Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lainat » Pikavippi » Pikavippi 18-vuotiaalle

Pikavippi 18-vuotiaalle

Kokosimme lainantarjoajat jotka myöntävät pikavippiä 18 vuotiaille yhteen paikkaan.

Lainaa 18-vuotiaille täältä

Lainaa
1000 - 60 000€
Laina-aika
1 -20 v
Lainaa
100 - 500€
Laina-aika
4kk
Lainaa
100 - 2000€
Laina-aika
1 - 12 kk

>> Vertaa kaikki lainat

Pikavippi 18v heti tilille

Oletko 18-vuotias ja etsit pikavippiä netistä heti? Sopivan lainan löytäminen voi olla hankalaa ja aikaavievää. Siitä syystä Talouteni.fi onkin listannut valmiiksi parhaat pikavipit 18-vuotiaalle.

Pikavippi on lyhytaikainen ja vakuudeton luotto. Vakuudeton tarkoittaa sitä, että lainanhakija ei tarvitse omaisuutta tai ulkopuolisia henkilöitä takaamaan lainan takaisinmaksua. Koska rahoitusyhtiölle ei tarvitse toimittaa palkkakuittia tai muuta todistusta lainaajan takaisinmaksukyvystä, on pikavippi usein pieni. Keskimäärin pikavippi 18v on muutaman sadan euron suuruinen ja takaisinmaksuaika 1-3 kuukautta.

Voiko juuri täysi-ikäistynyt saada lainaa? Kyllä voi! Pikavippi 100 € 18-vuotiaalle onnistuu helposti ja nopeasti netissä. Kaikilla netissä toimivilla yrityksillä ei kuitenkaan ole tarjolla lainaa 18-vuotiaalle, vaan lainan myöntämisen alaikäraja on monesti vähintään 20 vuotta. Olemmekin koonneet sopivan lainan löytämisen helpottamiseksi koonneet taulukoihin ne yritykset, joilla on tarjolla pikavippi 18v heti.

Jotkin lainantarjojat myöntävät pikavippiä tai joustoluottoa jo täysi-iän saavuttaneille henkilöille. Suurempia lainoja, kuten kulutusluottoja hakiessa yhtiöt vaativat kuitenkin usein vähintään 20 vuoden iän, mutta poikkeuksiakin löytyy.

Pikavippiä ei milloinkaan kannata hakea turhaan. Kun harkitset vipin ottamista, tee aina realistinen takaisinmaksusuunnitelma, ja pyri maksamaan vippi takaisin mahdollisimman nopeasti. Älä koskaan ota pikavippiä maksaaksesi pois toisen lainan.

Opiskelijat voivat hakea pankista lainaa, joka on valtion takaamaa. Opintolainan korko on hyvin matala verrattuna nettilainoihin, ja niiden takaisinmaksu on hyvin joustavaa. Siksi opiskelijan kannattaa ottaa opintolainaa pikavipin tai muun netistä haettavan lainan sijaan jos tarvetta rahalle on.  

Ehdot 18-vuotiaalle pikavipin hakijalle

Lainan myöntämiseen täysi-ikäisille ei ole olemassa erityissäännöksiä vaan pienlainaa haettaessa samat ehdot pätevät niin 18- kuin 48-vuotiaaseen. Yleiset lainaehdot ovat seuraavat:

  • puhtaat luottotiedot
  • täysi-ikäisyys
  • Suomen kansalaisuus tai pitkä oleskelu Suomessa
  • osoite Suomessa
  • pankkitili ja verkkopankkitunnukset.

Yrityksillä on hieman erilaiset ehdot riippuen minkälaista luottoa on hakemassa. Esimerkiksi luottokortin, pikavipin ja kulutusluoton myöntämisessä ikäraja ja luottoraja voivat vaihdella ja kannattaakin tarkistaa lainaehdot aina yritykseltä suoraan ennen lainahakemuksen tekemistä.

Ehdot pikavipin saamiseksi 18v

Mistä pikavippiä täysi-ikäiselle?

Vuoden 2013 korkokaton lakimuutoksen myötä useat pikavippiyritykset lopettivat tai siirtyivät tarjoamaan kulutus- ja joustoluottoa. Samalla monet yritykset nostivat lainaikärajan 18 vuodesta ylöspäin, jopa 25 vuoteen. Vuoden 2019 korkokaton myötä sama kehityksen suunta jatkuin, ja nykyään markkinoilla on vain muutama yhtiö, joka yhä tarjoaa pikavipin kaltaista pientä lainaa.

Yritysten lainatermit vaihtelevat, mutta olemme käyttäneet kriteerinä sitä, että hakija voi lainata pienen summan rahaa. Muun muassa joustoluottoa on mahdollista nostaa pienempi summa, vaikka tililuoton saldo olisikin suurempi. Pikavippi 18v taulukot on laadittu lainanhakijoille helpottamaan lainan löytämistä nopeasti.

Näiltä yrityksiltä on mahdollista saada pikavippi tai joustoluotto 18-vuotiaana:

 Lainantarjoaja Luoton määrä Ikä Laina-aika NimelliskorkoMax. todellinen vuosikorko
Vippi.fi100 – 10 000€1812 – 88 kk13,90%-19,90%21,30% – 29,60%.
Lainasto 100 – 3 000 €1812 kk19,90%27,92%
Creditstar100 – 2000€1812 kk20%30,07%
Saldo300 – 10 000€183 – 88 kk13,90%-19,90%21,30% – 29,60%.

Tiedot päivitetty 05/2022

Mikä on pikavipin 18v ja joustoluoton 18v ero? Pikavipissä lainattava summa on pienempi ja se nostetaan yhdellä kertaa kokonaan. Joustoluotossa taas on käytössä tililuotto, josta voi nostaa rahaa tarpeen vaatiessa luoton rajoissa. Maksimi luotto on usein 1000–3000 euroa, ja korkoa maksetaan vain tilille nostetusta rahasta.

Milloin pikavippi 18v on tarpeen?

Alle 20-vuotiailla on monenlaisia syitä, minkä vuoksi pieni ja lyhytaikainen laina tulee tarpeeseen. Tällaisia syitä voivat olla esimerkiksi uuteen asuntoon muutto ja välttämättömien tavaroiden hankinta, takuuvuokra, matkustus, pätkätyöt, työttömyys tai opiskeluihin liittyvät kustannukset kuten valmennuskurssit, oppikirjat ja tietokone tai tabletti. Lainan tarve saattaa tulla myös yllättäen. Pikavipin hakemisen etuna on sen nopea prosessi – raha on tilillä nopeimmillaan saman päivän aikana!

Kaikilla rahan tarpeessa olevilla ei ole mahdollisuutta lainata rahaa vanhemmilta tai kavereilta eikä luottokorttikaan aina tule kyseeseen. Pankit vaativat usein vakuuden tai säännölliset tulot lainan saamisen ehdoksi ja lainattava summa on minimissään muutama tuhat euroa. Tällöin tulee lainattua turhaa liikaa ja sen takaisin maksaminen voi olla vaikeaa. Näissä tilanteissa pikavippi jää ainoaksi vaihtoehdoksi lainata rahaa nopeasti pienen summan verran.

Kun lainan käyttää välttämättömään menoon ja on budjetoinut takaisinmaksun järkevälle aikavälille, ei pikavippi aiheuta ongelmia. Kuten kaikissa muissakin lainoissa, myös pikavipissä pidempi takaisinmaksuaika luonnollisesti nostaa korkoa.

PIDÄ MIELESSÄ:

Pikavippiä ei kannata hakea nuorena, jos rahalle ei ole akuuttia tarvetta. Erityisesti huonoja käyttökohteita ovat viihdekäyttö eli juominen tai uhkapelaaminen. Pelkästään huvittelukäyttöön otettu laina on useimmiten turha, ja siihen on vaara haksahtaa useamminkin. Myöskään edellisten lainojen poismaksaminen uudella lainalla ei ole suositeltavaa. 

Huomioitavia seikkoja hakijalle

Miksi lainaa saa vasta täysi-ikäisenä? Lainojen yleinen alaikäraja on 18 vuotta. Lain mukaan alaikäiselle ei voida myöntää lainaa, mutta jo 18-vuotias voi tehdä omissa nimissään sopimuksia. Tällä halutaan mahdollistaa kaikille täysi-ikäisyyden aloitus ilman maksuhäiriömerkintöjä. Osalla yrityksistä on käytössä myös yläikäraja lainaamiselle ja se vaihtelee 65–70 vuoden paikkeilla.

Pikavippi 18v on varmasti houkuttava vaihtoehto sen helppouden vuoksi. Ennen pikavipin hakemista kannattaa kuitenkin pohtia onko laina todella tarpeen vai onnistuisiko rahan kerääminen säästämällä muutaman kuukauden. Jos laina on otettu sen suurempia miettimättä eikä lainaa olekaan mahdollista maksaa takaisin, aiheuttaa se ennen pitkää ongelmia. Jos huomaat, ettet pysty maksamaan seuraavan kuukauden lyhennystä, ole välittömästi yhteydessä yrityksen asiakaspalveluun.

Omaa talouttaan ei missään nimessä kannata perustaa säännölliselle lainan ottamiselle. Lainanottokierre voi johtaa maksuhäiriömerkintään ja tämä vaikeuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon saantia eikä pikavippiäkään saa kuin puhtailla luottotiedoilla. Lainamäärä on aina suhteutettava omiin tuloihin ja takaisinmaksukykyyn. Ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen, tarkista sopimuksesta kokonaiskulut, korot, myöhästymismaksut ja maksuaikataulu. Pikavipit 18v ovat kuitenkin aika pieniä määrältään, joten riskit niiden kanssa ovat myös pienemmät kuin suurien lainojen kanssa.

Lainaehdot vaihtelevat yllättävän paljon eri yritysten kesken. Useimmin kiinnitetään huomiota ainoastaan lainattavissa olevaan summaan ja nimelliskorkoon. Näiden lisäksi on monia muitakin ehtoja, joilla on merkitystä kokonaiskustannuksiin. Esimerkkejä, jotka kannattaa tarkistaa: onnistuuko lyhennysvapaa tai eräpäivän siirto ja mitä se maksaa? Mikä on laina-aika ja onko takaisinmaksua mahdollista nopeuttaa?

Kuinka haet pikavipin Talouteni.fi kautta?

Talouteni sivuilta löydät monia vaihtoehtoja vipin tarjoajista, joita voit helposti vertailla. Pikavippihakemus täytetään rahoitusyhtiön sivuilla ja hakemuksen tekeminen onnistuu muutamassa minuutissa. Päätöksen saaminen riippuu yrityksen asiakaspalvelun aukioloajoista. Useimmissa tapauksissa hakemus käsitellään alle puolessa tunnissa ja rahat ovat tilillä vielä saman päivän aikana.

Nykyisin lainaa voidaan maksaa asiakkaan tilille ainoastaan kello 7 – 23 välillä. Rajoituksella on haluttu estää ihmisten harkitsematonta lainan hakemista ja siitä mahdollisesti seuraavia maksuvaikeuksia.

Kuinka saada pikavippi 18v

Muista aina vertailla ja laatia budjetti

Vertaileminen kannattaa aina! Rahoitusyhtiöillä on tarjolla monenlaisia lainoja erilaisiin tarpeisiin. Tästä syystä on hyvä ennalta tutustua yhtiöiden tarjontaan ja vertailla eri lainanantajia sekä heidän lainaehtojaan. Tässä ennakkotarkastelussa voit käyttää apuna Talouteni.fi kokoamaa puolueetonta pikavippivertailua. Siitä on apua kun tarkoituksesi on löytää sopiva pikavippi täysi-ikäisenä.

Toinen ehdottomasti tärkeä ennakkovalmistelu on budjetin laatiminen. Budjetin ei tarvitse olla monimutkainen, lisää siihen tärkeimmät: paljonko sinulla on kuukaudessa rahaa käytettävänä ja paljonko menee pakollisiin menoihin kuten vuokraan, sähkölaskuun, ruokaan jne. Näin olet perillä taloudellisesta tilanteestasi ja näet onko sinulla mahdollisuutta ottaa lainaa ja paljonko pystyt maksamaan sitä kuukausittain takaisin.

Pikavippi 18v myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia eikä rahoitusyhtiölle useinkaan tarvitse perustella lainaamisen tarvetta. Tämä vapaus saakin hakijat helposti sortumaan lainoihin, joita ei oikeastaan tarvitsisi ja joiden takaisinmaksamiseen eivät tulot riitä. Useinkaan hakijat eivät perehdy lainaehtoihin tarpeeksi ja hyväksyvät lainan liian heppoisin perustein. Kannattaakin ennen lainapäätöstä tutustua lainatermeihin, kuten nimelliskorko, todellinen vuosikorko ja tilinhoitopalkkio.

Ulkoisia resursseja ja infoa: