokaupatkin. Se on osamaksusopimus jossa auto toimii vakuutena siihen asti kunnes koko summa on maksettu. Autorahoituksista löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja, mutta erityisesti autokaupat tarjoavat usein osamaksua lähes nolla korolla. Se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, että tämä tekisi hinnasta erityisen pienen, sillä mukaan saatetaan lisätä maksuja jotka nostavat todellista vuosikorkoa huomattavasti.

Lisäksi tällaisiin sopimuksiin yritetään usein sisällyttää muita palveluita kuten takuita ja huoltosopimuksia, eikä ole ollenkaan harvinaista että näitä autorahoitus sopimuksia tarjotaan vain uusiin autoihin. On kuitenkin mahdollista, että kyseessä on oikeasti loistotarjous johon kannattaa ehdottomasti tarttua, jos se on vain taloudellisesti mahdollista.

Autorahoitus osamaksusopimuksilla on hyvä keino maksaa auto, sillä se levittää normaalisti ison kustannuksen laajalle-ajalle, jolloin sen taloudellinen taakka ei ole heti niin suuri. Lisäksi osamaksu ei kasvata velkaa samalla tavalla kuin autolaina ja tekee maksusuunnitelman helpoksi, kun joka kuukausi on sama maksuerä.

Autolaina, Autorahoitus vai Leasing?

Leasing

Leasing on nimitys jota käytetään auton pitkäaikais vuokraamisesta. Yleensä leasingsopimukset ovat 3-5 vuotta pitkiä ei ole myöskään epätavallista, että leasing sopimuksissa on sovittu auton lunastamisesta sopimuskauden päättyessä. On kuitenkin myös normaalia, että sopimuksen jälkeen tilalle tehdään uutta sopimusta uuden mallin autosta, tai että vanhemmasta kalustosta tehdään matalampi tarjous.

Leasing on erityisesti yrityspuolella suosittu rahoitusmalli autojen ja työlaitteiden hallintaan. Leasingistä sopivan yrityskäyttöön tekee sen ennakoitavuus ja kaluston uusimismahdollisuus säännöllisin väliajoin. Leasing sopimuksiin kuuluvat huollot pitävät huolen myös siitä, että kalusto pysyy myös kunnossa ja toimintakykyisenä.

Leasingissä kuten osamaksussa ongelma ja suurin heikkous syntyy siitä että auto ei ole ostajan omistuksessa vaan auto pysyy vuokraajan omistuksessa ellei sopimuksessa ole sovittu lunastuksesta sopimuksen lopussa. Lisäksi leasing ei useimmiten ole yksityishenkilöille autorahoitusta tai autolainaa parempi vaihtoehto. Yksityishenkilön on myös vaikea löytää yrityksiä, jotka edes tarjoavat leasing autoja heille, sillä tämä on enemmänkin yrityspuolen vaihtoehto.

Kuinka valita oikea autolaina?

Auton hankkiminen on usein yksi suurimmista ja kalleimmista hankinnoista joita ihmiset joutuvat tekemään, joten on normaalia että lainan ottamista kannattaa harkita tarkasti ja perehtyä sen vaikutuksiin omassa taloudessa. Auto on kuitenkin vielä tänä päivänä tärkeä ja lähes välttämätön kulkuväline Suomessa.

Onneksi nykyään on monenlaisia erilaisia mahdollisuuksia auton rahoittamiseksi.Kuinka siis valita itselleen sopiva rahoitusmalli lainan, käteismaksun ja osamaksun väliltä? Jokaisella muodolla on sekä hyviä että huonoja puolia.

Käteiskauppa voi olla hyvä vaihtoehto varsinkin käytettyjen autojen kauppaan, jossa kauppasummat eivät ylitä muutamia tuhansia euroja. Käteiskaupan suurin etu muihin autokaupan rahoitus vaihtoehtoihin on sen helppous ja usein myös edullisuus sillä käteiskaupassa ei synny samanlaisia lisäkustannuksia kuin lainarahoituksella tai osamaksulla. Lisäksi käteiskaupassa selviää ilman velkasuhteen syntymistä joten tulevaisuudessa ei tarvitse murehtia lainasta tai osamaksusta.

Autolainalla auton ostaminen tapahtuu samoin kuin käteiskaupassa, mutta varat eivät ole omasta säästöstä vaan lainalla kasattu summa, jolla maksetaan auto ja laina maksetaan myöhemmin pois. Tämä tarkoittaa pääasiassa sitä, että auton saa heti omiin nimiin kuten käteiskaupassakin. Autolaina kannattaa ottaa jos ei pysty säästämään tai ei halua kuluttaa kaikkia säästöjä auton ostoon, kunhan on omaa vakaata tuloa jolla pystyy kuukausittain maksamaan lainaa takaisin.

Autolainalaskuri on työkalu jota lähes kaikki autolainan tarjoajat ylläpitävät, mutta niistä löytyy yleensä vain kyseisen yhtiön lainat, Talouteni.fi autolainalaskuria voit kuitenkin käyttää kaikkien lainantarjoajien autolainoihin. Autolainalaskurin avulla voit laskea sopivan lainan ja sen kustannukset auton hankintaan.

Autolainalaskuri
v.
kk.
Takaisinmaksettava yhteensä: Kuukausierä: Luoton kulut: Todellinen vuosikorko:
Lainan rakenne
Korko
Käsittelykulut
Lainan määrä €
Takaisinmaksusuunnitelma
EhdotKorkoLyhennysEräSaldo
💾 Lataa takaisinmaksusuunnitelma Excel-tiedostona

Lisää tietoa kuinka autolaina laskuri toimii löytyy lainalaskuri-sivulta.

Autorahoitus osamaksulla on periaatteeltaan autolainaan verrattava kuukausittainen maksu, jonka suurin ero syntyy auton toimiessa vakuutena. Auton omistus siirtyy ostajalle vasta kun koko summa on maksettu. Osamaksu sitoo myös velkasuhteeseen joka kestää osamaksusopimuksen ajan. Koska monet autoliikkeet ja autorahoitusta tarjoavat yritykset usein tarjoavat osamaksuja nolla- tai lähes nollakoroilla, on osamaksu usein erittäin houkutteleva vaihtoehto.

Mikä näistä siis valita?

Autolaina tarjoaa hyvän vaihtoehdon sillä lainaa voi hakea juuri sen summan kuin tarvitsee ja lopun voi maksaa omista säästöistä. Tämä mahdollistaa juuri omiin tuloihin sopivan lainan ja maksusuunnitelman. Lisäksi autolainojen tarjoajia on laidasta laitaan aina suomen suurimmista pankeista kuten OP, Nordea ja Danske Bank, pienempiin ja uudempiin lainantarjoajiin kuten Euroloan ja Komplett Bank.

Autolainoja löytyy niin vakuudellisina kuin vakuudettomina ja lainoja kannattaakin aina vertailla, sillä jopa saman pankin autolainoissa löytyy eroja koroissa ja maksuissa eri kaupunkien välillä kuten kävi ilmi Ylen tekemässä tutkimuksessa , vertailimme verkosta haettavat autolainat lue lisää artikkelistamme halvimmista autolainoista. Autolainavertailu on tärkeä osa lainan valintaa.

Autolaina tarjoaa parhaita puolia sekä käteiskaupan ja osamaksun puolelta, ja on siksi yksi yleisimmistä tavoista rahoittaa uuden auton hankinta. Kuitenkin on pitkälti henkilökohtaista mikä tavoista on paras juuri sinulle. Päätökseen vaikuttavat niin monet asiat kuten auton hinta, oma taloudellinen tilanne, tulevaisuuden näkymät, maksuaika, ja tietysti maksuhistoria ja ikä. Lisäksi erityyppiset lainat mahdollistavat lainan itselle sopivaksi muokkaamisen, joka tarkoittaa että edullinen autolaina on loistava vaihtoehto auton ostamiseen.

Ulkoisia resursseja autolainaan

Artikkelin on kirjoittanut Perttu Tiainen Sisällöntuottaja Perttu työskentelee Talouteni.fi sisällöntuottajana. Pertulla on akateeminen tausta liiketalouden puolelta, sekä henkilökohtaista kiinnostusta taloutta ja säästämistä kohtaan. Hänen kirjoittamia tutkimuksia ja blogi kirjoituksia on jaettu tunnetuissa suomalaisissa julkaisuissa kuten Ylellä, Kauppalehdessä ja Taloussanomissa.
Ole yhteydessä: