Tietoa Debit-kortista

Osaatko erottaa Debit-kortin luottokortista?

Hakukriteerit
Suosion mukaan
Suosion mukaan Top 10 Pienin korko Uusimmat
Hakukriteerit
Näin arvioimme lainantajat

Arvostelu perustuu moniin erilaisiin ominaisuuksiin, jotka Talouteni.fi ottaa huomioon, esimerkiksi lainanantajan kokemukseen, sekä siihen, kuinka todennäköisesti lainaa voi saada. Lue lisää lainananantajien arvioinnistä täältä.

Bank Norwegian Luottokortti

Bank Norwegian Luottokortti

Lainamäärä

1.000 - 10.000 €

Takaisinmaksu

Joustava

Korko

0,00% - 19,99%

Vastausaika

5min ? Hae luottokorttia

 • Korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää
 • Kerryttää CashPoint pisteitä
 • Matkavakuutus
Hyödyt
 • Korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää
 • Kerryttää CashPoint pisteitä
 • Matkavakuutus
Vaatimukset
 • Ei maksuhäiriöitä
 • Vähintään 23 vuoden ikä
 • Suomen Väestötietorekisterissä viimeiset 36 kuukautta
Hae luottokorttia
Erinomainen 9,9 / 10
Enemmän lisätietoja
ESIMERKKI: Maksulykkäyksen yhteydessä korko 19,99 % ja tod. vuosikorko 21,92 % 1500 € luotolle. Takaisinmaksu 12 erässä (139 €) kuukauden välein. Kulujen osuus on 168 €, yhteensä 1668 €. Sopimus on voimassa toistaiseksi.
Uutuus
Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank Mastercard

Lainamäärä

1.000 - 10.000 €

Takaisinmaksu

Joustava

Korko

0,00% - 21,87%

Vastausaika

5min ? Helppo ja nopea hakemus netissä

 • Jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa luotollesi
 • Bonusta jokaisesta ostoksesta
 • Ostoturvavakuutus
Hyödyt
 • Jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa luotollesi
 • Bonusta jokaisesta ostoksesta
 • Ostoturvavakuutus
Vaatimukset
 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
Hae luottokorttia
Erinomainen 9,8 / 10
Enemmän lisätietoja
ESIMERKKI: Tod. vuosikorko 21,87%, 1 000 €/12kk. Yht: 1 108 €
Muut lainantarjoajat

Sivulta löydät seuraavanlaista tietoa debit-korttiin liittyen:

Mikä on Debit-kortti? 

Debit-kortilla tarkoitetaan pankkikorttia, jolla tehty osto tai rahan nosto veloitetaan suoraan pankkitililtä. Debit-kortilla tarkoitetaan vanhan mallista pankkikorttia, jolloin ostotapahtuman yhteydessä tilin katetta ei yleensä varmisteta ja tällöin tilin ylittäminen, yli varojen ostaminen, on mahdollista. Tällöin pankki normaalisti veloittaa tilin ylitysmaksun. Debit-kortti ei ole luottokortti vaikka ne yleensä samanlaisilta ainakin ulkoa päin näyttävätkin.

Debit-kortti sekoitetaan yleensä Visa Electron -korttiin tai luottokorttiin. Visa Electron -kortti varmistaa jokaisen ostotapahtuman yhteydessä tilin saldon, joten tilin ylittäminen ei ole mahdollista. Visa Electronia käyttäessä tulee siis maksupäätteen varmentaa tilin saldo maksupäätteen verkkoyhteyden avulla. Pääasiassa Debit-kortti ja Visa Electron -kortti ovat kuitenkin käyttötavoiltaan samanlaiset pankkikortit.

Luottokortti on joustava vaihtoehto debit-kortille, ja voit hakea sellaista täältä:  

Bank Norwegian Luottokortti
Komplett Bank luottokortti

 

Yhdistelmäkortti - mikä se on?

Yhdistelmäkortti tarkoittaa korttia, jossa on sekä debit että credit ominaisuus, eli yhdistetty pankkikortti ja luottokortti. Näitä kortteja kutsutaan myös nimellä debit/credit-kortti. Yhdistelmäkortin myöntämisessä voi olla pankkikohtaisia poikkeuksia, kuten lainan kanssa. Kortin luotto-ominaisuuden vuoksi pankki voi esimerkiksi vaatia säännöllisiä työtuloja ja puhtaita luottotietoja.

Debit-kortti verkko ostoksilla

Yhdistelmäkortilla maksaminen on helppoa. Maksutapahtuman yhteydessä sinun tulee valita maksulaitteen avulla, veloitetaanko maksu debit vai credit puolelta. Debit tarkoittaa korttiin liitettyä pankkitiliä ja credit kortin luottopuolta. Debit tai credit puolen valitsemisen jälkeen sinun tulee näppäillä tunnuslukusi. Suurin osa yhdistelmäkorteista on nykyään sirullisia, pin-koodi varmenteisia maksukortteja.

Yhdistelmäkortin hyödyt ovat sen helppokäyttöisyys ja toisaalta sen aina mukana oleva luottopuoli hätätilanteita varten. Luottopuoli on hyvä lisäominaisuus, jos vaikka tilin kate ei jostain syystä riitäkään kassalla maksaessa tai jos joudutkin tekemään yllättäviä isompia ostoksia ennen seuraavaa palkkapäivää. Erityisesti, mikäli luotto summan voi maksaa pois kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, on luottokortti oikein turvallinen apuväline oman talouden hallintaan.

Yhdistelmäkortin haittoihin voisi laskea sen luottopuolen liian heppoisen käyttämisen. Maksutavan valitsemisen yhteydessä voi nousta suureksi houkutuksesi veloittaa maksu luotolta. Toisaalta luottokortti voi myös mahdollistaa impulsiivisille ostoksille, joihin ei välttämättä olisi varaa. Kyseessä on kuitenkin luottokortti, joten luotolla maksaessa täytyy aina pysähtyä hetki miettimään, onko ostos välttämätön juuri nyt vai ei.

Kortin uusiminen

Kortin uusiminen on kortin vanhentuessa helppoa, sillä saat useimmiten pankista automaattisesti uuden kortin kirjeitse postiin. Vanha pin-koodi säilyy useimmiten samana, joten sinun tulee vain allekirjoittaa uusi kortti ja hävittää vanhentunut kortti. Kortti kannattaa hävittää huolellisesti pankin ohjeiden mukaisesti leikaten kortti pieniksi paloiksi. Sellaisenaan korttia ei tulisi koskaan laittaa roskikseen, sillä vaikka kortti on vanhentunut, on riski kortin väärinkäytölle yhä olemassa. Vanha pankkikortti tulee aina hävittää pankin antamien ohjeiden mukaan.

Debit-kortin voi uusia myös muista syistä kuin kortin vanhentumisen vuoksi. Kortin voi uusia myös esimerkiksi sen vuoksi, että haluaa päivittää vanhan kortin korttiin, josta löytyy lähimaksu ominaisuus. Kortin voi myös haluta päivittää esimerkiksi sen vuoksi, että haluaa lisätä korttiin persoonallisen valokuvan vaikka lemmikistään tai harrastuksistaan. Useassa tapauksessa kortin uusiminen ennen sen vanhentumista maksaa pankin palveluhinnaston verran mukaisen maksun.

Verkkopankki

Debit-kortin katoaminen

Kortin katoaminen on tilanne, joka kannattaa ottaa vakavasti. Kortin katoamisen huomaamisen jälkeen tulee välittömästi soittaa kortin sulkupalveluun, jotta kortti voidaan sulkea eikä sitä voida enää käyttää ostotapahtumiin. Useissa verkko- tai mobiilipankeissa on myös mahdollisuus kuollettaa kortti verkkopankin kautta. Mikäli debit-kortti on varastettu, tulee siitä tehdä myös rikosilmoitus poliisille.

Kortin kadottua voi soittaa joko oman pankin asiakaspalveluun tai valtakunnalliseen kortin sulkupalveluun numeroon 020 333. Kortin sulkupalvelua helpottaa ja nopeuttaa, jos tiedossa on oman pankkikorttinsa numero, mutta se ei ole välttämätöntä. Kortin sulkupalvelun numeroa kannattaa säilyttää puhelimessa tai vaikka lompakossa, jotta numero on saatavilla heti, kun kortti tulisi kuollettaa. Täältä löytyvät melkein kaikki korttien sulkupalveluiden numerot.

Debit-kortilla maksaminen netissä

Debit-kortilla voi maksaa tänä päivänä hyvin monessa verkkokaupassa. Osassa verkkokauppoja maksu tapahtuu varmentamalla maksu pankkitunnuksien avulla omasta verkkopankista. Toisissa, etenkin ulkomaisissa verkkokaupoissa on tavallista näpytellä ostotapahtuman yhteydessä debit-kortin korttinumero, vanhentumispäivämäärä sekä kortin turvakoodi. Turvakoodi on kolminumeroinen numerosarja, joka näkyy kortin takapuolella nimikirjoituksen vieressä.

Pankkikortilla maksaminen netissä on tänä päivänä turvallista etenkin, jos verkkosivu on tunnettu yritys. Erityisesti luottokortilla maksaminen on tänä päivänä turvallista, sillä mikäli sattuisi, ettei tuotetta saisikaan, luottokorttiyhtiöltä voi hakea korvauksia kaupasta, joka ei toteutunutkaan. Verkkokaupoilla voi olla myös muita maksutapavaihtoehtoja kuten Paypal-maksu tai lasku.

Verkkomaksu debit-kortilla

Nettipankkimaksu on myös yleinen vaihtoehto verkkotilauksia tehdessä. Tällöin palvelussa tunnistaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen palvelu ohjaa sinut kirjautumaan omaan verkkopankkiin. Tämän jälkeen on helppoa valita, miltä tililtä maksun maksaa. Maksutapahtuman jälkeen, palvelu ohjaa sinut kirjautumaan ulos verkkopankkista ja tilauksesi lähtee eteenpäin. Tämän jälkeen voit sulkea maksutoiminnon ja saat ostoksesta vahvistuksen suoraan sähköpostiisi. 

Jos tarvitset pikaisesti rahaa alennus myynteihin vertaile pikavippi heti

Luottokortin numero ja turvanumero

Luottokortin numero on tärkeä tieto verkkopankkimaksun yhteydessä. Luottokortin numerolla varmennetaan verkkokauppaostoksia. Korttinumeron lisäksi verkko-ostoksilla tarvitaan kortin vanhentumispäivämäärä ja kolminumeroinen turvanumero kortin takapuolella. Näillä kolmella tiedolla verkkokauppa ostaminen on turvallista ja vaivatonta, kunhan verkkosivusto on luotettavan oloinen.

kortin tiedot

Nämä kolme turvatunnistetta ovat samanlaisia jokaisessa kortissa, joten niiden löytäminen on vaivatonta. Korttinumero on kortin etupuolella näkyvä pitkä numerosarja. Numerosarjan alla löydät myös kuukauden ja vuoden, jolloin kortti vanhenee. Nämä tiedot löytyvät jokaisesta kortista samasta paikasta, joten erehtymisen vaaraa ei ole. Luottokortti on hyvä vaihtoehto esimerkiksi pikavipille

Debit-kortti ulkomailla

Debit-kortti on tänä päivänä luonnollinen ja lähes pakollinen osa jokaisen kuluttajan lompakkoa. On paljon turvallisempaa pitää lompakossa pin-koodilla suojattua debit-korttia kuin suurta määrää käteistä rahaa. Debit-kortti toimii totuttuun tapaan myös matkustaessa ja sillä voi myös nostaa rahaa automaateista ulkomailla. Joissakin matkakohteissa voi kuitenkin korttimaksuille olla jonkinlainen alaraja, joten käteistä rahaa kannattaa aina pitää pieniä summia mukana, kun matkustat ulkomailla.

Kun debit-korttia käytetään ulkomailla, kannattaa tarkistaa oman pankin hinnoittelu, sillä kortin käyttäminen tai rahan nostaminen ulkomailla voi olla kalliimpaa kuin kotimaassa. Etenkin, jos matkustaa maahan, jossa valuutta on eri kuin kotimaassa, voi debit-kortin käyttö olla kalliimpaa koska käytössä on eri valuutta. Eri valuutasta tehtäviä maksuja tai nostoja käsittelevä pankki veloittaa tapahtumasta hinnastonsa mukaisen valuutan muunnosmaksun.

Erityisesti myös suurissa turistikaupungeissa on lompakostaan pidettävä hyvää huolta, eikä sen paikka ole takataskussa. Mikäli lompakko kuitenkin lähtee taskuvarkaan matkaan, voi kortin kuitenkin sulkea myös ulkomailta käsin soittamalla pankkikortin sulkupalveluun tai oman pankkinsa asiakaspalveluun. Numeroita kannattaa aina matkustaessa pitää muiden tärkeiden tietojen kanssa mukana esimerkiksi paperilapulle kirjoitettuna, jotta numero kulkisi aina mukana eikä hätä yllättäisi.

Debit-kortti on oikein hyvä väline talousasioiden hoitamiseen, mikäli ei halua omistaa luottokorttia tai yhdistelmäkorttia. Debit-kortista puuttuu luottokortin tuoma vapaus, mutta toisaalta vapauden korvaa varmuus siitä, ettei tule eläneensä yli varojensa esimerkiksi impulsiivisilla ostoksilla. Lue vielä lisää tietoa luottokortti heti ja vertaile, jotta voit löytää sinulle parhaimman maksukortin.

Ulkoisia resursseja ja infoa: