5 tapaa saada lisärahaa veroilmoituksella

Veroilmoitus kannattaa tarkistaa

(Päivitetty 1.5.2018)

Yksi varmoista kevään merkeistä on postiluukusta tipahtava esitäytetty veroilmoitus, jonka palautuspäivä on tänä vuonna 8.5. tai 15.5.2018. Veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa, mikäli siihen ei tehdä lisäyksiä tai korjauksia. Suurin osa suomalaisista kohauttaakin lomakkeen kohdalla harteitaan ja paperi jää unholaan. Tiesitkö kuitenkin, että yllättävän moni henkilö voisi saada selvää rahahyötyä tutustumalla veroilmoitukseensa tarkemmin? 

Seuraavassa Talouteni.fi tekemässä infograafissa olemme kertoneet yleisimmistä tavoista saada verovähennyksiä. Täyttyikö jokin näistä kohdista sinun kohdallasi viime vuoden aikana? Lisätietoja saat Verohallinnon sivuilta.

Yleisin verovähennys on työmatkakulut. Vaikka työmatkakuluvähennyksessä onkin korkea omavastuuosuus, 750 euroa vuodessa, ylittyy se kuitenkin yllättävän monella henkilöllä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Espoosta Helsinkiin töihin kulkevalla henkilöllä seutulipun hinta nousee vuotuisen omavastuuosan yli.

Toinen suosittu verovähennys on kotitalousvähennys, joka voidaan myöntää kotonaan tai kesämökillään kotitaloustöitä teettävälle henkilölle. Myös hoitotöistä tai tietotekniikan asennustöistä voi saada kotitalousvähennyksen. Vähennys maksetaan kuitenkin työn osuudesta eikä vaikkapa työhön kuuluneista materiaaleista ja työntekijän on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin (www.ytj.fi). Kotitalousvähennyksellä voi siis säästää hyvinkin isoja summia, sillä sen omavastuuosa on vain 100 euroa vuodessa.

Muutokset verokorttiin voi tehdä helposti Verohallinnon verkkopalvelussa. Työmatkakulut, kuten muutkin vähennykset, merkitään lomakkeeseen sellaisenaan ilman omavastuuosan vähentämistä. Tämän jälkeen saat elo-lokakuussa postitse uuden verotuspäätöksen, josta selviää muuttunut veronpalautusmääräsi.

Haluatko lainaa netistä? Lue lisää artikkelistamme! 

  veroilmoitus

 

Mikäli haluat käyttää tätä infograafia, voit jakaa sen tämän HTML-koodin avulla:

<div style="clear:both"><a href="https://www.talouteni.fi/blogi/2017/03/tapoja-saada-lisarahaa-veroilmoituksella">
<img src="https:&#47;&#47;mikonomi.dk/media/912915/veroilmoitus.png?100%"width="800" title=“veroilmoitus" alt="5 tapaa saada lisärahaa veroilmoituksella" border="0" />