Fellow Finance

Kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikainen muutos - korkokatto 10%

Poikkeusolojen vuoksi Suomen eduskunta on hyväksynyt hallituksen ehdotuksen kuluttajansuojalain 7 luvun väliaikaisesta muuttamisesta, ja se astuu voimaan 1.7.2020, ja on voimassa 31.12.2020 saakka.

Muutos koskee kuluttajaluottojen korkoja ja markkinointia. Väliaikainen korkokatto luotoille on 10% , ja se koskee myös aikasemmin myönnettyjä luottoja. Kuluttajaluottojen suoramarkkinointi on myös kielletty 1.7 - 31.12 välisenä aikana.

Tarkempaa tietoa löytyy eduskunnan päätöksestä.

Fellow Finance - Tietoa lainantarjoajasta

Päivitetty 01/2020

Fellow Finance on vuodesta 2013 asti toiminnassa ollut Suomalainen lainayhtiö joka on merkittävä tekijä koko Pohjoismaassa. Tyypillisestä lainantarjoajasta Fellow Finance poikkeaa kuitenkin suuresti, sillä normaalin lainan sijaan he tarjoavat kulutusluottoa vertaislainan muodossa.

Vertaislainan ero normaaleihin luottoihin on siinä, että luoton rahat tulevat yksityisiltä sijoittajilta pankkien sijaan. Vertaislainojen ehdot vaihtelevat riippuen tarjouksesta, jonka lainanantajat tekevät, ja ehdoista, jotka lainanhakijat asettavat.

Koska lainassa ei ole välikäsiä, on ehdoissa paljon enemmän joustamista kuin normaalien lainojen ehdoissa. Voit siis jättää lainahakemuksen omilla ehdoillasi Fellow Financelle, joka kerää sijoittajilta lainatarjouksia hakemuksesi perusteella.


Vertaislaina on uudehko lainan muoto, joten se voi ymmärrettävästi mietityttää. Siksi ei kannatakaan jättää välistä mahdollisuutta vertailla erilaisia laina vaihtoehtoja, niin vertaislainojen kuin perinteistenkin lainojen muodossa. Löydät monia oivallisia vaihtoehtoja lainavertailustamme!

Lainaa Fellow Financelta

Fellow Finance tarjoaa vertaislainaa sekä yksityisille henkilöille, että yrityksille. Vertaislaina on kulutusluoton muodossa, ja Fellow Financen kautta sitä voi hakea 500 - 15 000€. Rahat tulevat suoraan yksityisiltä sijoittajilta, joten ehdot ovat hyvin joustavat.

Lainojen korot ovat kiinteät koko lainan ajan, ja ne vaihtelevat pääsääntöisesti 5 - 20% välillä. Maksimi todellinen vuosikorko Fellow Financen kautta myönnettäville lainoille on 33%, mikä on kohtalaisen matala verrattuna markkinoiden muihin vakuudettomiin nettilainoihin. Laina -aika Fellow Financen lainoilla on 24 - 84 kuukautta.

Lainan hakeminen Fellow Financen kautta tapahtuu jättämällä hakemus Fellow Financelle omilla ehdoillasi, eli haluamallasi summalla, kuukausierällä ja laina-ajalla. Hakemuksen täytettyäsi saat nopeasti yksilöllisen lainatarjouksen.

Jos tarjous on mieluinen ja ehtoihisi sopiva, voit hyväksyä hakemuksen, ja nostaa rahat tilillesi jopa jo saman päivän aikana. Jos ensimmäisen tarjouksen ehdot eivät kuitenkaan tunnu sinulle sopivilta, voit yksinkertaisesti jäädä odottamaan parempaa tarjousta.

Lainojen yhdistely

Fellow Finance mainostaa lainaansa erinomaiseksi vaihtoehdoksi lainojen yhdistelyyn. Tämä tarkoittaa, että Fellow Financen lainan voi ottaa monen, pienemmän ja kalliimman, lainan pois maksamiseen. Tällöin sinun tarvitsee murehtia vain yhden lainan maksusta, jonka korko on huomattavasti matalampi kuin monen pienemmän.

Fellow Finance maksaa koko velka summasi pois, kun ilmoitat summan ja kaikki luotonantajat lainahakemuksessasi. Maksu tapahtuu suoraan luotonantajille, jotta et erehdy tuhlaamaan velkojen poismaksuun tarkoitettua rahaa.

Jos huomaat velat pois maksettuasi tarvitsevasi rahaa vielä johonkin muuhun menoon, Fellow Finance tarjoaa ratkaisun tähänkin ongelmaan. Kun olet maksanut yhdistely luottoa takaisin kolmen kuukauden ajan tunnollisesti, voit korottaa luoton määrää erittäi reiluin ehdoin.

Fellow Financen ehdot

Vaikka Fellow Financen ehdot ovatkin riippuvaisia lainanantajista, on hakijan täytettävä kuitenkin vähintään seuraavat ehdot vertaislainaa hakiessa:

Ehdot vertaislainan saamiselle

  • 25 - 75 vuoden ikä
  • Oikeustoimikelpoisuus
  • Suomalainen pankkitili
  • Ei maksuhäiriömerkintää
  • Vakituinen osoite suomessa


Ehdot lainalle voivat vaihdella hieman eri lainanantajien kesken, sillä vertaislainan joustavuus kulkee molempiin suuntiin: Jos luotonantaja ei koe hakijaa sopivaksi, voivat he päättää myöntää lainaa jollekin toiselle hakijalle.

Yllä mainittujen ehtojen lisäksi useimmat luotonantajat pyytävät hakijoilta jonkin sortin todistusta maksukyvystä, eli säännöllisistä tuloista, esimerkiksi palkkatodistuksen muodossa. Jotkin lainanantajat ovat hyvin tarkkoja hakijoistaan, koska he sijoittavat rahansa tehdäkseen tuottoa, joten on tärkeää että he saavat rahansa varmasti takaisin.

Ehdot voivat myös ajoittain muuttua, mutta päivitämme sivustomme tietoja tasaisin väliajoin. On silti hyvä tarkistaa viimeisimmät tiedot lainanantajan sivulta, ennen kuin hyväksyt lainahakemuksen.

Vertaile lainoja ennen kuin teet hakemuksen!

Vaikka vertaislainan ehdot ovatkin niin joustavat, että voit todennäköisesti muokata niistä omien tarpeidesi mukaiset, ei silti kannata unohtaa lainojen vertailua. Sivuiltamme löydät infoa erilaisista laina muodoista, jos vertaislaina ei ole mielestäsi se oikea sinulle.

Esimerkiksi suuremmissa kuin 15 000€ rahantarpeissa kannattaa suorittaa vertailua erilaisten kulutusluottojen kesken, jotka voivat olla jopa 50 000€ suuruisia. Pienemmässä tarpeessa taas on hyvin todennäköistä, että pikavippi on oikea ratkaisu rahantarpeeseen.

Vertailu on tärkeää, jotta tiedät minkälaisia vaihtoehtoja rahantarpeeseesi on. On tärkeää tietää, mikä laina kattaa kulusi sopivasti, ja minkälaisen lainan pystyt maksamaan takaisin ilman ongelmia. Huolellisella lainavertailulla pidät huolen siitä, että et joudu luopumaan luottotiedoistasi tulevaisuudessa.