Suomen inspiroivimmat säästöblogit 2017

Suomen inspiroivimmat säästöblogit top 24

Olemme lukeneet läpi lukemattoman määrän hyviä säästöaiheisia blogeja, ja voimme ylpeänä esittää 24 blogia, jotka auttavat sinua säästämään rahaa!

Talouteni.fi on valinnut kyseiset blogit Suomen inspiroivimmat säästöblogit 2017 -listalle sillä perusteella, että ne tarjoavat hyviä ohjeita rahansäästöön. Säästää voi monella tapaa ja hienointa on, jos lukijat saavat teksteistä inspiraatiota omaan elämäänsä. Säästämällä sinulle turhissa asioissa voit panostaa enemmän kiinnostuksen kohteisiisi nyt, tai voit laatia pitkän tähtäimen suunnitelman ja tavoitella jotain suurempaa.

Talouteni.fi-sivuston teeman mukaisesti listalla on painotettu talousaiheisia blogeja ja sivustoja. Blogeissa on muun muassa vinkkejä aloitteleville sijoittajille ja rohkaisevia tekstejä, että sijoittamisen voi aloittaa pienilläkin summilla. Talousaiheiden lisäksi olemme halunneet nostaa esiin myös sellaisia blogeja, joissa pääteema ei ole raha tai säästäminen. Osassa blogeista punainen lanka on esimerkiksi matkailu, ruoka tai tee-se-itse-ideat. Kaikissa näissäkin budjetin rajoissa pysyminen on vahvasti mukana.


Aloita säästäminen Nordnetissä: 

Nordnet säästäminen


Vanha sanonta “ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot” toimii hyvänä ohjenuorana kenelle tahansa säästäjälle. Koska kovinkaan moni ei suunnittele elämäänsä muutamaa kuukautta tai korkeintaan vuotta pidemmälle, kulutetaan kuukausittaiset tulot usein jo ennen seuraavaa palkkapäivää. Jokaisella meistä on monia turhia menoja, joita karsimalla säästäminen on helppo aloittaa. Säästämistä on myös helpompi ylläpitää, kun asettaa itselleen säästämistavoitteen. Heräteostokset jäävät helpommin hankkimatta, kun siihen on kunnon syy.

Haluamme antaa tunnustusta näille 24 blogille, koska mielestämme tiedon ja kokemusten jakaminen on tärkeää. Löydät esittelyn kustakin blogista Suomen inspiroivimmat säästöblogit 2017 -merkin alta.

Selaa blogilista läpi, käy lukemassa blogipostauksia ja inspiroidu!

Bloggaajille:
Voit lisätä alla olevan merkin sivuillesi, jotta seuraajasi näkevät, että sinulla on yksi Suomen inspiroivimmista säästöblogeista 2017.

 

 

 

Rikas Erakko

Rikas Erakko logo

Blogissa dokumentoidaan kirjoittajan tavoitetta olla tulevaisuudessa osittain riippumaton yhteiskunnasta. Konkreettinen tapa saavuttaa tuo tavoite, on tehdä itsestään taloudellisesti riippumaton. Tähän kirjoittaja pyrkii karsimalla kaikki ylimääräiset ja turhat menot sekä sijoittamalla. Sijoitusaiheiden lisäksi blogissa on myös tekstejä säästämisestä ja laajemmin taloudesta.

Miten neuvoisit aloittelevaa sijoittajaa?
“Neuvoni aloittelevalle sijoittajalle on hyvin yksinkertainen: kuluta vähemmän kuin ansaitset, sijoita ylijäävät varat ja odota tarpeeksi kauan. Periaatteessa rikastuminen on siis hyvin yksinkertaista. Päätä etukäteen summa, jonka voit sijoittaa joka kuukausi. Sijoita summa valitsemaasi sijoituskohteeseen - esimerkiksi pienikuluiset indeksirahastot ovat oikein hyvä valinta. Jatka sinnikkäästi vuodesta toiseen ja vaurastut lähes väistämättä. Pitkäjänteisyys on sijoittajan tärkein ominaisuus. Sijoitusten kasvaessa korkoa, voit käyttää aikasi syventymällä tarkemmin sijoittamisen mielenkiintoiseen maailmaan esimerkiksi sijoituslblogeja seuraamalla.”

 Twitter 

VelatOn

VelatOn logo

Blogissa on talousaiheisia kirjoituksia laidasta laitaan ja erityisesti hyviä käytännön vinkkejä siihen, miten pienituloisenkin on mahdollista säästää ja tienata hieman lisärahaa monilla eri tavoilla. Kirjoittaja jakaa myös omakohtaisia kokemuksia pienellä budjetilla elämisestä ja säästämisen onnistumisesta opiskelijana. Kirjoittaja painottaa talouspuskurin hyödyllisyyttä.

Miten on helpointa aloittaa säästäminen?
“Ihminen, joka on tilanteessa, että joutuu pohtimaan miten säästää, on yleensä korvamerkinnyt käytössä olevat rahansa jo: yksi osa menee asumiseen, toinen ruokaan, tietty osa säännöllisiin laskuihin ja jos jotain jää niin niitä käytellään pieniin ekstraostoksiin tai vaikka vaatteisiin. Tietysti arjen toimintamallien muuttamisella saa jo paljon aikaan, mutta joillekin voi olla helpompaa jos korvamerkittävää rahaa tulee käyttöön lisää. Vaatekaapin perkaaminen, kirjahyllyn tai elokuvavalikoiman karsiminen auttaa löytämään ylimääräiseksi jääneitä esineitä. Monesta astiakaapista löytyy itselle turhia, mutta ehkä keräilypotentiaalisia tuotteita. Käyttämättä jääneet muumimukit ja Iittalan lasiesineet ovat kuumaa kamaa kirppareilla. Helppo ja nopea tapa on liittyä Facebookin kirppisryhmiin. Usein isot ja hankalasti lähetettävät tavarat menevät hyvin kaupaksi paikallisryhmissä, erikoistuotteet löytävät ostajat aihealueisiin erikoistuneissa ryhmissä. Viimeisimmän kaupan tein kun myin valaisimen mikä omassa kaapissa oli ollut turhana: hetkessä kaapissa oli lampun verran enemmän tilaa ja taskussa 35 € enemmän rahaa. Myynneissä tärkeintä on se että mieltää jokaisen euron lisätuloksi, jonka voi laittaa säästöön. Säästäminen tapahtuu kuin itsestään eikä ole riippuvainen muista tuloista ja menoista. Jos siis myyn kuukaudessa 50 € euron edestä tavaraa, saan sen verran säästöön. Ilman myyntejä säästöön ei olisi siihen korvamerkittyä rahaa tullut lainkaan. Kenelläkään ei myytävää tavaraa loputtomasti ole mutta ehkä tuottojen kertyminen ja tavaran karsiminen saa aikaan inspiraatiota oman kulurakenteen keventämiseen ja sitä kautta säästämiseen.”

Sijoittaja-Tursas

Sijoittaja-Tursas logo

Blogin kirjoittaja harrastaa sijoitustoimintaa yleisestä kiinnostuksesta talouteen ja pörssiin. Lisäksi motivaationa on halu elää säästeliäämmin ja sijoittaa säästyneet varat järkevämmin kuin pitää ne säästötilillä. Sijoittamista ei kuitenkaan tehdä elämästä nauttimisen kustannuksella. Blogissa on lisäksi monipuolista pohdintaa sijoittamiseen liittyen.

Miten neuvoisit aloittelevaa sijoittajaa?
"Tärkeintä on tietysti aloittaa sijoittaminen. Keskity oleellisiin asioihin, eli älä maksa liikaa asumisesta taikka liikkumisesta, vaan sijoita ne rahat. Aloita kk-säästämisellä pienikuluisiin indeksirahastoihin ja harkitse muita sijoituksia vasta muutaman sijoitusvuoden jälkeen. Muista samalla nauttia elämästä, sijoittaminen ei vaadi penninvenytystä joka asiassa!"

Live Now – Dream Later

Live Now - Dream Later kuva

Live Now - Dream Later on blogi, jossa kerrotaan matkoista niin ulkomailla kuin koti-Suomessakin. Vaikka matkusteluun jo pienenä hurahtanut kirjoittaja reissaa toisinaan suhteellisen pienellä budjetilla, se ei kuitenkaan ole ollut esteenä unelmien tavoittelulle. Matkakertomuksia niin perinteisistä lomakohteista kuin extempore liftausreissusta. Blogissa on myös erillinen Budjettimatkailu-osio, josta löytyy monenlaisia vinkkejä edulliseen matkustamiseen.

Minkä rahansäästövinkin antaisit budjettimatkailijalle?
“Yksinyrittäjälle aika on kirjaimellisesti rahaa, ja sen halvimman mahdollisen matkan etsiminen voi olla todella aikaa vievää puuhaa. Paras vinkkini budjettitietoiselle matkailijalle sekä ajan että rahan säästämiseksi on laittaa parhaat matkatarjoussivustot seurantaan joko tilaamalla uutiskirjeen tai sosiaalisen median päivitykset. Jälkimmäinen vaihtoehto on usein uutiskirjettä tehokkaampi. Näin ilmoituksen saa automaattisesti heti, kun uusi tarjous julkaistaan, eikä itselle jää juuri muuta tehtävää kuin valita päältä parhaiten sopiva tarjous ja nauttia lomasta. Suomalaisia tarjoussivustoja on paljon, mutta omat suosikkini ovat Top10 Matkatarjoukset, Lentodiilit ja Budjettimatka. Niiden ansiosta olen tehnyt lähiaikoina muun muassa 3 päivän reissun Puolaan 75 eurolla, 4 päivän Prahan-matkan 125 eurolla ja 5 päivän reissun Vilnaan 200 eurolla lennot ja hotellit mukaan lukien. Matkailun ei aina tarvitse tehdä jättisuurta lovea lompakkoon.”

Instagram

Matkalla vaurauteen

Matkalla vaurauteen kuva

Blogissa seurataan kirjoittajan matkaa kohti taloudellista riippumattomuutta. Tämän lisäksi kirjoittaja jakaa konkreettisia vinkkejä siitä, miten tavoitteeseen pyritään, ja lukija voikin halutessaan ottaa ideat talteen. Varallisuuden kartuttamisen seurannan lisäksi blogissa on laaja-alaisesti tekstejä niin säästämisestä, vakuutusten kilpailuttamisesta kuin erilaisten palveluiden testaamisesta.

Miten neuvoisit aloittelevaa sijoittajaa?
“Aloita heti ja siirrä kuukausittain itsellesi sopiva summa, jonka laitat joko pienikuluiseen indeksi rahastoon tai ETF:ään. Jos sinulla ei ole vielä taloudellista puskuria ryhdy rakentamaan sitä ja pidä sijoitettu summa pienempänä sillä sijoituksia ei saa myydä pois sen takia että auto tai pesukone meni rikki. Tämän lisäksi ryhdy opettelemaan mitä kaikki sijoittamiseen liittyvät termit oikein tarkoittaa ja lue sijoituskirjallisuutta. Sijoitus strategioita on monia ja niistä olisi hyvä ymmärtää kaikista vähintäänkin perusteet ennen kuin oman valitsee.”

Twitter

52 Weeks of Deliciousness

52 weeks of deliciousness kuva

Reseptejä vuoden jokaiselle viikolle. Mikäli budjettisi estää matkustamisen, näiden reseptien avulla voit tehdä matkan maailmanympäri. Blogiin on koottu maukkaita ohjeita, joiden avulla lukija voi tehdä herkullisia makumatkoja maailman ääriin. Ohjeita niin suolaisen- kuin makeannälkään.

Mikä on mielestäsi hyvä tapa säästää ruokakustannuksissa?
“Paras tapa säästää ruokakustannuksissa on käydä mahdollisimman harvoin kaupassa. Yritämme käydä kaupassa kerran viikossa, suunnitella ruokalistan etukäteen (ja pysyä siinä, se on haastavinta!) ja kehitellä loppuviikosta jääkaapin jämistä vielä jotain herkkua.“

Instagram

Sannan sijoitusblogi

Sannan sijoitusblogi kuva

Rahan säästämistä ja piensijoittamista tuoreen yrittäjän näkökulmasta. Blogin kirjoittaja ei tavoittele eläköitymistä lähiaikoina, vaan ennemminkin taloudellista vapautta ja sitä, että voi tehdä muutakin kuin töitä. Blogissa kirjoitetaan muun muassa siitä, miten säästöpäätöksen tehtyään siihen jää helposti koukkuun, eikä uusien tavaroiden ostaminen tunnukaan enää välttämättömältä.

Miten neuvoisit aloittelevaa sijoittajaa?
"Älä tuskaile asian kanssa yksin ja omin avuin! Mieti ihan ensin, millainen sijoitustoiminta voisi kiinnostaa. Netistä löytyy hurjasti hyviä blogeja ja artikkeleita aiheeseen liittyen. Ja jos tykkää lukea mieluummin kirjoina, niin tori.fi ja etsimään löytyykö edullisesti kirjallisuutta sinua kiinnostavista sijoitusjutuista. Kirjasto on ilmainen! Säästäminen näkyy arjen pienissä valinnoissa. Ei tarvitse olla tuhansia tilillä että voi sijoittaa. Suurin osa sijoittajista aloittaa nollasta. On tavallisia ihmisiä. Aloittaa voi koska vaan. Sijoittaminen palkitsee hirmu nopeasti ja "korkoa korolle" efekti tuo kuitenkin koko ajan tuottoa sijoitetulle pääomalle. Sijoittamisesta tekee hauskaa se että sijoittaa siihen sektoriin mikä itseä kiinnostaa. Onko se sitten osakkeet, asunnot, rahastot vai start up yritykset. Sijoittaminen on elämäntapa. On hyvä miettiä myös tavoitteet. Eläkepäiviin säästäminen on iso tavoite. Paloittele pienemmiksi tavoitteiksi. Unelmiksi. Säästä niistä asioista mistä on helppo säästää. Kaikesta ei tarvitse tinkiä. Ne asiat mitkä tuo iloa ja onnea, niistä ei tarvitse tinkiä. Ja ennen kaikkea! Verkostoidu! Ole rohkeasti yhteydessä esim. blogin kirjoittajaan. Kysy neuvoa! Liity facebook ryhmiin. Pääset nopeasti alkuun kun kysyt neuvoa sellaisilta jotka ovat harrastaneet sijoittamista jo pidempään."

Facebook

Fin Nomads

Fin Nomads kuva

Fin Nomads on budjettimatkablogi, mutta myös kertomus unelmien toteuttamisesta. Blogin takana häärii pariskunta, Johanna ja Jarkko, jotka irtisanoutuivat töistään loppuvuodesta 2016 ja ovat siitä lähtien reissanneet maailmalla. Matkustamisen he rahoittavat muun muassa tekemällä vapaaehtoistöitä, joista saavat vastineeksi yösijan ja ruokaa. Blogissa on paljon maakohtaisia budjettimatkailuvinkkejä, joista on hyötyä monelle lukijalle, vaikka ei kokopäivämatkailijaksi olisikaan ryhtymässä.

Minkä vinkin antaisit ihmiselle, joka haluaa aloittaa säästeliään elämäntavan?
“Kannattaa katsoa kriittisesti omia kulutustottumuksia ja kirjata vaikka viikon verran ylös kaikki menot, myös ne pienimmät. Näin huomaa äkkiä, että pieneltä tuntuviin asioihin voikin kulua yllättävän paljon rahaa. Toisaalta tämä tarkoittaa myös, että jo pieniä muutoksia tekemällä voi säästää kiitettävän summan. Jos tavoitteena on säästää rahaa esimerkiksi matkaa varten, itseään voi motivoida visualisoimalla, mitä säästetyllä rahalla voi konkreettisesti saada. Jos jättää yhden 30 euron paidan ostamatta, sillä saa jo parin yön majoituksen Thaimaassa.”

Instagram

Osinkokuningas

Osinkokuningas logo

Osinkokuninkaan tavoitteena on taloudellinen riippumattomuus ilman liiallista kituuttamista. Säästeliään elämäntavan lisäksi kirjoittaja pyrkii tavoitteeseensa sijoittamalla. Tavoitteen kehittymisen seuraamisen lisäksi blogissa on paljon muita talousaiheisia kirjoituksia.

Miten neuvoisit aloittelevaa sijoittajaa?
"Aloita heti, muista säästää ja sijoittaa säännöllisesti. Älä pelästy jos sijoituksesi on hetkittäin pakkasella. Indeksijoittaminen on kustannustehokas ja helppo sijoitusmuoto."

Twitter

Kaikki paketissa

Kaikki Paketissa logo

Kaikki paketissa on blogi, jossa on monenlaisia tee-se-itse-vinkkejä innokkaalle sisustajalle. DIY-vinkkien toteuttaminen ei vaadi paljon rahaa, ja monissa ohjeissa onkin käytetty tavaroita, jotka löytyvät kaapeista jo valmiiksi tai ne voi käydä poimimassa luonnosta.

Miten voi sisustaa säästeliäästi?
“Kodin voi sisustaa kauniin persoonalliseksi myös pienellä budjetilla. Kierrätys-sisustus on tullut pysyäkseen, joten säästeliäs sisustaja rakentaa kotinsa kierrätystavaroista. Kierrättämällä tavaroille voi antaa myös uuden käyttötarkoituksen, jolloin vain mielikuvitus on rajana. Vanhasta nahkavyöstä voi tehdä kauniin kynttilänjalan, puupaloista hurmaavan huonetuoksun ja eri paria olevista lautasista kerrosvadin juhlaherkuille. Luovuudella voi saada aikaan uniikkeja sisustuselementtejä, eikä se vaadi mitään erityistaitoja. Kirpputorit ja kierrätyskeskukset tarjoavat sisustajalle aarteita huokeaan hintaan. Myös näihin löytöihin voi jättää oman kädenjäljen. On hyvä muistaa, ettei kotia tarvitse saada kerralla kuntoon, vaan sitä voi rakentaa hiljalleen.”

Instagram

Omavaraisuushaaste

Omavaraisuushaaste logo

Kirjoittajan oma taloudenpito lähtee siitä, että hän kuluttaa vähemmän kuin tienaa, ja ylimääräiset varat hän sijoittaa. Kirjoittaja pyrkii taloudelliseen riippumattomuuteen ja on laatinut 5-vuotissuunnitelman tavoitteen saavuttamiseksi. Taloudellisen riippumattomuuden tavoitteena on tilanne, jossa kirjoittaja voi vapaammin päättää työtehtävistään ja -ajasta.

Miten neuvoisit aloittelevaa sijoittajaa?
"Sijoittamisessa on aika rahaa, suosittelen aloittamaan heti kun sijoittaminen alkaa kiinnostaa - säännällisesti, mutta kuitenkin pienillä panoksilla. Samalla kun aloitat sijoittamisen kannattaa opiskella sijoittamisen perusteet joko internetistä tai suomalaisesta sijoituskirjallisuudesta. Suosittelen myös aloittamaan suorista osakesijoituksista, koska sijoittamalla rahastoon ei sijoittamisesta opi samalla tapaa kuin jos valitset yrityksen itse. Ensimmäisten sijoituksesi tuotolla ei sinällään ole väliä, tärkeintä on, että opit siitä, mihin olet sijoittanut ja virheistä, joita mahdollisesti teit. Jokainen ihminen maksaa ns. oppirahat sijoittamisen alussa ja on parempi, että maksat ne pienillä rahasummilla kuin isoilla. Kun olet aloittanut sijoittamisen, seurannut sijoituksiasi ja opiskellut sijoittamisen perusteet, voit aloittaa korottamaan sijoitustesi summia. Nyrkkisääntönä pidänkin sitä, että sijoittaa säännöllisesti (kerran kuukaudessa tai kerran kahdessa kuussa) ja mieluusti saman euromäärän joka kerta. Näin tasaat sijoitusesti riskin ajallisesti, joka on erittäin tärkeää etenkin tällä hetkellä kun osakemarkkinat ovat ennätyskorkealla."

Twitter

Curious Feet

Curious Feet kuva

Curious Feet -blogin kirjoittaja on harrastanut matkustamista aktiivisesti kohta 15 vuotta ja viihtyy erityisesti Euroopassa, Aasiassa ja Tampereella. Budjettimatkailupainotteisia tekstejä on koottu erilliseen Puhutaanko rahasta? -osioon. Blogissa on tekstejä yleisesti budjettimatkailusta sekä vinkkejä matkakohteittain.

Minkä rahansäästövinkin antaisit budjettimatkailijalle?
“Nykyään budjettimatkailu on helppoa. Erilaiset sivustot ja yritykset, kuten Airbnb, Lentodiilit, Uber ja FlixBus ovat tehneet matkailusta helpompaa ja halvempaa. Moniin museoihin ja nähtävyyksiin pääsee joko ilmaiseksi tai halvemmalla tiettyinä päivinä tai kellonaikoina. Erityisesti Euroopassa matkustavalle Norwegianin ilmainen luottokortti on kätevä, koska lentopisteitä voi kerryttää arjen ostoksissa ja pisteitä voi käyttää lentojen maksamiseen. Suosittelen myös matkustamaan vilkkaimman sesongin ulkopuolella. Silloin lennot, hotellit ja jopa ravintolat ja muut palvelut ovat huomattavasti halvempia. Matkakohteissa on myös väljempää ja mukavampaa.”

Instagram

Mun talous

Mun Talous logo

Mun talous -verkoston tavoitteena on nuorten taloudellisen lukutaidon edistäminen ja talousongelmien ehkäisy. Verkosto kokoaa yhteen nuorten parissa työskenteleviä järjestöjä, yrityksiä, oppilaitoksia sekä finanssialan ja julkishallinnon toimijoita. Mun talouden verkkosivut tarjoavat mm. tietoa, välineitä ja materiaaleja nuorten taloudellisen lukutaidon edistämiseen ja ylivelkaantumisen ehkäisyyn.

“Verkosto nuorten talousosaamisen puolesta.” - Mun talous

Twitter

P.Ohatta

P.Ohatta logo

Blogissa dokumentoidaan kirjoittajan pyrkimystä taloudelliseen riippumattomuuteen sekä mahdollisuutta jäädä eläkkeelle 35-vuotiaana. Blogissa on sekä vinkkejä aloittelevalle sijoittajalle että mahdollisuus seurata, miten kirjoittajan sijoitukset sujuvat. Sijoittamisesta ja säästämisestä todella kiinnostuneet voivat myös liittyä blogin jäseneksi, jolloin saa käyttöönsä kirjoittajan laatimat taulukot.

“Kolmevitosena eläkkeelle.” - P.Ohatta

Twitter

Rimma+Laura

Rimma+Laura kuva

Blogissa julkaistaan kertomuksia kahden matkailusta innostuneen kaverin yhteistyönä. Molemmat bloggaajat ovat perheellisiä, joten blogissa on monia erinomaisia matkustusvinkkejä lapsiperheille. Mielenkiintoisia tarinoita reissuilta ympäri maailman, niin ilman lapsia kuin koko perheen voimin. Pienen matkabudjetin tekstejä voi hakea muun muassa hakusanalla "budjetti."

“Yhtenä blogin kantavista teemoista on, ettei matkailuharrastuksesta tarvitse luopua, vaikka kahdesta sattuisikin sikiämään kolme.” - Rimma+Laura

Instagram

Tarkan markan blogi

Tarkan markan blogi kuva

Blogissa annetaan vinkkejä säästämisestä ja oman talouden tasapainottamisesta. Aihealueet ovat monipuoliset: sijoittamiseen liittyviä tekstejä, yleisiä säästövinkkejä, työnhakuvinkkejä sekä säännöllinen katsaus kirjoittajan omaan taloustilanteeseen. Lisäksi erillinen Näin saat raha-asiasi kuntoon -osio.

“Opiskeluaikanani minua rasitti usean tuhannen euron opintolaina, mutta järjestelmällisen säästämisen avulla olen onnistunut pääsemään eroon veloistani ja jopa hankkimaan sijoitettavaa varallisuutta.” - Tarkan markan blogi

Eläkkeellä Thaimaahan

Eläkkeellä Thaimaahan logo

Blogissa raportoidaan pienimuotoisesta sijoittamisesta ja tavoitteesta jäädä eläkkeelle ennen virallista eläkeikää. Eläkkeelle jäämisen lisäksi sijoittamista motivoi mahdollisuus viettää tulevaisuudessa puolet vuodesta Thaimaassa, blogin nimen mukaisesti. Blogissa on mahdollista seurata kirjoittajan säästöpuskurin kehittymistä.

“Matka on vielä pitkä, mutta en halua unohtaa, että elämä on nyt ja tässä. Siksi sijoittaminen ei saa kohtuuttomasti vaikeuttaa normaalia elämääni eikä täyttää kaikkia ajatuksiani.” - Eläkkeellä Thaimaahan

Twitter

Varallisuusakatemia

Varallisuusakatemia logo

Tarjoaa valmennusta oman talouden hallintaan ja varallisuuden kartuttamiseen. Blogissa on monipuolisesti kirjoituksia eri talousaiheista, jotka haastavat lukijaa miettimään omaa taloudellista tilannettaan. Blogissa on useita eri kirjoittajia.

“Kukaan ei synny rahataitojen kanssa, joten ne opitaan elämän aikana. Mitä paremmat rahataidot, sitä tasapainoisempaa elämämme on.” - Varallisuusakatemia

Facebook

Arkijärki

Arkijärki kuva

Blogi, jossa jaetaan vinkkejä rahan säästämiseen muun muassa organisoimisen, tavaroiden vähentämisen ja elämän helpottamisen kautta. Kirjoittaja pyrkii tekemisissään kohtuullisuuteen ja sitä kautta löytämään tasapainoa elämäänsä. Toimivia säästövinkkejä erityisesti lapsiperheille.

“Ylimääräinen roina on yleensä tiellä, näyttää rumalta, tekee huonoa fiilistä ja pahimmillaan aiheuttaa terveysriskejä ja rahanmenoa.” - Arkijärki

Facebook

Rahataidot

Rahataidot logo

Blogissa annetaan vinkkejä oman talouden hallintaan ja vaurastumiseen. Teksteissä käydään läpi erilaisia työkaluja, joita lukijat voivat hyödyntää omissa pyrkimyksissään kohti myönteisempää taloudellista tilannetta. Varsinkin Itsetuntemus-osiossa on hyviä neuvoja ihmisille, joille rahan säästäminen on hankalaa.

“Minusta kehittyi lyhyessä ajassa aikamoinen himoshoppaaja, jonka kaikki tulot kuluivat merkkilaukkuihin ja lomamatkoihin. Korkeista tuloista huolimatta olin paitsi rahaton, myös velkaantunut. Tuosta alkoi intohimoinen opiskeluni ja matkani kohti taloudellista riippumattomuutta.” - Rahataidot

Twitter

Nina Nordlund

Nina Nordlund kuva

Talousvinkkejä ja laajemmin talouspohdintaa erityisesti lapsiperheen näkökulmasta. Useat blogissa jaettavat vinkit ovat hyödyllisiä muillekin lukijoille kuin perheellisille. Kirjoittaja harjoittaa myös sijoittamista, ja pitää tavoitteenaan taloudellista riippumattomuutta.

“Arjen keskellä ei monesti löydy aikaa ja energiaa pohtia raha-asioita. Pienillä muutoksilla saadaan monesti suuria tuloksia aikaiseksi.” - Nina Nordlund

Twitter

Leipää ja sirkushuveja

Leipää ja sirkushuveja logo

Leipää ja sirkushuveja on nettisivu, johon on kerätty vinkkejä pienellä budjetilla elämiseen. Sivuilla on muun muassa paljon linkkejä pienen budjetin harrastuksiin ja kulttuurimenoihin sekä ilmaistapahtumiin. Sivuston vinkit on suunnattu ihmisille, joilla on taloudellisesti tiukkaa tai, jotka haluavat pois kulutuskeskeisestä elämäntavasta.

“Tarkoituksena ei ole ottaa kantaa vain yhden elämäntavan puolesta, vaan koota yhteen erilaisia vinkkejä, joista lukija voi valita itselleen sopivimmat.” - Leipää ja sirkushuveja

Facebook

Chocochili

Chocochili logo

Vegaaninen ruokablogi, jossa laaja valikoima kekseliäitä ohjeita: leivonnaisia, pastoja, salaatteja ja jopa oma Jouluruoka-osio. Lisäksi useita ravintolavinkkejä matkustaville vegaaneille Euroopan eri kaupungeista ja peräti Havaijilta saakka.

“Pyrin siihen, että saan tehtyä mahdollisimman hyvää mahdollisimman helposti ja nopeasti. Toki jos aikaa riittää, saatan hyvinkin hääriä keittiössä koko päivän, mutta en silloinkaan yhden ruokalajin kimpussa.“ - Chocochili

Instagram

Beauty of Life

Beauty of life kuva

Blogissa on paljon kivoja ja tyylikkäitä tee-se-itse-vinkkejä. DIY-osion vinkit ovat helposti toteutettavissa eivätkä maksa paljon. Lisäksi blogissa on kaikenlaisia sisustusaiheisia kirjoituksia, joista lukija saa inspiraatiota oman kodin tai vaikka mökin sisustamiseen.

“Olen intohimoinen tuunailija ja tekisin varmasti kaiken itse, jos vain voisin.” - Beauty of Life

Instagram

Onnittelut kaikille listalla oleville bloggaajille!
Blogeissa jakamanne vinkit auttavat varmasti monia lukijoita, joilla on vaikeuksia oman talouden hallinnassa ja jotka ovat kiinnostuneita säästämisestä.

 

Talouteni.fi on puolueeton lainavertailusivusto, joka helpottaa lainojen vertailua. Kirjoitamme myös blogia henkilökohtaiseen talouteen liittyen. Jos harkitset lainaa, älä unohda nettilainan mahdollisuutta, ja lue lisää erilaisista netistä haettavista lainoista, kuten joustoluotosta