Suomen inspiroivimmat säästöblogit 2018


Vuoden 2018 inspiroivimmat säästöblogit top 25 lista

Olemme jälleen perehtyneet suomalaiseen talousblogi maailmaan ja valinneet kaikkien loistavien blogien joukosta 25 inspiroivinta säästöblogia.

Talouteni.fi on käyttänyt huomattavasti aikaa blogien lukemiseen ja koonnut Suomen inspiroivimmat säästöblogit 2018 -listan. Listalta löytyy blogeja niin säästämistä aloitteleville kuin kovimmille pennin venyttäjillekin. Säästämistä voi harjoittaa kuitenkin monella eri tyylillä ja jokainen voi löytää listan blogeista jonkinlaista inspiraatiota.

Lue blogeista kuinka karsia turhat kulut pois arjestasi ja laita ylimääräiset rahat säästöön pahan päivän varalle taikka kerryttämään tulevaisuuden pesämunaa. Kaikki listaan valitsemamme blogit eivät ole ainoastaan rajoittuneet säästämiseen vaan mukana on myös blogeja, jotka kertovat esimerkiksi sijoittamisesta tai matkailusta säästämisen hengessä.

Säästäminen ja sijoittaminen ei missään nimessä ole vain mikään rikkaiden juttu, vaikka usein näin ajatellaan. Säästämisen pystyy aloittamaan kuka tahansa tuloista huolimatta. Jokaisen täytyy vain asettaa itselleen sopivat tavoitteet ja rajat niin kuka vain voi alkaa säästäjäksi.


Aloita säästäminen ja sijoittaminen Nordnetissä:

Nordnet säästäminen


Säästämisen, kuten monen muun uuden tavan aloittaminen on se kaikista vaikein osuus. Kannattaakin hakea mallia ja inspiraatiota  listamme bloggareista. Kun aloitat maltillisesti ja karsit menoja askel kerrallaan, huomaat nopeasti, että säästämisestä tulee tapa ja se muuttuu helpommaksi päivittäin.

Listamme 25 blogia tarjoavat varmasti kaikille jotakin, joten lue kuvaukset kustakin blogista Suomen inspiroivimmat säästöblogit 2018 -merkin alta. Kysyimme bloggareilta myös vinkkejä säästämiseen liittyen ja löydät heidän vastauksiaan kuvausten ohesta.

Käy blogi-lista läpi ja hyppää lukemaan inspiroivia blogeja!

Bloggaajille:

Voit lisätä alla olevan merkin sivuillesi alla olevalla koodilla, mikäli haluat seuraajiesi näkevän, että sinulla on yksi Suomen inspiroivimmista säästöblogeista 2018.

Suomen inspiroivimmat säästöblogit 2018

<a href="https://www.talouteni.fi/blogi/2018/11/suomen-inspiroivimmat-saastoblogit-2018" target="_blank"> <img src="https://www.talouteni.fi/media/2470390/saastoblogi.png" alt="" width="300px" border="0px" </a>

Eurotarkka

Eurotarkka

Blogissa käsitellään kaikkea säästämisestä sekä sijoittamista ja yritetään saavuttaa taloudellinen riippumattomuus näiden työkalujen avulla. Blogissa asioita käsitellään mahdollisimman yksinkertaisesti, jotta säästämisen ja sijoittamisen aloittelijakin voi ymmärtää ja päästä jyvälle siitä, mistä on kyse. Ilmiöt, jotka vaikuttavat suomalaisiin edes jollain tavalla taloudellisesti ovat myös osana blogin kirjoituksia, kuten talouteen liittyvät sovellukset.

Minkä säästövinkin antaisit säästämistä aloittelevalle henkilölle?

“Aloita. Nyt. Heti. Jos puolestaan olet jo aloittanut, hae aktiivisesti tapoja säästää, koska omiin menoihin on paljon helpompi vaikuttaa kuin tuloihin. Jotta puolestaan pääset säästämisessä kunnolla alkuun, on tärkeää tunnistaa, mihin omassa taloudessasi rahat kuluvat. Tämä onnistuu pitämällä kuukausittaista menoseurantaa esimerkiksi ilmaisen suomalaisen Penno.fi verkkosovelluksen avulla. Pidä myös huoli motivaatiostasi asettamalla itsellesi aluksi omaan talouteen helpohkosti sopiva tavoite - esim. säästän tässä kuussa 50 eur -  ja pyri pysymään tässä tavoitteessa lähikuukaudet. Kuukausiveloitteisista suoratoistopalveluista tai lehtitilauksista on hyvä aloittaa, samoin on syytä kilpailuttaa esimerkiksi vakuutukset ja sähkö. Kun olet muutamana kuukautena pysynyt tavoitteessasi, nosta tavoitettasi esim. 100 euroon ja pyri sovittamaan kuukausikulutuksesi tämän mukaisesti jne. Eikä pyörää tarvitse säästämisessäkään uudelleen keksiä vaan hyödynnä Eurotarkka -blogissani julkaistua jatkuvasti kasvavaa Kaikkien Aikojen Säästövinkit -listaa uusien säästökohteiden löytämiseksi.”

Twitter

Kukkaron Rouva

Kukkaron Rouva

Kukkaron rouva -blogia kirjoittaa 26-vuotias Heidi. Blogi on aloitettu 2017 lopulla, joka tekee siitä uudemman kuin monet muut blogit listallamme. Lyhyestä historiastaan huolimatta blogissa on paljon kirjoituksia monipuolisesti eri aiheista. Blogin pääpainotus on rahaan liittyvissä aiheissa kuten säästämisessä, sijoittamisessa ja töistä. Blogissa kerrotaan hyviä vinkkejä säästämiseen omien kokemusten kautta esimerkiksi erilaisia palveluita tai sovelluksia vertaamalla.

Miten neuvoisit henkilöä,  jonka kiinnostus sijoittamiseen ja säästämiseen on vasta herännyt?

“Tärkeintä on aloittaa heti. Useimmat sijoittajat, minä mukaan lukien, katuvat useimmiten sitä etteivät aloittaneet sijoittamisesta aikaisemmin. Jos mietit, että et osaa tai tiedä tarpeeksi sijoittamisesta, älä huoli. En minäkään tiennyt. Mutta aloittamisen myötä osaamista alkaa väkisinkin kertyä ja parhaiten oppii tekemällä. Kun omistat osakkeita, tulee sinun väkisinkin seurattua pörssikursseja ja uutisointia.

Jo pienilläkin tuloilla voi ja kannattaa sijoittaa. Karsi menojasi ja hanki vaikka lisätulon lähteitä. Yksinkertaisuudessaan kuluta vähemmän kuin ansaitset. Kannattaa myös seurata omia menoja ja tuloja muutaman kuukauden ajan, sekä laatia itselleen budjetti. Näin huomaat mistä voit karsia ja kuinka paljon rahaa jää säästöön. Älä kuitenkaan makuuta ylimääräisiä rahoja pankkitilillä, vaan sijoita ne.

Säästäminen ja sijoittaminen on oikeasti todella motivoivaa, eikä ollenkaan niin vaikeaa kuin luulisi!”

Facebook

Rahat-on nainen

Rahat-on nainen

Blogissa tarkastellaan kirjoittajan menoja, tuloja ja käydään läpi ilmiöitä sijoittamisen ja säästämisen maailmasta. Kirjoittaja on budjetointia harjoittava bloggaaja, jonka säästämisen, sijoittamisen ja kokonaisen budjetoinnin suunnitelmista voi jokainen saada jonkinlaisia vinkkejä itselleen omaan elämään käytettäväksi.

Miten on helpoin aloittaa säästäminen?

"Helpoin tapa aloittaa säästäminen on tutkia omaa kulutustaan muutaman kuukauden ajalta. Omalla kohdallani kuukauden tulojen, menojen ja menojen kategorisointi avasi silmäni. Olin tuhlannut vaatteisiin tuhottoman paljon rahaa! Enkä edes pidä shoppailusta! Luulin ennen tätä, että
säästämiseni alkaa karsimalla turhat karkit ja leffaliput pois elämästäni. Tämä olettamus oli
aivan väärä. Nyt seuraan kulutustani kuukausittain."

Mihin se raha menee?

Mihin se raha menee

Blogissa käydään läpi kirjoittajan kulutustottumuksia, kuukausittaisia tuloja ja menoja. Näiden läpikäymiseen kuuluu myös säästämiseen liittyviä vinkkejä, jotka auttavat jo säästeliästä ihmistä kuten myös vasta säästämistä aloittelevaa. Blogissa voi lukea säästämisen ja kuluttamisen psykologisia ja filosofisia pohdintoja. Blogia alettiin kirjoittamaan jo vuonna 2014.

Kuinka pienituloisten kannattaa aloittaa säästäminen?

“Säästäminen kannattaa aloittaa pysähtymällä miettimään, miten mukavampaa, vapaampaa ja stressittömämpää elämä olisi, jos olisi säästöjä. Jos pienituloisella ei ole säästöjä, voi melko pienikin yllättävä meno olla katastrofi, josta selviytymiseen menee hukkaan valtavasti energiaa. Ei kannata automaattisesti ajatella, että pienituloinen ei voisi säästää, vaan kannattaa edes yrittää tosissaan. Pienistäkin säästöistä on enemmän turvaa kuin tyhjästä.

Yleisiä neuvoja on vaikea antaa, koska ihmisten tilanteet vaihtelevat niin paljon, mutta jopa toimeentulotuella elävän kannattaa yrittää säästämistä. Edes kymppi kuussa käteissäästöön joka kuukausi ja joskus pikkasen enemmänkin auttaa paljon sellaisessa poikkeustilanteessa, kun tulee jotain yllättävää, ja kuukauden tulot ei mitenkään riitä pakollisiinkaan menoihin.

Kannattaa olla tarkasti selvillä siitä, mitkä on omat tulot ja menot, jonka jälkeen voi hahmottaa paremmin, miten niihin voi tehdä muutoksia. Tulevan elämän stressin vähentämisen vuoksi kannattaa ehdottomasti uhrata alussa hetki siihen, että oikeasti miettii, mitä olisi tehtävissä, jotta voisi pienentää menoja (tai suurentaa tuloja; Kannattaa ottaa selville, mitä tukia, verovähennyksiä ym. lisätuloja voisi saada).

Pieni hätävarasäästö kannattaa kerryttää ihan heti, jos sellaista ei vielä ole, ja seuraavaksi maksaa kaikki korkeakorkoiset velat pois. Vasta sen jälkeen kannattaa aloittaa varsinainen säästäminen, koska näin pääsee vähemmillä aivan turhilla korkomenoilla.

Säästäminen tapahtuu kyseenalaistamalla "pakollisten" menojen pakollisuus ja vähentämällä turhuuksia. Et tarvitse sitä kaikkea! Vaihtoehto, kivempi tulevaisuus säästöjen luoman stressittömämmän ja helpomman elämän kanssa, on parempi!"

Budjetistit

Budjetistit

Budjetistit -blogia kirjoittelee siskokset Helsingistä. Siskokset kertovat heidän tavoitteen olevan simppelisti vaurastuminen. Vaurastuminen edellyttää menojen pienentämistä ja budjetointia turhan kulutuksen välttämiseksi. Budjetistit opettelet myös sijoittamisen perusteita, jotta säästetty raha pääsee töihin. Blogin aiheet pyöritvätkin henkilökohtaisen talouden ympärillä. Blogiin mukavan näkökulman tuo kaksi kirjoittajaa, joilla on yhteiset tavoitteet.

Mikä olisi ensiaskel vaurastumiseen?

"Mielestämme ensiaskel vaurastumiseen on se, että tulee tietoiseksi omasta kulutuksestaan. Tämä onnistuu kirjaamalla ylös omat menonsa ja tarkastelemalla, mihin rahat kuluvat. Kun tiedostaa, mihin rahansa kuluttaa, voi miettiä, vastaako kulutus omia prioriteetteja – haluanko todella syödä lounaan ravintolassa joka päivä, vai tekisinkö edes välillä eväät ja säästäisin useita kymppejä kuukaudessa. Näin kulutustaan saa karsittua ja rahaa saa laitettua syrjään joka kuukausi. Suosittelemme maksamaan aina itselleen ensin, eli palkkapäivälle kannattaa laittaa automaattinen tilisiirto säästöön ja sijoituksiin – muutamakin kymppi kuukaudessa on vaurastumisen alku!”

Fin Nomads

Fin Nomads

Fin Nomads on nimensä mukainen blogi, jossa on kertomuksia matkustamisesta erilaisissa kohteissa niin Euroopassa kuin Aasiassakin. Listallemme Fin Nomads pääsee, koska kirjoittajat Johanna ja Jarkko erikoistuvat erityisesti budjettimatkailuun. Johanna ja Jarkko ovat matkustaneet yhdessä yli 20 maassa, joten he voivat kertoa vinkkejä omien kokemusten avulla. He pyrkivätkin todistamaan, että matkailu onnistuu pienelläkin rahalla. Heidän vinkkien avulla voit säästää unelmien matkasuunnitelmaa väsätessäsi.

Minkälaisia matkakohteita suosittelisitte budjetti matkailijoille?

“Jos haluat nauttia mahdollisimman paljon mukavuuksista pienelläbudjetilla, suosittelemme tietysti halvan hintatason matkakohteita. Hyviä esimerkkejä ovat Kaakkois-Aasian maat sekä itäisen Euroopan kohteet. Meidän omia suosikkejamme ovat Vietnam, Romania, Ukraina ja Puola.

Budjettimatkailijoina olemme kuitenkin todistaneet moneen kertaan, että myös kalliina tunnetuissa kohteissa voi matkustaa halvalla, kunhan tekee oikeita valintoja. Japanissa sohvasurffasimme paikallisten luona ja liftasimme, kun taas Uudessa-Seelannissa asuimme autossa ja teimme vapaaehtoistöitä.

Haluamme rohkaista muitakin toteuttamaan matkahaaveensa, vaikka matkabudjetti ei olisi iso. Lähes maassa kuin maassa on tarjolla myös niitä edullisia vaihtoehtoja, kunhan ottaa asioista selvää etukäteen  
ja vertailee hintoja."

Instagram

Downshiftaus - Elämän leppoistaminen

Downshiftaus

Nimensä mukaan Downshiftaus blogi käsittelee aiheita liittyen työn tekemisen vähentämiseen ja ajan käyttämistä johonkin mielekkäämpään tekemiseen. Blogin kirjoittajan, Jarmon, tavoitteena on päästä eläkkeelle 45-vuotiaana elämällä säästäväisesti sekä sijoittamalla ylimääräinen raha osakkeisiin. Blogista löytyy kirjoituksia monenlaisista aiheista usein liittyen rahaan tai talouteen. Downshiftaus blogia kirjoitettu aktiivisesti jo vuodesta 2014 mikä tekee siitä yhden vanhimmista blogeista listallamme.

Minkä neuvon antaisit henkilölle, joka olisi aloittamassa säästämisen sijoittamista varten?

"Neuvoni henkilölle, joka olisi aloittamassa säästämisen sijoittamista varten: Aloita pitämään kirjaa tuloistasi ja menoistasi, koska säästetty euro on arvokkaampi, kuin ansaittu euro. Mieti mitä oikeasti tarvitset ja uskalla kyseenalaistaa asioita sekä normeja. Kaikkia asioita ei kannata haluta ja vielä vähempi asia on oikeasti ostamisen arvoista. Onnellisia ovat ne, joilla on omasta mielestään riittävästi sitä, mitä he tarvitsevat. Säästäminen ja sijoittaminen on yksinkertaista, kun kulutat vähemmän kuin ansaitset ja saat pääomallesi tuottoa sijoittamalla kustannustehokkaasti vaikkapa indeksiin. Homma ei ole kuitenkaan pikajuoksu, vaan maraton. Siinä vaaditaan pitkäjänteisyyttä ja kurinalaisuutta. Aina on opittavaa ja kehitettävää. Koska vain harva ihminen on tarpeeksi sinnikäs, niin suurin osa ihmisistä luovuttaa, eikä siten koskaan saavuta esimerkiksi taloudellista riippumattomuutta."

Twitter

Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa -blogissa voit lukea kaikkea säästämisestä, sijoittamisesta sekä yleisesti rahasta. Blogista löytyy kiinnostavia säästö- sekä sijoitusvinkkejä. Blogista voi lukea myös ajankohtaisia asioita taloudellisista ilmiöistä, joita tapahtuu sijoittajien sekä tavallisten tallaajien maailmassa. Kirjoittaja on 24-vuotias Pia-Maria, helsinkiläinen kauppakorkeakoulussa maisterin tutkintoa suorittava nainen, joka kertoo laajasti ja selventävästi taloudellisista asioista.

Mikä on hyvä säästövinkki, jonka antaisit säästämisen aloittavalle, jolla olisi myös sijoittaminen mielessä?

“Säästäminen ja sijoittaminen on helpompaa kuin osaat odottaa. Se vaatii vähemmän rahaa kuin luuletkaan. Ja muista, mitä aiemmin aloitat säästämisen pitkäjänteisen sijoittamisen muodossa, sitä vähemmän rahaa tarvitset ekaan sataseen, tonniin, kymppitonniin, sataantonniin tai miltsiin. Let's go!”

Instagram

Sijoittaja-Tursas

Sijoittaja-tursas

Blogin kirjoittaja on harrastelija sijoittaja, joka myöntää talouden ja pörssin seuraamisen olevan koukuttavaa. Kirjoittajan motivaationa toimii muun muassa se, että rahan arvo menisi hukkaan jos sen antaisi vain seistä säästötilillä. Blogissa on myös mielenkiintoista pohdintaa talouteen ja sijoittamiseen liittyen.

Viime vuonna kysyimme vinkkejä aloitteleville sijoittajille ja vuodessa onkin päästy kiinni sijoittamisen perusteisiin. Kysymys kuuluukin miten aloittelija voi siirtyä seuraavalle tasolle sijoittajana?

“Jokaiselle sijoittaminen on vähän oma juttu, mutta itse koin päässeeni seuraavalle tasolle ostettuani ensimmäisen sijoitusasunnon. Tämä ei tarkoita, etteikö osakkeilla voisi päästä pitkälle, mutta jotenkin ryhdyin suhtautumaan sijoituksiin vakavammin sen jälkeen, kun asunnon myötä tuli myös velkaa pankkilainan muodossa. Lisäksi myös kodin tarjoaminen vuokralaiselle tuo vastuuta. Muista kuitenkin olla tarkkana jos lähdet sijoittamaan asuntoihin - yksityissijoittajilla ei ole varaa virheinvestointeihin asuntojen kokoluokassa.”

Twitter

Omavaraisuushaaste

Omavaraisuushaaste logo

Blogin kirjoittaja tavoitteena on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus, kuten monella muullakin talousbloggarilla. Kirjoittaja on laatinut itselleen tavoitteet viidelle vuodelle joiden tarkoituksena on toimia polkuna kohti taloudellista riippumattomuutta. Taloudellista riippumattomuutta tavoitellaan siksi, että kirjoittaja voi itse päättää työtehtävistä sekä työajoistaan tulevaisuudessa, täten irtautua oravanpyörästä. Suunnitelman toteutus alkoi vuonna 2016, joten tällä hetkellä voit hypätä lukemaan blogia suunnitelman puolivälissä.

Viime vuonna kysyimme vinkkejä aloitteleville sijoittajille ja vuodessa onkin päästy kiinni sijoittamisen perusteisiin. Kysymys kuuluukin miten aloittelija voi siirtyä seuraavalle tasolle sijoittajana?

"Kun on päässyt sijoittamisessa alkuun kannattaa mennä merta edemmäksi kalaan. Suuri osa kokeneemmistakin sijoittajista tekee sen virheen, että he jäävät pelkästään Suomen osakemarkkinoille. Maailma on kuitenkin täynnä hyviä yrityksiä ja esim. Yhdysvaltain pörssistä löytyy keskimäärin kaikki maailman suurimmat ja menestyneimmät yritykset. Suosittelenkin kaikille siis etenkin Yhdysvaltojen osakemarkkinoihin tutustumista ja sinne sijoittamista. Myös Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa kaupan käyminen on helppoa, mutta esim. Tanska, Saksa ja Norja verottavat osinkoja tuplaverotuksella liian rankasti. Jokaisen sijoittajan vastuulle jääkin jokaisen maantieteellisen osan omien kommervenkkien selvittäminen. Lähtökohtaisesti Yhdysvallat ovat kuitenkin täydellinen sijoituskohde, koska siellä on yrityksiä, joista valita - ja tämän lisäksi myös verotus tapahtuu automaattisesti oikein."

Twitter

SijoitusSuomi

SijoitusSuomi

Blogin kirjoittaja haluaa kertoa sijoittamista aloitteleville henkilöille vinkkejä kuinka päästä alkuun sijoittamisessa ja pistää laiska raha töihin. SijoitusSuomessa on monipuolisesti aiheita liittyen niin säästövinkkeihin, tienausvinkkeihin kuin sijoitusvinkkeihinkin. Blogissa selitetään usein sijoittamiseen liittyviä konsepteja ja käsitteitä helposti lähestyttävällä tyylillä.

Mikä olisi tärkeintä pitää mielessä säästämisessä ja sijoittamisessa?

“Tärkeintä pitää mielessä sijoittamisessa ja säästämisessä on sen aloittaminen. Aika on resurssi, jota emme saa mistään lisää, mutta ajalla on samalla todella suuri merkitys säästämisessä ja sijoittamisessa korkoa korolle -ilmiön vuoksi. "Aloitan säästämisen sitten ensi vuonna", on lause jota ei kannata mielessään tässä asiassa itselleen toistaa. Syntyvyys on Suomessa laskussa ja meidän eläkejärjestelmästämme voi kadota pohja tulevaisuudessa. Älä siis luota meidän valmiiksi repalaiseen eläkejärjestelmäämme, vaan ota oma taloudellinen tulevaisuutesi omiin käsiisi ja aloita säästämään ja sijoittamaan jo tänään! Aloittaminen on vaikeaa, mutta sen jälkeen aika hoitaa kyllä tehtävänsä ja pääset myös jossain vaiheessa nauttimaan tuloksista, oli tavoitteesi sitten eläkkeen turvaaminen tai taloudellinen riippumattomuus.”

Twitter | Facebook

Osinkoinsinööri

Osinkoinsinööri

Osinkoinsinöörin blogissa käsitellään asioita säästämisestä, sijoittamisesta sekä kaikkea siltä väliltä haettaessa taloudellista riippumattomuutta. Blogissa tarkastellaan kuukausittain sijoitusten etenemistä varallisuutta kohti kuten myös ajankohtaisia taloudellisia ilmiöitä, jotka liittyvät sijoituksiin tai ihan yleisesti talouteen pienemmässä tai suuremmassa mittakaavassa. Kirjoittaja on säästäväinen, mutta elämästä nauttiva 27-vuotias kemiantekniikan insinööri, joka on sijoitusuran alkuvaiheessa ja haluaa saada nuoria kiinnostumaan sijoittamisesta sekä vaurastumisesta.

Mitä neuvoisit pitämään mielessä säästämisessä ja sijoittamisessa?

"Sijoittaminen on käytännössä mahdotonta, jos talous ei ole ylijäämäinen. Jotta voisit sijoittaa säännöllisesti ja pitkäjänteisesti, tulee se vaatimaan säästämistä. Säästämisestä puhutaan paljon mediassa, mutta konkreettisia neuvoja harvemmin osataan kertoa. Säästäminen on kuitenkin jokaiselle ihmisille mahdollista tulotasoon katsomatta. Helppoja säästökohteita ovat esim. asuntolainan, sähkösopimuksen, puhelinliittymän sekä vakuutusten kilpailutus ja nämä kaikki kannattaakin tehdä kerran vuodessa. Säästämisessä tärkeintä on kuitenkin oman ajatusmaailman muuttaminen ja tavoitteellisuus, joka johtaa automaattisesti rahan kertymiseen tilillä. Muiden elintason tavoittelu velkarahalla on typerää ja se kannattaakin jättää tekemättä. Omien menojen seuranta, esim. puhelinapplikaatiolla, on avain ylijäämäiseen talouteen!

Säästämisen ja sijoittamisen miellän itse käytännössä samaksi asiaksi. Ylijäämäisessä taloudessa on äärimmäisen tärkeää alkaa etsimään säästyneille euroille piilopaikkaa, ettei elämäntapainflaatio pääse syömään kaikkia säästöjä. Helpoin ja tuottoisin piilopaikka säästyneille rahoille on osakemarkkinat joko rahastojen, ETF:ien tai suorien osakkeiden muodossa. Osakemarkkinoilla, kuten sijoittamisessa yleisestikin, pätee samat lainalaisuudet kuin säästämisessä: säännöllinen ja pitkäjänteinen sijoittaminen johtaa 100 % todennäköisyydellä vaurastumiseen halusit tai et. Säännöllisellä sijoittamisella, esim. rahasto-osuuksien ostaminen kuukausittain, tulet ostaneeksi yrityksiä sekä halvalla että kalliilla. Pitkällä sijoitushorisontilla (+10 vuotta) tällä ei ole merkitystä ja päädyt hyvään tulokseen ilman tarvetta millekkään ymmärrykselle markkinoiden tai osakkeiden toiminnasta. Olet varmasti kuullut sanonnasta ”aika on rahaa”. Tämä sanonta kuvaa täydellisesti myös osakemarkkinoita, koska pitkä aika sijoitusmarkkinoilla näkyy isosti sijoittajan rahapussissa. Tee siis hyvä päätös itsesi takia ja aloita sijoittaminen jo tänään. Tärkeintä on aloittaa. Aloittamisen jälkeen voi opiskella lisää sijoittamisesta ja tehdä siitä koko elämän kestävä rahaa tuottava harrastus."

Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja

Metsätalousinsinöörin sijoitusspäiväkirja

Metsätalousinsinöörin blogista pääsee lukemaan asiaa sijoittamisesta, säästämisestä sekä rahasta. Nämä ovat blogin yleisimmät aiheet, mutta kirjoituksia tulee myös työllisyydestä, lainoista sekä hieman politiikasta. Blogia on aloitettu kirjoittamaan vasta 2017 keväällä, mutta kirjoittaja, Rikhard, on aloittanut sijoittamisen ja säästämisen jo vuosia aikaisemmin, joten kokemusta tältä linjalta löytyy.

Miten neuvoisit aloittelevaa sijoittajaa?

"Antaisin aloittelijalle kolme neuvoa:

1. Aloita, kiinnostu, tutki, laske. Aloittaminen kannattaa tehdä heti, vitkuttelemalla huomaat jahkaavasi asiaa vielä seuraavalla vuosikymmenellä. Kiinnostu aiheesta, opiskele ja tutki lisää. Laske omia menojasi ja tulojasi ja mieti mihin rahasi menee.

2. Maksimoi tulot ja minimoi menot. Mieti miten voisit saada lisää tuloja. Minimoi menosi kilpailuttamalla vakuutuksia, lainoja tai palveluita. Myy turhaa tavaraa, jota et käytä, äläkä seisota eurojasi tuottamattomassa.

3. Jos selvisit tänne asti, lopuksi sijoita rahojasi. Ota hallittuja riskejä. Makuuttamalla rahojasi kahden edellisen kohdan jälkeen pankkitililläsi, häviät aivan varmasti inflaation viedessä säästösi. Sen sijaan sijoittamalla voit turvata oman tulevaisuutesi."

Facebook | Shareville

Puudelinberberi

puudelinberberi

Puudelinberberi blogi kertoo kirjoittajan talousongelmista ja kuinka hän ne aikoo ratkaista. Tätä nykyä blogissa ollaan päästy jos siihen pisteeseen, että kirjoittaja on velaton. Blogissa puhutaan avoimesti raha-asioista niin säästämisestä kuin ensi askelista sijoittamiseen. Aiheita löytyy myös muilta aihealueilta joista kirjoittaja on kiinnostunut.

Miten suosittelisit säästämisestä haaveilevaa aloittamaan säästämisen?

"Puudelin suositus on lähteä säästämään pienistä askeleista. Jos haluaa säästää, eikä aikaisemmin ole saanut rahaa säästöön, on tehtävä töitä oman pään sisällä. Ensin on realisoitava kuinka paljon rahaa tulee talouteen. Sen jälkeen on laskettava todellinen kulutus. Mihin kaikkeen sitä rahaa oikeasti menee? Sitten tulee ensimmäinen vaikea askel: peiliin katsominen. Mikä kulutuksessa on välttämätöntä, mikä "välttämätöntä" ja mikä täysin turhaa. Välttämätöntä on maksaa asumisesta ja jokaisen on syötävä. "Välttämätöntä" on viedä lapset uimahalliin ja käydä joskus jätkillä, nämä eivät ole pakollisia mutta voivat lisätä perheen hyvinvointia niin paljon, että niistä ei halua luopua. Turhaa on esimerkiksi käydä joka päivä ulkona syömässä ja päivitellä rahojen riittämättömyyttä. Myös jos omistaa kaksi autoa, koiran ja kolme eri maastopyörää niin silloin jostain on onnistuttava karsimaan. Ongelmahan säästämisessä ja taloudellisesti järkevästi elämisessä on se, että se voi olla tylsää ja pitkäveteistä. Sen takia suosittelen aloittamaan konkretisoimalla säästöjä. Ensin voi kerätä kolikoita lasipurkkiin jokaisesta takeawaykahvista, jonka jättää juomatta. Voi avata tilin Nordnettiin ja sijoittaa sinne kaikki rahat mitä saa esimerkiksi myymällä itselle tarpeettomia tavaroita.

Itselleni eniten toimii vertaistuki. Luen paljon säästöblogeja ja mietin, minäkin pystyn tähän. Halutessaan jokainen pystyy vaikuttamaan omaan talouteensa valintojensa kautta. Hankalinta on muuttaa kulutustottumuksia ja myöntää, että omat kulutustottumukset voivat olla hyvinkin tuhlailevat. Pienin Puudelin askelin eteenpäin!"

Yksinhuoltajan selviytymisopas

yksinhuoltajan selviytymisopas31-vuotiaan yksinhuoltajaäidin kertomusta vaurastumisen tavoittelusta. Blogissa on paljon tarinaa erilaisista aiheista liittyen talouteen erityisesti säästämisestä ja asuntosijoittamisesta. Blogia on kirjoitettu vuodesta 2016 ja blogissa riittää lukemista pidemmäksi aikaa sillä uusia päivityksia tulee pääsääntöisesti kahdesti viikossa.

Minkä neuvon voisit antaa henkilölle, jolla olisi tarkoituksena säästäminen asuntosijoitusta varten?

"Asuntosijoituksesta haavelevaa haluan rohkaista ostamaan aluksi oman asunnon. Oma asunto on peruskivi kaikelle sijoitustoiminnalle ja näin tulet säästäneeksi ensin itsellesi. Jos oma asunto on kokonaan velaton on taloudellinen riski työttömyyden tai tulojen vähenemisen varalta huomattavasti pienempi, kuin useiden velkaisten asuntojen kanssa. Osittain velattoman asunnon arvoa voi käyttää taas vakuutena sijoitusasuntoja ostettaessa ja vähentää näin asunnon ostoon tarvittavan käsirahan määrää. Omiin tarpeisiin mitoitettu puskurirahasto on asuntosijoittajalle ehdoton."

FemmaDonna

FemmaDonna

Blogin kirjoittaja käy blogissaan läpi säästämis tavoitteita sekä budjetointia kuinka tavoitteet saavutetaan. FemmaDonna blogi juhlii myöss loppu vuodesta 2018 kolme vuotta bloggaamista. Blogissa julkaistaan kuukausittain tarkka budejtti kuinka tulot tullaan käyttämään. Niinäkin kuukausina kun budjetto ei täysin pidä, blogissa suhtaudutaan tilanteeseen positiivisesti ja koitetaan paikata puskuriin tulleet lovet seuraavina kuukausina.

Miten neuvoisit henkilöä, joka haluaisi säästää mahdollisimman paljon tuloistaan?

"Tee säästämisestä säännöllistä ja ns. pakollinen meno. Näin sitä ei enää miellä vapaaehtoiseksi ja lipsumisesta tulee myöskin epätodennäköisempää. Aseta tavoitteita! Maalia kohti kulkeminen on ihan parasta ikinä! Jos pitkän tähtäimen suunnitelma alkaa ahdistaa, etene kuukausi tai vaikka vain viikko kerrallaan.

Ei Roomaakaan päivässä rakennettu."

Julia ihminen

Julia ihminen

31-vuotias Julia puhuu blogissaan elämästä, vanhemmuudesta, säästämisestä, sijoittamisesta ja rahasta. Kuitenkin suuressa osassa blogia on säästäminen ja sijoittaminen, joista Julia on viime aikoina alkanut kiinnostumaan. Julialta löytyy myös YouTube kanava sekä oma podcast Yle Areenassa, jossa puhutaan juurikin säästämisestä ja sijoittamisesta.

“Yrittäjänä tässä on semmonen selkeä vaihtokauppa, että tehdyn työn määrä on suoraan verrainnollinen siihen, paljonko saan rahaa. Olen aika nopeasti ymmärtänyt, että mitä enemmän kulutan, sitä enemmän täytyy tehdä töitä, jotta saan tarpeeksi rahaa kulutukseeni. Koska haluan preferoida elämässäni vapaa-aikaa, eli tehdä neljän päivän työviikkoa, kuluttamista pitää rajoittaa, jottei tarvitse tehdä niin paljon töitä, eli viiden päivän työviikkoa.” -Julia ihminen

Twitter

Aika saavuttaa sun unelmat

Aika saavuttaa sun unelmat

Blogissa 21-vuotias opiskelija Katariina puhuu opiskelijoiden rahan säästämisestä ja kuinka selvitä opiskelijabudjetilla ja -lainalla helpommin tulevaisuutta sekä juuri tätä hetkeä ajatellen. Budjetointi on hyvin iso osa blogia, josta opiskelija löytää itselleen elämää taloudellisesti helpottavia vinkkejä ja voi myös itse aloittaa säästämään ja sijoittamaan näiden vinkkien myötä.

“Haluan, että minulla on rahan suhteen turvallinen olo, jos jotain yhtäkkiä sattuu. Minua motivoi myös tulevaisuuden suuremmat hankinnat sekä mahdollisesti matkustelu opintojen aikana, johon tähän saakka ei vain ole ollut varaa. En usko, että raha suoraan tuo onnea. Uskon kuitenkin, että vakaa taloudellinen tilanne säästää monilta harmituksilta ja näin ylläpitää hyvinvointia.“ - Aika saavuttaa sun unelmat

VelatOn

VelatOn logo

VelatOn blogi on aloitettu jo 2012 ja onkin yksi pisimpään toimineista blogeista listallamme. VelatOn blogi alkoi kirjoittajan halusta maksaa pois turhat velkansa nyt velat on jo maksettu ja blogi on kuitenkin jatkanut elämäänsä. Aiheet ovat henkilökohtaiseen talouteen, kuten säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä. Kirjoittaja kertoo aiheista omien kokemusten ja vinkkien kautta erittäin samaistuttavasti.

“Kirjoittaminen oli aluksi yhden ihmisen hädän purkautumiskeino mutta on laajentunut käsittelemään sittemmin henkilökohtaista/yksityishenkilön taloutta ylipäätään, elämäntilanteiden muuttuessa painopiste on eri aikoina luonnollisesti erilainen.” - VelatOn

Facebook

Nina Nordlund

Nina Nordlund kuva

Nina Nordlundin blogi Lapset ja raha käsittelee raha-asioita pääosin lapsiperheen näkökulmasta. Blogissa puhutaan säästämisestä, sijoittamisesta sekä kuinka opettaa lapsille järkevää rahankäyttöä. Ninan tavoitteena on taloudellinen riippumattomuus kuten monilla muilla listamme bloggaajista ja blogissa hän kertookin suunnitelmistaan kuinka hän riippumattomuuden aikoo saavuttaa.

“Lapsena ja nuorena opitut tavat kantavat pitkälle aikuisuuteen. Haluan vanhempana antaa hyvät taloudelliset edellytykset lapsilleni, mutta en kuitenkaan siten, että he saavat kaiken annettuna.” - Nina Nordlund

Twitter

Vaurastu

Vaurastu

Vaurastu -blogissa Eelis kirjoittaa vaurastumisesta sijoittamisella ja säästämisellä, jotka ovat hyvin iso osa hänen blogia. Blogissa ei kuitenkaan ole asioita vain kokeneille sijoittajille, vaan myös aloitteleville säästäjille, jotka ovat harkitsemassa sijoittamista. Blogissa käydään sijoittamista läpi kansainvälisellä tasolla, joka tuo esiin uusia näkemyksiä sijoittamiseen ja sen suuruuteen. Myöskin taloudelliset ilmiöt ovat osa blogin kirjoituksia.

"Taistelin pitkään asian kanssa ja päädyin siihen, että blogaaminen ei tunnu riittävän kiinnostavalta, mikäli ei puhuta absoluuttisista arvoista. Tästä lähtien avaan salkkuni sisällön sekä matkani kohti taloudellista riippumattomuutta euromääräisenä. Toivottavasti tätä ei koeta pröystäilevänä. Ainakaan sen ei ole tarkoitus olla. Tarkoitus on tehdä blogin sisällöstä kiinnostavampaa." - Vaurastu

Twitter

Vaurastu nuorena

Vaurastu Nuorena

Vaurastu nuorena blogin tekstit ovat suunnattu erityisesti nuorille jotka haluavat kehittää omia taitojaan hoitaa raha-asioitaan. Blogia kirjoittaa 25-vuotias opiskelija ja yrittäjä Helsingistä. Kirjoituksia on laidasta laitaan niin säästämisestä, rahan hallinnasta ja sijoittamisesta aina itsensä kehittämiseen. Vaurastu nuorena-blogi on myös yksi tuoreista tulokkaista suomalaiseen blogimaailmaan sillä se on perustettu alkuvuodesta 2018.

“Mulle raha ei ole ikinä ollut itsestäänselvyys ja mietin jo lapsena paljon raha-asioita. Nyt vanhempana oon ymmärtänyt, että sillä ei ole niin paljon merkitystä kuinka paljon tienaat VAAN kuinka paljon kulutat.” - Vaurastu Nuorena

Facebook

Pihimies

Pihimies

Pihimies blogia kirjoittaa kolmekymppinen mies joka tavoittelee eläkeputken aloittamista 32-vuotiaana. Tarkoituksena on siis vähentää työpäiviä tietyin aikavälein aluksi tekemällä nelipäiväistä työviikkoa ja lopulta siirtyä kokonaan eläkkeelle. Tavoitteisiin pyritään pääsemään säästämällä ja sijoittamalla säästettyä omaisuutta. Kirjoituksissa kerrotaan esimerkkejä kirjoittajan elämästä jossa on onnistuttu säästämään rahaa.

“Tämä blogi kertoo rahasta, sijoittamisesta, säästämisestä ja onnellisuudesta. Ennen kaikkea blogi kertoo siitä, kuinka raha ja säästäminen tekevät onnelliseksi.” - Pihimies

Entinen persaukinen

Entinen persaukinen

Blogin kirjoittaja on jo harrastanut sijoittamista ja säästämistä useita vuosia ennen blogin aloittamista. Blogissa hän käsittelee aiheita niin rahan roolista ja merkityksestä elämää kuin sijoittamista ja säästämistä. Bloggarin tavoitteena onkin saauvttaa taloudellista riippumattomuuttaan ja päästä irti perinteisestä oravanpyörästä.

“Olen tätä nykyä harrastelijasijoittaja, joka säästää pitkäjänteisesti osakkeisiin  kasvavia osinkoja tuottaviin yrityksiin, tavoitteenani vapauden, onnellisuuden ja elämänlaadun kasvattaminen tuleviksi vuosiksi ja vuosikymmeniksi itselleni ja perheelleni.” - Entinen persaukinen

Twitter

Arkijärki

Arkijärki kuva

Arkijärki blogi kertoo kuinka vähentää tavaroiden määrää ja pistää arki järjestykseen. Suoranaisesti Arkijärki ei ole säästämisblogi, mutta tavaroita vähentämällä ja järkeviä valintoja arjessa tehtäessä sivussa on mahdollista säästää. Blogia kirjoittaa Jenni Sarras joka on myös julkaissut kirjan, Tavarataidot, samoista aiheista jossa blogissa puhutaan. Arkijärki blogia voisi kuvailla sanoin minimalismia suomalaisittain.

“Elämä nimittäin on helpompaa, kun tavaroihin ei huku ja kaikki löytyy sieltä mistä pitääkin.” - Arkijärki

Onnittelut kaikille listalla oleville bloggareille!

Bloginne inspiroivat varmasti lukijoitanne kokeilemaan säästämistä ja tarkailemaan menojaan. Monille talousvaikeuksista kärsiville olette varmasti olleet oiva apu!

Talouteni.fi tarjoaa käyttäjilleen puolueetonta vertailua rahoitustuotteista. Lisäksi kirjoitamme blogia, jossa käsittelemme aiheita henkiläkohtaiseentalouteen liittyen. Voit lukea sivuiltamme kuinka saat pikavippiä heti tai kuinka lainojen yhdistäminen toimii.