Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lainat » Lainaa 3000 €

Lainaa 3000 €

Iskikö matkakuume tai hajosiko auto? Ratkaisu voi olla ottaa lainaa 3000 €. Kuten monet muutkin asiat, hoituu lainan hakeminen nopeasti ja kätevästi netissä. Jos haluat lainaa 3000€ heti tilille, onnistuu se monen eri lainantarjoajan avulla. Näin suuren summan lainaamista kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan. Tutustu eri lainavaihtoehtoihin huolellisesti ennen lainasopimuksen tekemistä, jotta et tulisi ottaneeksi kallista tai huonoilla ehdoilla varustettua lainaa.

Talouten.fi-sivuilla voit vertailla parhaat lainat helposti ja nopeasti. Kaikki sivuiltamme löytyvät lainafirmat ovat luotettavia, joten voit keskittyä vertailemaan lainojen hintoja sekä takaisinmaksuehtoja. Kokosimme myös parhaat vinkit, kuinka saada edullinen ja nopea 3000€ laina.

3000 euron lainojen hinnat putosivat huomattavasti vuoden 2019 loppupuolella, kun lainoja säätelevään lakiin tehtiin muutos asettamalla lainoille 20 prosentin korkokatto. Nykyään tällaisten pienlainojen korot eivät siis ole päätähuimaavia, ja voit tarkalla vertailulla löytää itsellesi hyvinkin edullisen lainan.

Parhaat 3000 euron lainat

Lainaa
100 - 60 000€
Laina-aika
1 - 20 v
Lainaa
1000 - 60 000€
Laina-aika
1 -20 v
Lainaa
500 - 70 000€
Laina-aika
1 - 15 v

Mistä saada lainaa 3000 euroa?

Verkossa toimii kymmeniä lainantarjoajia, joilta voi hakea lainaa 3000 euroa. Suuren tarjonnan vuoksi monet jättävät lainavertailun tekemättä ja päätyvät ottamaan ensimmäisen eteen tulevan lainan. Tätä emme suosittele, sillä lainojen ehdot ja kulut vaihtelevat melko paljon.

Talouteni.fi on koonnut lainantarjoajat yhteen ja samaan paikkaan. Voit vertailla lainoja kätevästi yhdellä kertaa, jolloin edullisen lainan löytäminen on vaivatonta. Sivuiltamme löydät kaikki parhaat Suomessa toimivat lainantarjoajat.

Koska 3000 euroa on melko tavanomainen lainasumma, sitä tarjoaa suurin osa lainantarjoajista. 3000 euron laina on saatavilla erilaisina lainamuotoina kuten joustoluottoina, kulutusluottoina ja pikavippeinä. Eri lainantarjoajat myöntävät lainoja myös hieman erilaisilla ehdoilla – jotkut vaativat hakijalta esimerkiksi korkeampaa ikää. Suurin osa hakijoihin sovellettavista vaatimuksista on kuitenkin samanlaisia.

YLEISET VAATIMUKSET 3000€ LAINANHAKIJOILLE

  • Vähintään 18-vuotias, usein kuitenkin yli 20-vuotias tai jopa vanhempi
  • Puhtaat luottotiedot
  • Suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset

Usein lainantarjoajat tarjoavat erilaisia lisäominaisuuksia lainoihin, kuten esimerkiksi ilmaisia maksuvapaita kuukausia tai maksulykkäyksiä. Joillain lainafirmoilla on myös erilaisia maksullisia lisäpalveluita, kuten lainavakuutuksia yllättävien tilanteiden varalle. Tällaiset palvelut voivat olla joissakin tilanteissa hyödyllisiä hankintoja lainalle, joten myös niihin kannattaa tutustua.

Lainavertailussa 3000€ lainat

Suurin osa 3000 euron lainoista on ehdoiltaan samantapaisia. Kaikki sivuillamme esitellyt lainafirmat toimivat Suomessa viranomaisten valvonnan alla, joten ne ovat sitoutuneet toiminnassaan tiettyihin sääntöihin. Eroja kuitenkin löytyy esimerkiksi lainatyyppien sekä lainojen kustannusten osalta.

Suurimmat erot lainoissa on niiden takaisinmaksuajoissa – lyhin aika on 3 kuukautta ja pisimmät jopa useita vuosia. Kannattaa pyrkiä valitsemaan mahdollisimman lyhyt laina-aika, koska tällöin lainakorko ei ehdi juosta liian kauan. Edullisempi korko ei siis takaa aina edullisempaa lainaa, mikäli pienempikorkoisen takaisinmaksuaika on huomattavasti pidempi. On kuitenkin tärkeää laskea laina-aika realistisesti. Jos et pysty lyhentämään lainaa ennalta sovitulla nopeudella, voit menettää luottotietosi.

Minkälaiset korot 3000 euron lainoissa on?

Kolmen tuhannen euron lainoissa on tyypilliset korot pienlainoille, eli suurimmalla osalla lainantarjoajista ne ovat lähellä 20 prosentin korkokattoa. Tietenkin joitakin lainoja voi saada pienemmillä koroilla, mutta suuremmat erot tulevat tälläisiin pieniin lainoihin usein lainoista perittävistä maksuista. Siksi kannattaa vertailla aina todellisia vuosikorkoja.

3000€ lainasta voi periä erilaisia maksuja vuodessa korkeintaan 109,50 euroa, jos laina aika on 12 kuukautta tai enemmän. Lainojen perittävät kulut koron lisäksi saavat olla vain 0,01% päivältä laina-ajalta, yksinkertaisemmin 3,65% vuodessa. Mikäli sinulta peritään maksuja liikaa, on sinulla mahdollisuus tehdä tästä valitus.

Myös lainantyyppi vaikuttaa sen korkoihin ja maksuihin. Kalleimpia ovat pikalainat ja joustoluotot, edullisempia todennäköisesti ovat kulutusluotot. Joskus kuitenkin saattaa pikavippi tai joustoluotto olla sopivampi vaihtoehto tarpeisiisi ja niiden hieman kalliimmat kustannukset sen arvoisia.

Kuinka päättää, onko 3000 euron laina sopiva?

Lainan ottamista kannattaa aina harkita tarkkaan, eikä sitä kannata ottaa turhaan edes 3000 euroa. Laina tulee aina kalliimmaksi kuin hankinnan lykkääminen ja siihen säästäminen. Jos kuitenkin tarvitset ja haluat ottaa lainaa, kannattaa perehtyä eri vaihtoehtoihin huolella.

Jos päädyt siihen lopputulokseen, että tarvitset lainaa 3000 euroa ilman vakuuksia, kannattaa vertailla lainat huolella. Lainaa 3000e on kätevä summa monen ongelman ratkaisemiseen tai unelman toteuttamiseen. 3000 euroa lainaa voi käyttää vaikkapa perheen lomamatkaan tai vaikka pienen pintaremontin tekemiseen kotiin.

Jos tarvitset lainaa vähemmän kuin 3000 euroa, kannattaa harkita esimerkiksi lainaa 1000 tai 2000 euroa. Jos kuitenkin huomaat laskelmiesi jälkeen tarvitsevasi lainaa enemmän, voit hakea sitä jopa 10 000 euroa.