Vertailu - Halvin autolaina 2019


Mistä halvin autolaina 2019?

Onko sinulla tarkoituksena hankkia uusi auto vuonna 2019? Auto on kallis hankinta ja sen rahoittamiseen tarvitaan usein lainaa. Oikean autolainan löytäminen voi kuitenkin olla hankalaa, sillä tarjoajia on monia ja kaikilla on erilaiset hinnoittelut. Hommaa helpottamaan Talouteni.fi on koonnut tähän artikkeliin esimerkkilaskelmat autolainoista 11 eri rahoituslaitokselta.

Mukana Talouteni.fi autolaina vertailussa on 11 pankkia ja lainantarjoajaa. Markkinoilla on useampiakin yhtiöitä jotka tarjoavat autolainoja, mutta valitsimme vertailuun suosituimpia ja tunnetuimpia tarjoajia. 6 lainantarjoajaa löytyy Talouteni.fi sivustolta, ja 5 on suosituimpia suurempia suomalaisia pankkeja.

Voit hakea vertailusta löytyviä lainoja klikkaamalla seuraavia linkkejä: 

Big Bank
Fellow Finance
Komplett Bank
Ferratum
Bank Norwegian

 

 

 

Halvimman ja kalleimman lainan väliltä on jopa yli 3000 euron ero, joten vertailu todellakin kannattaa. Kokosimme artikkeliin lainantarjoajien korot, sekä erilaiset maksut joita lainat sisältävät, jotta on helpompi nähdä mistä lainakustannukset koostuvat koron lisäksi.

Jos haluat tietää lisää autolainoista lue artikkelimme joka käsittelee autolainoja yleisemmin.

Tästä artikkelista löydät seuraavaa asiaa

Autolainoissa suuria hintaeroja - jopa 3166€

Kalleimman ja halvimman autolainan hintaero oli jopa 3166 euroa, joka on huomattavan suuri summa. Se on enemmän, kuin koko korkojen ja maksujen määrä edullisimmissa lainoissa. Halvimmassa lainassa hintaa lainapääoman päälle tulee vain 1535 euroa kun kalleimmassa hintaa tulee 4701 euroa. Keskimäärin autolainoille tuli hintaa 3103 euroa.

Koroissa on myös suuria eroja, korkojen haarukka vertaamissamme autolainoissa oli 4.68% - 15%. Suurin osa lainoista sijoittuu jonnekkin 7% ja 9% koron välille. Vaikkakin koroissa on eroja niin osa hinnasta tasoittuu erilaisten maksujen myötä, joten aina halvempi korko ei takaa halvempaa lainaa.

Jos haluat käyttää taulukkoa, voit tehdä sen tällä HTML -koodilla:

<div style="clear:both"><iframe src="https://www.talouteni.fi/embed/autolaina-vertailu" frameborder="0" style="overflow-x: hidden; overflow-y: scroll; width: 100%;" height="500"></iframe><br /><a href="https://www.talouteni.fi/blogi/2019/02/halvin-autolaina" target="_blank">Talouteni.fi</a></div>

Vertailussa on mukana kaikille tuttuja pankkeja sekä verkossa toimivia lainantarjoajia. Kuinka nämä vertautuvat keskenään? Moni varmasti olettaa, että perinteinen kivijalka pankki on aina halvin, mutta näin ei aina ole. Vertailumme edullisimman lainan tarjoaa nimittäin verkossa toimiva Big Bank, jonka laina oli 45 euroa Danske bankin tarjoamaan lainaa edullisempi.

Perinteisten pankkien keskimääräinen hinta autolainalle oli 2551 euroa kun vastaavasti muiden lainantarjoajien keskiarvohinta oli 3563 euroa. Joten varsinkin verkkossa toimivien lainantarjoajien lainojen kanssa kannatta tehdä tarkkaa vertailua, jotta et maksa lainasta liikaa, koska hinnat vaihtelevat huomattavasti.

Halvin autolaina 2019

Talouteni.fi vertailussa mukana olevien lainojen kuukausierät näet helposti alla olevasta kuvaajasta. 

Jos haluat käyttää kuvaajaa, voit tehdä sen tällä HTML -koodilla:

<div style="clear:both"><iframe src="https://www.talouteni.fi/embed/autolainojen-kuukausieraet" frameborder="0" style="overflow-x: hidden; overflow-y: scroll; width: 100%;" height="400"></iframe><br /><a href="https://www.talouteni.fi/blogi/2019/02/halvin-autolaina" target="_blank">Kuvaajan on tehnyt: Talouteni.fi</a></div>

Hieman yllättäen edullisinta lainaa tarjoaa Big Bank, jossa kuukausierä on vain 192 euroa. Big Bank autolainojen korot ovat samaa tasoa perinteisten pankkien kanssa. Toiseksi edullisin laina on Danske Bankista, jonka kuukausierä on vain euron kalliimpi kuin Big Bankilla. Seuraavina listalta löytyvät perinteiset pankit sekä vertaislainapalvelu Fellow Finance. Häntää vertailussamme pitävät verkossa toimivat lainapalvelut ja aivan viimeiseksi jäi Euroloan. 

Big Bankin autolainassa takaisinmaksettavaa kertyy vain 11 535 euroa ja Danske Bankin autolainassa 11 580€. Osuuspankin ja Nordean autolainat ovat muutaman satasen yli 12 000 euroa ja Fellow Finance autolainaa voi maksaa vain 12 060 euroa. Myös S-pankin autolaina on kohtuullisen hintainen 13 267 euroa

Euroloanin autolaina oli vertailun kallein, siinä takaisin maksettavaa syntyi 14 701 euroa. Ero halvimman ja kalleimman lainan välillä on hieman yli 3000 euroa. Lainat kannattaa siis verrata huolella.

Perinteinen pankki vai muu lainantarjoaja

Vertailustamme näkee, että perinteiset pankit ovat keskimäärin edullisempia vaihtoehtoja, mutta poikkeuksiakin löytyy. Ei siis kannata heti sulkea verkkotoimijoita ulos rahoitusvaihtoehdoista. Vertailimme eri kustannuksien keskimääräisiä hintoja pankkien ja lainantarjoajien eri hinnoissa ja koroissa.

Keskiarvo kustannukset Korko Aloitusmaksu Kuukausimaksu Maksut yhteensä Kuukausierä Takaisinmaksettava summa
Perinteiset pankit 7.82% 185€ 4€ 440€ 209€ 12551€
Muut Lainantarjoajat 10.95% 163€ 8€ 583€ 226€ 13563€

Kuten taulukosta käy ilmi, pankkien autolainat ovat keskimäärin halvempia kaikilla osa-alueilla, paitsi aloitusmaksujen kohdalla, jotka ovat halvempia verkossa toimivilla lainantarjoajilla. Tämä selittyy osin sillä, että esimerkiksi Euroloanilla ei ole ollenkaan aloitusmaksua, vaikkakin heidän lainansa on vertailun kallein.

Osa-alue, missä erot tulevat erityisen paljon esille ovat kuukausimaksut. Vaikka pankkien kuukausimaksut ovat hieman alle neljä euroa edullisemmat, niin siitä kertyy jo huomattava summa 60 kuukauden laina-ajan aikana ja prosentuaalisesti ero onkin lähes 50%. Kannattaa muistaa että, pienetkin maksut kertyvät laina-aikana isommaksi kokonaisuudeksi.

Jos haluat käyttää kuvaajaa, voit tehdä sen tällä HTML -koodilla:

<div style="clear:both"><iframe src="https://www.talouteni.fi/embed/autolainojen-korot" frameborder="0" style="overflow-x: hidden; overflow-y: scroll; width: 100%;" height="500"></iframe><br /><a href="https://www.talouteni.fi/blogi/2019/02/halvin-autolaina" target="_blank">Kuvaajan tehnyt: Talouteni.fi</a></div>

Huomattava ero pankkien ja lainatarjoajien välillä on myös koron määrittely. Pankin korko koostuu usein ennalta määritellystä marginaalista ja euribor-korosta, joka on sama kaikille hakijoille pienemmissä lainoissa. Verkkolainantarjoajat taas tekevät usein jonkin asteisen riskikartoituksen hakijoiden maksukyvystä ja tarjoavat henkilökohtaista korkoa eri hakijoille tämän mukaan.

Kuinka vertailu toteutettiin

Tiedot vertailuun kerättiin lainaajien verkkosivuilta ja heidän tarjoamista lainalaskureista ja esimerkkilaskelmista. Muutamat tarjoajat eivät kertoneet kaikkia tietoja suoraan joten laskimme arvion puuttuville tiedoille muiden tietojen avulla. Tiedot on kerätty 5-7.2.2019 välisenä aikana.

Valitsimme esimerkki summaksi 10 000 euroa sillä sillä voi helposti rahoittaa käytetyn auton hankinnan tai jopa edullisen uuden auton hankinnan. Sillä voi myös rahoittaa kokonaan auton hankinnan tai vain osan ja maksaa loput omista säästöistä.

Laina-ajaksi vertailuun valikoitui 5 vuotta eli 60 kuukautta jolloin lainan takaisinmaksu erät pysyvät kohtuullisena myös pienituloiselle henkilölle.

Pankeilta valittiin vakuudeton lainavaihtoehto, koska se on enemmän verrattavissa verkossa toimivien lainantarjoajien vaihtoehtoihin. Kaikki vertailun vaihtoehdot ovat kulutus- tai joustoluottoja ilman vakuuksia tai takaajia.

Muista hakea lainatarjouksia

Kannattaa pitää mielessä, että voit hankkia lainatarjoukset eri lainantarjoajilta ilman, että sitoidut ottamaan lainaa.

Kannattaakin käyttää tämä hyödyksi ja tarkistaa minkälaista korkoa sinulle tarjotaan.

Rahoituslaitoksia valittiin mukaan 11, joista 6 on Talouteni.fi vertailusta löytyviä lainatarjoajia jotka markkinoivat lainojaan autolainoina. Lisäksi autolainaa piti olla mahdollista saada 10 000 euroa. Lisäksi mukaan valittiin 5 suomessa toimivaa suurta ja tunnettua pankkia.

Talouteni.fi ei voi taata, että sinulle laina tarjotaan samoilla ehdoilla kuin mitä lainantarjoajat käyttävät sivuillaan laskelmissa. Monien lainantarjoajien korot vaihtelevat hakijan tulojen ja riskiarvion mukaan, joten jos taloutesi on kunnossa voit saada lainaa jopa halvemmalla kuin esimerkkimme.

Muista verrata autolainat ennen auton hankkimista

Monet suomalaiset hakevat lainat samasta pankista, jonka asiakkaita he ovat jo. Tämä ei ole usein rahallisesti paras vaihtoehto, sillä usein edullisempi laina on tarjolla jostain muualta kuin omasta pankista. Tietenkin laina omasta pankista on usein helppo ja vaivattomampi hakea, kun palvelut ovat sinulle jo tutut.

Autolaina on kuitenkin sen arvoinen laina, että kannattaa ehdottomasti vertailla ja kilpailuttaa eri lainantarjoajat ja pankit. Talouteni.fi lainavertailusta löytyy useita lainantarjoajia, jotka tarjoavat lainaa autoa varten kohtuullisilla koroilla, kuten esimerkiksi tässä vertailussakin mukana ollut Big Bank.

Pankeilta voi saada myös muita etuja, kuten autovakuutuksia edullisilla hinnoilla, jos otat autolainan heiltä. Kannattaa siis ottaa selvää myös siitä minkälaisia etuja pankit tarjoavat. Lisäksi pankit tarjoavat usein edullisempia lisäpalveluita, kuten maksuvapaita kuukausia.