Etusivu » Lainat » Pikavippi

Pikavippi heti

Tarvitseko yllättäen pienen määrän rahaa? Tarvitsetko sen myös nyt ja heti? Silloin ratkaisu ongelmaasi on helppo pikavippi, eli toiselta nimeltään pikalaina. Se on nopea, pieni laina, joka on täydellinen niihin tilanteisiin, joissa rahaa ei yksinkertaisesti voi odottaa.

Jos tarpeesi on nopea pikavippi, älä epäröi, vaan vertaa lainoja ja hae pikavippi heti tilille 24h. Pankistasi riippuen voit saada pikavipin jo samana päivänä.

Pikavippi on helppoa hakea netistä. Pikavippitarjonta on Suomessa hyvin laaja, joten voi olla vaikeaa tietää, mikä pikavippi on edullisin ja sinulle parhaiten sopiva. Talouteni.fi-sivuilta löydät kattavan vertailun Suomen parhaista vippipalveluista, joista jotkut tarjoavat myös korotonta pikavippiä. Voit vastaanottaa pikalainatarjouksia helposti ilman sitoumuksia.

Vertaa pikavipit ja pikalainat 1000€ asti

Valitse summa:
Valitse maksuaika:
Suodata:
tarjousta hakuehtojesi mukaan:
Yksi tarjous hakuehtojesi mukaan:
Ei tuloksia. Yritä uudelleen.
Näytä lisää

Mikä on pikavippi, eli pikalaina?

Pikavippi on noin 50 – 3000 euron suuruinen laina. Se tunnetaan myös nimillä vippi, pienlaina ja pikalaina – riippuen pankista tai rahoituslaitoksesta, josta pikavippi haetaan. Helppo pikavippi on eri lainamuodoista nopein ja helpoin saada. Takaisinmaksuaika pikavipeillä on usein hyvin lyhyt muihin lainoihin verrattuna, yleensä vain muutaman kuukauden verran.

Lyhyen takaisinmaksuajan takia pikavippi on myös kohtalaisen korkeakorkoinen. Erityisesti vuosituhannen alussa niiden korot olivat pahamaineisen korkeita. Hallitus asetti kuitenkin alle 2000€ lainoille vuonna 2013 50% korkokaton, rajoittaen korkoja. Lainanantajien oli kuitenkin helppo kiertää rajoitus tarjomalla hieman korkeampia lainoja, joten vuonna 2019 voimaan astui tiukempi, 20% korkokatto, joka koskee kaikensuuruisia lainoja. Nykyään pikavippien korot ovat siis huomattavasti kohtuullisempia.

Pikavippi ei kuitenkaan ole automaattisesti kalliimpi kuluttajalle kuin pankkilaina tai kulutusluotto. Esimerkiksi, jos tarvitset rahaa vain 200 euroa, eivät pankit edes myönnä lainaa näin pieniä summia. Siksi sinun tulisi ottaa monen tuhannen euron laina, jonka korkoja maksaisit vuosia. Jos otat kuitenkin juuri 200 euron suuruisen pikavipin, voit maksaa vipin pois jo seuraavana palkkapäivänä, eikä sinun tarvitse murehtia koroista pidempään.

Entä mitä oikeasti tarkoittaa tuo usein esillä oleva pikavippitermi, todellinen vuosikorko? Todelliseen vuosikorkoon lasketaan lainan koron lisäksi kaikki muut siihen liittyvät kulut, eli esimerkiksi kaikki palvelukulut.

Pikavippien korot

Kuten mainitsimme, pikavipeistä usein tulee ensimmäisenä mieleen todella korkeat korot. Onko tämä kuitenkaan totta, kun puhutaan nykyajan pienlainoista? Ennen, kun niitä ei rajoitettu millään lakiasetuksilla, korkoja pystyttiin kiskomaan hurjanlaisesti. Ajat ovat kuitenkin tuosta muuttuneet, mutta kuinka paljon?

Tiedossa on, että pienlainojen korot ovat melko korkeita. Erityisesti puhetta on ollut vippien hävyttömän korkeista todellisista vuosikoroista, joita on lakisäädöksilläkin hillitty. Ovatko ne oikeasti kuitenkaan niin korkeat kuin usein puhutaan?

Lyhyesti sanottuna kyllä ja ei. Pikavippien vuosikorot ovat korkeita verrattuna muihin lainamuotoihin, sillä ne ovat yhtiöille kalliita myöntää. Tällaiset lainat ovat kuitenkin niin lyhytaikaisia, että korot eivät ehdi kertyä ja vaikuttaa kovin suuresti, joten käytännössä ne voivat helposti tulla halvemmaksi kuin esimerkiksi kulutusluotot ja joustoluotot.

Vuoden 2019 korkokaton jälkeen vippien korot ovat tulleet yhä alemmas, sillä lain mukaan kaikien kokoisten lainojen nimelliskorot eivät saa nousta yli 20%, ja lainojen vuosikulut koron lisäksi eivät saa ylittää 150€ vuodessa.

Aina ei kannata säikähtää korkoprosenttia. Jos laina on tarpeeksi lyhytaikainen, ja pystyt sen varmasti maksamaan nopeasti takaisin, voivat nämä lyhyet vipit tulla paljon halvemmaksi, kuin vastaavat tai suuremmat kulutusluotot ja joustoluotot. Varsinkin todellinen vuosikorko voi usein näyttää hurjan korkealta, mutta lyhyen laina-ajan takia maksettava euromäärä ei ole niin korkea kuin voisi luulla, kuten vippivertailusta käy ilmi.

Helppo pikalaina heti tilille – Talouteni.fi:n avulla

Pikavippi on helppo hakea juuri silloin kun vippiä tarvitsee, ilman suurempia suunnitteluja. Kunhan sinulla on tiedossa, että tulet pian saamaan rahaa pikavipin takaisinmaksuun, on helppo vippi oiva ratkaisu pieniin tarpeisiin. Talouteni.fi:n avulla sinun on nyt helppoa vertailla erilaisia pikavippi vaihtoehtoja ja vastaanottaa lainatarjouksia!

Näin haet pikavipin

1. VALITSE HALUAMASI PIKAVIPIN SUMMA JA IKÄSI. Voit valita helposti tarvitsemasi pikavippisumman liukusäätimesta. Anna myös ikäsi, jotta näet vain pikalainatarjoajat, jotka myöntävät lainaa sinun ikäisellesi.

2. PIKAVIPPIVERTAILU – VERTAILE ERI YHTIÖIDEN PIENLAINOJA. Annettuasi summan ja ikäsi, näet ne pikavippiyhtiöt jotka myöntävät pikavippejä tarpeesi mukaan. Pikavippi vertailu sisältää muun muassa jokaisen yhtiön takaisinmaksuajat, korot, kuinka nopeasti yhtiö yleensä reagoi hakemukseesi ja muita oleellisia faktoja, joiden avulla on helppoa valita itsellesi edullisin laina.

3. VALITSE ITSELLESI PARAS VIPPI JA LÄHETÄ LAINAHAKEMUS. Löydettyäsi mieleisesi pikavipin, voit painaa Hae Pikavippiä -painiketta. Klikkaamalla painiketta, pääset suoraan vipin myöntäjän lainahakemukseen, ja voit jättää hakemuksen heti – ilman sitoumuksia.

4. VASTAANOTA LAINATARJOUS, HYVÄKSY SE JA SAA PIKAVIPPI HETI TILILLE 24h! Täytettyäsi hakemuksen, tulet vastaanottamaan lainatarjouksen yleensä 24 tunnin sisällä, mutta jotkut yhtiöt vastaavat jopa alle viidessä minuutissa. Hyväksy lainatarjous ja vastaanota helppo pikavippi heti tilille!

Mistä hakea pikalainaa nopeasti?

Seuraava kysymys on luonnollisesti, mikä Suomen markkinoilla olevista kymmenistä pikavipeistä on juuri sinulle sopiva? Hämmennys on ymmärrettävää. Ihmiset menevät tutkitusti hieman lukkoon, kun heidän tulee valita yksi vaihtoehto kymmenien muiden samankaltaisten keskeltä.

Jos tunnistat tämän ominaisuuden itsessäsi, niin ei huolta. Pikavippivertailumme avulla löydät nopeasti parhaan vaihtoehdon. Vertailustamme löytyy sekä 100% suomalaisia yhtiöitä että tunnettuja ja turvallisia kansainvälisiä yhtiöitä jotka tarjoavat eri suuruisia pikavippejä hieman eri ehdoin. Voit helposti löytää niiden joukosta pikavipin juuri niillä ehdoilla, jotka itse koet sopivimmiksi.

Joukossa on sekä kuluttomia ja korottomia vippejä että ihan tavallisia vippejä, joita kuka tahansa taloutensa hyvin hoitanut henkilö voi halutessaan hakea. On hyvä idea harkita toden teolla ilmaisia vippejä, jos olet ihka ensimmäistä kertaa ottamassa pikavipin. Näiden ansiosta sinun ei tarvitse maksaa senttiäkään korkoa, kunhan olet hakemassa pienlainaa ensimmäistä kertaa ja maksat sen takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä.

Kuinka suuri pikavippi on?

Pikavippiä voi hakea suurella haarukalla. Pienin pikavippisumma on yleensä 50 euroa, kun taas suurin määrä pyörii 1000 euron paikkeilla. Tälle välille mahtuu monenlaisia summia monenlaiseen tarpeeseen.

  • Pikavippi 100 – 300 €

Yleisimmät pienlaina summat ovat hyvin usein 100 – 300€. Näiden suosiolle on yksinkertainen syy. Pienemmät pikavipit (100, 200 tai 300 euroa) ovat kuluttajalle usein koroton ja kuluton ensilaina. Luonnollisesti tällainen koroton pikavippi ei ole saatavissa kuin kerran per rahoitusyhtiö. Muuten näiden vippien otettu summa saattaisi olla huomattavasti suurempi ja konseptina vielä suositumpi. Tällaisella summalla kattaa jo ison osan arjen yllätyksistä ja helpottaa loppukuun tiukkaa tilannetta rahan kanssa.

  • Pikalaina 300 – 1000 €

Nämä hieman suuremmat, 300 – 1000 euron pienlainat ovat yleistyneet vippejä koskevien lakimuutosten myötä. Niiden korot ovat nykyään kohtuullisia, mutta liian lyhyiksi mitoitetulla laina-ajalla tällaisten pikalainojen nostaminen saattaa johtaa ongelmiin takaisinmaksun kanssa. Ennen lainan nostamista kannattaakin aina pohtia, olisiko summa mahdollista säästää muutamassa kuukaudessa itse.

  • Pikavippi 1000 – 2000 €

Yli tonnin summa rahaa on suhteellisen yleinen joustoluoton tai kulutusluoton määrä. Joitakin pikavippejä kuitenkin voi saada yli 1000 euroa. Kannattaa kuitenkin miettiä, onko tämä paras vaihtoehto näin suureen rahantarpeeseen. Jos olet suunnitellut sijoittavasi summan moneen pieneen kohteeseen, voisi esimerkiksi luottokortti tai joustoluotto olla sopivampi vaihtoehto. Mikäli tarvitset lainaa 2000 € tai enemmän, kannattaa perehtyä kulutusluottoihin.

MUISTA OTTAA HUOMIOON!

On aina tärkeää määritellä tarkasti, kuinka paljon vippiä tarvitsee. Jos lainaa ottaa liian paljon, voi takaisinmaksussa ilmetä suuria ongelmia, jotka voivat johtaa maksuhäiriömerkintään. Myös liian pieni rahasumma voi koitua ongelmaksi, jos se tarkoittaa että sinun tulee hakea lisää vippiä paikkaamaan ensimmäisen puutteita. Tällöin voi olla, että päädyt ikävään ja pahamaineiseen vippikierteeseen. Ole siis aina tarkkana lainamäärän kanssa.

Helpoin pikavippi – Kuka voi hakea?

Nopea pikavippi on yleisesti ottaen aina helpompi ja nopeampi laina kuin perinteinen pankkilaina, tai pikavippiä hieman suurempi lainamuoto, kulutusluotto. Niiden lainaehdot vaihtelevat kuitenkin suurestikin, lainan myöntäjästä riippuen.

Pikavippejä myönnetään yleensä 18 vuoden iästä eteenpäin, yrityksestä riippuen. Pikavippi 18v on huomattavasti yleisempi lainamuoto, kuin vastaavanlainen kulutusluotto, sillä pienen summan myöntäminen on lainanantajille paljon pienempi riski kuin monen tuhannen euron laina.

Vippien saamiseksi tarvitaan pääsääntöisesti puhtaat luottotiedot, eli hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintä, on lainan saaminen hyvin epätodennäköistä, mutta ei täysin mahdotonta. Jos sinulla on esimerkiksi pääomaa, jonka voit asettaa lainan vakuudeksi, voivat jotkut rahoituslaitokset myöntää helpon pikavipin ilman luottotietoja heti, maksuhäiriömerkinnästä huolimatta.

Pikavipin hakemiseen tarvitaan myös verkkopankkitunnukset. Laina ilman pankkitunnuksia on hieman hankalaa saada, sillä tunnuksia käytetään henkilötietojen varmistamiseen. Henkilötiedot voi varmistaa myös esimerkiksi mobiilivarmenteella, mutta helppo vippi onnistuu kuitenkin varmimmin juuri pankkitunnuksilla. Sitä hakiessa pitää myös toisinaan todistaa takaisinmaksukyky vakituisten tulojen muodossa. Tavalliset palkkatulot riittävät yleensä enemmän kuin hyvin.

Pikavippi ilman korkoa?

Tämä saattaa kuulostaa monelle unelmalta: ensilaina ilman korkoa. Monen mielestä koroton pikavippi kuulostaa myös liian hyvältä ollakseen totta. Se on kuitenkin totta: Ensimmäinen pikalaina on joskus mahdollista saada täysin ilmaiseksi, eli kokonaan ilman korkoa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että lainatessasi rahaa esimerkiksi 200 euroa, tulee sinun maksaa takaisin tasan 200 euroa, ei senttiäkään enempää.

Kuinka se on mahdollista? On sanomattakin selvää, että vippiyhtiöt tarvitsevat korkoja pystyäkseen toimimaan. Korottomat pikavipit on kuitenkin tarkoitettu uusien asiakkaiden houkutteluun, ja seuraava vippi samassa yhtiössä on aina korollinen.

Koroton pikavippi ei kuitenkaan sido asiakasta mihinkään, eli sinun ei tarvitse ottaa uutta lainaa korottoman pikavipin jälkeen, ellet niin itse halua tehdä. Halvin pikavippi ilman korkoa on siis oikeasti mahdollista saada. Tämänkin takia pikavippivertailu on aina tärkeä tehdä ennen kuin haet vippiä, sillä kuka tietää – voikin olla, että ensimmäinen helppo vippi on täysin ilman kuluja!

Hyvää hyvyyttään yhtiöt eivät tietenkään ilmaisia vippejä myönnä. Koukku korottomissa vipeissä on se, että niiden takaisinmaksuaika on yleensä maksimissaan 1 kuukausi, ja niitä myönnetään vain uusille asiakkaille. Jos maksaminen menee yli määräajan, niin silloin laina tulee todella kalliiksi korkeiden myöhästymismaksujen takia. Kannattaa siis pitää huoli, että sen pystyy aina maksamaan takaisin.

Kulut, joihin pikalaina on juuri sopiva

Nopea vippi on oivallinen ratkaisu arjen yllättäviin kuluihin. Pikavippi on kätevä silloin, kun tiedät että rahaa on tulossa pian, mutta jokin kulu vaatisi maksamista juuri tällä hetkellä. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi ruoka, lääkärissä käynti tai alennustuotteet. Listasimme muutaman esimerkin kuluista, joihin nopea vippi on juuri sopiva.

  • Loppukuun ruokaostokset

Välillä budjetointi ruuan kanssa voi olla suunniteltua hankalampaa. Monelle nuorelle onkin varmasti tuttua alkukuussa täynnä oleva jääkaappi ja ulkona syöminen – ja vastaavasti nuudelikuuri loppukuusta. Vaikka monet sinnittelevätkin tämän kitsasteluvaiheen yli, eivät kaikki halua kärvistellä pelkillä hiilihydraateilla jokaisen kuukauden viimeisiä päiviä. Pikavippi heti on oivallinen ratkaisu ruokaostoksiin loppukuusta. Sitä voi ottaa juuri sen verran kuin haluaa, ja koska palkkapäivä on yleensä aina pian kuun alusta, on se myös helppo maksaa takaisin.

  • Hammaslääkärikäynti

Hammaslääkärissä käynti on jo itsessään monelle erittäin epämiellyttävä ajatus. Asiaa ei pahemmin auta se, että jokainen yli 18-vuotias henkilö joutuu maksamaan siitä itse. Jos yllättävä kipu hampaisiin kuitenkin ilmestyy, on hammaslääkärikäynti pakollinen kulu – jos siis haluaa säilyttää kallisarvoisen purukaluston. Pikavippi riittääkin melkein aina kattamaan yllättäviä hammaslääkärikuluja, ja se on myös helppo ja nopea maksaa pois.

  • Eläinlääkärilasku

Kuten jokainen lemmikin omistaja varmasti tietää, pienet eläinystävät ovat osa perhettä. Jos ne sairastuvat tai joutuvat onnettomuuteen, täytyy ne viedä lääkäriin aivan kuin muutkin perheenjäsenet. Eläinten terveydenhuolto ei kuitenkaan ole ilmaista, ja se voi erityisesti pienissä talouksissa osoittautua hankalaksi kuluksi. Pienlaina on oiva ratkaisu ongelmaan, sillä sen saa helposti ja nopeasti. Laina on yksinkertaista maksaa pois, kun karvainen kaveri on parantunut kaikessa rauhassa.

  • Alennusshoppailu

Pikalainan tarve ei tarvitse aina olla hätätapaus. Välillä lainaa voi tarvita ihan vain shoppailuun – erityisesti, jos palkkapäivä on vasta viikon päästä, mutta lempikauppasi on päättänyt järjestää huiman alennuksen juuri tänään! Pikavipin ottaminen shoppailuun ei ole paha asia, kunhan olet varma, että pystyt maksamaan sen pois nopeasti, etkä ota tätä tavaksi.

Jos shoppailu on kuitenkin lempiharrastuksesi, ja tiedät että rahan tarvetta tulee useammin kuin kerran, voit harkita myös kulutusluoton ottamista joustolainan muodossa. Tällöin voit nostaa lainaa tarpeesi mukaan, mutta maksat vain yhtä korkoa.

4 yleistä myyttiä pikavipeistä

Erityisesti muutama vuosi sitten pikavippi sai lainamuotona hyvin huonon maineen, ja osittain syystäkin. Pikavipit ovat kuitenkin muuttuneet viime aikoina paljon, erityisesti vuoden 2019 lakimuutoksen jälkeen. Tästä huolimatta niiden paha maine viime vuosilta on jäänyt elämään. Tässä muutama yleinen myytti, jotka ovat yhä yleisiä pikavipeistä puhuttaessa.

Myytti 1: Pikavippien todellinen vuosikorko voi olla jopa tuhansia prosentteja

TOTUUS: Ennen vuotta 2013 tämä oli valitettavasti todellinen tilanne. Pienten, muutamien kymmenien eurojen kokoisten summien vuosikorko saattoi olla jopa kymmeniä tuhansia prosentteja.

Vuoden 2013 kesällä tämä kuitenkin muuttui. Voimaan tuli lakimuutos, joka asetti katon alle 2000 euron lainojen koroille. Tarkoittaen siis, että pikavippi tuli muutoksen jälkeen huomattavasti edullisemmaksi kuin mitä se aiemmin oli. Lakimuutos auttoi varmistamaan, ettei pikavippi ollut enään naurettavan kallis ottaa, ja vippi johtaakin nykyään yhä harvemmin maksuhäiriöihin.

Lakimuutokset jotka vaikuttivat olivat laki korkolain 2 §:n muuttamisestaLaki eräiden luotonantajien rekisteröinnistä annetun lain muuttamisesta ja laki kuluttajansuojalain 7 luvun muuttamisesta.

Myytti 2: Pikavipit johtavat aina ikävään maksukierteeseen

TOTUUS: Maksukierre tarkoittaa sitä, että pikavipin ottava henkilö ei pysty maksamaan sitä takaisin, ja ottaa uuden, hieman suuremman vipin vanhan vipin maksamiseen. Tämä kierre johtaa usein hankalaan maksuhäiriömerkintään ja luottotietojen menettämiseen.

Vaikka onkin totta, että moni henkilö joka otti pikavipin, joutui tuohon ikävään kierteeseen, on määrää mediassa ja puheissa liioiteltu suuresti. Todellisuudessa pikavippi johtaa maksukierteeseen vain murto-osassa vippitapauksista, ja suomalaiset saavatkin maksuhäiriömerkinnän paljon useammin eri syistä kuin pelkästään vippien ottamisesta.

Myytti 3: Pikavippejä ottavat vain nuoret ihmiset turhiin tarpeisiin ja juhlimiseen

TOTUUS: Nuoret ovat kieltämättä melko suuri osa pikavippien ottajista, mutta on lukua kuitenkin paisuteltu mediassa tarpeettoman paljon – erityisesti sitä faktaa, että nuoret ottavat lainaa vain juhlimiseen. Todellisuudessa pikavippejä ottavat kaikenikäiset ihmiset, erityisesti pienituloiset, joilla raha on yksinkertaisesti päässyt loppumaan kuun lopussa. Yli puolet pikavippien ottajista on vakituisessa työssä käyviä ihmisiä, ja iso osa niiden käyttäjistä on myös opiskelijoita ja eläkeläisiä.

Myytti 4: Pikavippien haussa pitää aina ottaa vain huomioon todellinen vuosikorko

TOTUUS: Vaikka todellinen vuosikorko onkin tärkeältä kuulostava sana, ei se aina kerro sitä, mikä pikavippi tai laina on paras mahdollinen kulujen kannalta. Todellinen vuosikorko on aina yleensä paljon pienempi esimerkiksi asuntolainoissa, mutta ei sellaista lainaa todellakaan ole järkevää tai edes mahdollista ottaa esimerkiksi ruokaostoksiin.

Vaikka pikavippi voi teoriassa olla kalliimpi kuin moni muu lainamuoto, on se käytännössä paljon edullisempi, jos sen pystyy maksamaan pois pikavipin maksuajan sisällä. Se tulee naurettavan kalliiksi vasta siinä vaiheessa, kun sen maksaminen viivästyy kovasti.