Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lainat » Lainaa 10 000€

Lainaa 10 000€

Joskus lainaa voi tarvita keskimääräistä isompia summia esimerkiksi johonkin äkilliseen kuluun tai suuremman unelman toteuttamiseen. 10 000 € lainaa mahdollistaa monet asiat, ja tätä lainasummaa on vielä helppo hakea netistä. Talouteni.fi-sivulla voit vertailla lainantarjoajat, joilta saa lainaa 10000 €. Näin suuren summan kohdalla lainavertailu on syytä tehdä erittäin huolellisesti, sillä huonon lainan kulut voivat olla jopa satoja euroja parasta lainaa kalliimmat.

10 000 euroa lainaa onnistuu ilman vakuuksia tai takaajia, ja tästä syystä sitä on helppo hakea myös pikaisella aikataululla. Saat lainan aina nopeammin, jos sinulla on kaikki lainahakemukseen vaadittavat liitteet valmiina ja täytät lainantarjoajien kriteerit ilman ylimääräisiä selvittelyitä. Käytännössä tämä tarkoittaa säännöllisiä tuloja ja puhtaita luottotietoja.

10 000 euroa on suuri summa rahaa, ja tämän kokoisessa lainassa jo pienetkin erot lainojen koroissa voivat tehdä merkittävät eron takaisinmaksettavaan summaan. Lisäksi takaisinmaksuajat voivat olla pitkiä, joten korkoa ehtii kertyä maksettavaksi huomattavia määriä.

Parhaat 10 000 euron lainat

Lainaa
100 - 30 000€
Laina-aika
3 - 54 kk
Lainaa
1000 - 60 000€
Laina-aika
1 -20 v
Lainaa
1000 - 50 000€
Laina-aika
Jopa 10 vuotta

Mistä hakea lainaa 10 000 euroa?

Jos tarvitset 10 000 euroa nopeasti, kannattaa kiinnittää huomiota siihen mistä haet lainan. Se kuinka nopeasti lainan saat vaihtelee huomattavasti eri lainantarjoajien välilllä. Joiltakin se voi onnistua jo saman päivän aikana.

Syyskuun 2019 lakimuutokset vaikuttivat huomattavasti 10 000€ lainojen kuluihin, sillä kuluille asetettiin katto 150 euroon vuodessa. Aiemmin usein varsinkin avausmaksut tämän kokoisissa lainoissa olivat jo suurempia.

Lainaa 10 000 euroa voi löytyä myös eri lainatyyppeinä: joustoluottona, kulutusluottona tai vertaislainana. Käytännössä vertaislaina ja kulutusluotto ovat lainanottajalle samanlaiset kertalainat, kun taas joustoluotossa lainantarjoaja avaa luottotilin, josta lainanottaja voi nostaa haluamansa määrän rahaa oman luottorajansa puitteissa.

Lainaa hakiessa kannattaa tutkia, minkä tyyppinen laina voisi sopia sinulle ja minkälaisia vaihtoehtoja lainantarjoajilla on tarjolla. Nykyään monella lainantarjoajalla on valikoimissaan vain yksi lainatuote.

10 000 euron lainavertailu

Talouteni.fi on koonnut vertailuunsa kaikki Suomen parhaat lainafirmat, jotka tarjoavat 10 000€ lainoja. Löydät näiden lainojen korot, takaisinmaksuajat ja lainatyypit suoraan vertailusta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lopullinen lainakorko näkyy vasta henkilökohtaisesta lainatarjouksesta. Voi siis olla fiksua pyytää tarjoukset vaikkapa muutamalta parhaalta vertailussa nousseelta lainayhtiöltä. Tarjouksen pyytäminen ei maksa mitään eikä se myöskään sitouta sinua mihinkään.

10 000 euron lainojen korot ja takaisinmaksuajat voivat vaihdella huomattavastikin. Kannattaakin siis kiinnittää niihin huomiota, jotta et ota lainaa, jota tulet maksamaan takaisin liian kauan tai liian korkealla korolla. 

Ennen lainan ottamista mieti tarkkaan, kuinka suuri summa sinun on mahdollista sijoittaa kuukausittain lainan takaisinmaksamiseen. Laske summa mieluummin alakanttiin kuin yläkanttiin, sillä odottamattomia menoeriä syntyy aina. Älä jätä itsellesi pienintäkään mahdollisuutta ajautua maksuhäiriöihin.

Mihin 10 000 euron laina on järkevä valinta?

Kuten kaikilla lainoilla myös 10 000 € lainan voi käyttää niin tyhmästi kuin järkevästikin. Fiksu lainanottaja hakee lainaa vain välttämättömyyksiin, joita ei voi rahoittaa esimerkiksi säästämällä. Lainaa ei ikinä kannata ottaa ”ylimääräistä”, sillä lainaraha tulee korkojen ja kulujen vuoksi aina kalliiksi.

JÄRKEVÄÄ

  • Lainojen yhdistäminen
  • Suurempien hankintojen rahoittaminen
  • Remontointi

EI JÄRKEVÄÄ

  • Juhliminen ja bilettäminen
  • Pikku hankintojen tekeminen
  • Uhkapelit ja vedonlyönti

Yksi yleisimmistä syistä ottaa lainaa 10 000 on vanhojen lainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi lainaksi. Tällöin voidaan yhdistää useammat lainat ja niiden korot yhdeksi pienempikorkoiseksi lainaksi. Tämä on usein varsin järkevä ratkaisu, kunhan lainaa ei ota samalla lisää.

10 000 euroa voi käyttää järkevästi myös esimerkiksi auton, moottoripyörän tai veneen ostamiseen. Kymppitonnilla rahoittaa myös vaikkapa pientä remonttia kotiin. Kymppitonnin lainan voi siis käyttää järkevästi monenlaisiin hankintoihin ja tarpeisiin.

Tällaisella rahalla voi rahoittaa helposti myös monenlaisia unelmahankintoja, mutta pidä hankinnoissa aina järki mukana. Laina pitää aina maksaa takaisin, joten on tärkeä pitää mielessä oma realistinen maksukyky. Järkeväkin hankinta voi muuttua typeräksi mikäli lainan takaisinmaksun kanssa syntyy ongelmia.

Usein pienempi 1000€ tai 2000€ laina voi olla järkevämpi ratkaisu pienempiin rahan tarpeisiin, kuten vaikka shoppailuun tai lomamatkaan.