Vivus

;
★★★★★

Arvostelun tehnyt Talouteni

Arvostelu perustuu moniin erilaisiin ominaisuuksiin, jotka Talouteni.fi ottaa huomioon, esimerkiksi lainanantajan kokemukseen, sekä siihen, kuinka todennäköisesti lainaa voi saada

Lainamäärä
10 - 2010€

Takaisinmaksuaika
1 - 2 kk.

Korko
0,00 - 205,80%

Vastausaika
15 min

Lainaesimerkki:

ESIMERKKI: Nostettu luotto 2010 €, laina-aika 30 pv, takaisinmaksueriä 1 kpl, luottokorko ja -kustannukset 341 €, takaisinmaksettava summa 2351 €, vuosikorko 206,41 %, todellinen vuosikorko 573,01 %

Vivukselta saat lyhytaikaisen ja nopean vipin sekä joustoluoton.

Sinun mahdollisuudet:

 • Ensimmäinen laina ilman kuluja
 • Nopea palvelu

Vaatimukset:

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Puhtaat luottotiedot
 • Vakituinen osoite suomessa
 • Suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset

Käytännön tietoja

Kotisivu Puhelinnumero Aukioloajat Osoite
Vivus 0600 550 750

9 – 17 Arkisin

Lintulahdenkuja 10

00500 Helsinki


Vivus - tietoa lainantarjoajasta

Päivitetty 04/2019

Vivus on yksi Suomen tunnetuimmista vippaaja firmoista, jolla on ollut näkyvyyttä niin perinteisessä kuin sosiaalisessakin mediassa. Sen vihreää omenaa muistuttava logo on siis varmasti tuttu monelle, myös muualla Euroopassa.

Vuodesta 2009 Vivus toimi suomessa nimella SMScredit.fi, mutta vaihtoi nimeään vuonna 2011 tutuksi Vivukseksi. Yhtiöllä on Suomen pääkonttori Helsingissä. Yhtiö Latvialaisen 4finance groupin alainen, joka on alunperin lähtöisin Latviasta, mutta toimii nykyään Joka puolella eurooppa ja jopa Yhdysvalloissa.

Vivuksen ehdottomasti tunnetuin ja suosituin lainatuote on heidän tarjoamansa koroton pikavippi, joka tarjotaan automaattisesti kaikille uusille asiakkaille. Heidän asiakaspalvelunsa on ripeää, ja tarjolla on mahdollisuuksia sekä soittaa, lähettää viestiä että lähettää chattia asiakaspalvelulle reaaliajassa.

Lainavertailu täynnä vaihtoehtoja

Lainavertailustamme löydät vaihtoetoja Vivukselle, joustoluottojen, pikavippien ja kulutusluottojen muodossa

 

Kaikille Vivus ei ymmärrettävästi ole sopivin vaihtoehto, mutta ei silti syytä huoleen. Jos olet ottanut heiltä jo kerran ilmaisen lainan, voi olla että etsit muutenkin jotain toista lainanantajaa esimerkiksi pidemmällä laina-ajalla. Lainojen vertailustamme löydät itsellesi monta mahdollista vaihtoehtoa, joten vertaile lainoja rohkeasti!

Lainaa vivukselta

Vivus tarjoaa pääsääntöisenä lainatuotteenaan pikavippiä. Pikavipin ehdoissa on kuitenkin suuria eroja riippuen siitä, oletko hakemassa lainaa ensimmäistä kertaa vai ensimmäisen kerran jälkeen. Tässä ovat esiteltynä kaksi erimuotoista lainaa.

Vivus koroton pikavippi

Vivus tarjoaa kaikille uusille asiakkailleen ruhtinaallista 400 euron täysin kulutonta pikavippiä. Vippiä saa toki niinkin pienen summan kuin 10 euroa kuluttomana, mutta ilmainen 400 euron laina ei ole hullumpi tarjous.

Laina aika korottomalle pikavipille on 3 - 61 päivää, joten sen saa jopa kuukaudeksi itselleen. Sen voi kuitenkin ottaa vain viikonlopuksi, loppukuun tiukkoja päiviä helpottamaan ennen palkkapäivää. Vivus suositteleekin omilla sivuillaan vipin ottamista juuri loppukuusta, jotta sen saa helposti maksettua kerralla takaisin ilman suurempia riskejä.

Nimensä mukaisesti tämä pieni laina on täysin kuluton ja koroton, joten sinun ei tarvitse maksaa takaisin kuin lainaamasi summa, ei euroakaan enempää. Tärkeää on kuitenkin pitää huoli että laina tulee maksettua takaisin ajoissa, sillä lainan myöhästymisestä koituu kalliita kuluja.

Vivus vakuudeton laina

Ilmainen ensilaina on valitettavasti varattu yksinomaan vivuksen uusille asiakkaille, mutta se ei tietenkää ole ainoa laina jota Vivus tarjoaa. Vanhoille asiakkaille vivus tarjoaa vakuudetonta lainaa jopa 2010 euroa, eli korotus maksimi lainasummaa on melkoisen suuri.

Laina-aika ei kuitenkaan muutu ensilainasta, vaan se on aina Vivuksella 3 - 61 päivää. Tämä on harvinaisen lyhyt laina-aika yli 2000 euron lainalle. Vivuksen laina on jatkuva luotto, eli maksettuasi yhden lainan pois, voit 1-2 päivän sisällä hakea lainaa lisää, mutta laina tulee aina maksaa takaisin yhdessä erässä, joten kannattaa todella pitää huoli että itsellä siihen on varaa.

Vivuksen lainalla on hyvin korkea korko verrattuna lainavertailun muihin lainoihin. Nimellinen vuosikorko on 255,44%, ja todellinen vuosikorko on huimat 916,26 prosenttia, mikä on todella hurja summa.

Vaikka korko vaikuttaakin todella korkealta, ei laina käytännössä tule niin kalliiksi kuin luulsi, sen lyhyen takaisinmaksuajan takia. Korkoa ei yksinkertaisesti ehdi kertyä kuin yksi kuukausi. Halpa se ei silti ole, joten kannattaa harkita tarkkaan, onko vivus oikea valinta sinulle ilmaisen ensilainan jälkeen, ja pidä huoli että todella pystyt maksamaan lainan takaisin yhdessä erässä..

Vivuksen ehdot

Jotta voit hakea korotonta lainaa vivukselta, tulee sinun täyttää nämä ehdot:

Lainan ehdot

 • 20 vuoden ikä
 • Puhtaat luottotiedot
 • Suomalainen pankki
 • Suomalainen Osoite
 • Oikeustoimikelpoisuus

Näiden ehtojen lisäksi hakijan on pystyttävä varmistaa henkilöllisyytensä vivuksen vaatimalla tavalla, eli yleensä aina verkkopankkitunnuksilla. Joskus mobiilivarmenne voi olla riittävä myös, mutta vain silloin kun se on virallisesti varmistettu TUPAS varmenne.

Vivuksen kahdessa lainanssa on ymmärrettävästi hieman eri ehdot niiden hakemiseen. Ilmaisen ensilainan voivat saada vain yhtiön uudet asiakkaat, kun taas 2010 euron lainan voivat hakea ainoastaan pankin nykyiset asiakkaat.

Muuten Vivuksen lainaehdot ovat hyvin tyypilliset Suomalaisen nettilainan ehdot. Täysi-ikäisyys, puhtaat luottotiedot ja oikeustoimikelpoisuus ovat aina ehto lainalle, ja Suomalainen osoite sekä pankkitili ovat myös hyvin yleisiä ehtoja lainalle, jotta lainojen laskutus on mahdollista.

Vaihtoehtojakin löytyy runsaasti

Vivuksen korkeat korot voivat ymmärrettävästi hirvittää hiukan, jos olet jo ottanut heiltä kerran lainan ilmaiseksi. Korot voivat hirvittää erityisesti, jos olet tajunnut, että korotonta lainaa voi saada useammastakin paikasta. Kenties haluat siis tsekata lainavertailumme, josta voit löytää muitakin ilmaisia ensilainoja!

Jos sen sijaan haluaisit isompaa lainaa pidemmällä laina-ajalla, voit tutustua erilaisiin laina vaihtoehtoihin kattavasta lainojen tietopaketistamme. Nettilainojen suurin lainamuoto on kulutusluotto, jonka lainamäärät voivat olla jopa kymmeniä tuhansia euroja ja laina ajat jopa kymmeniä vuosia. Jos siis tuntuu, että pikavippi on sinulle liian pieni, voit harkita niitä.

Jos taas et tiedä paljonko lainaa tarvitset, joustoluotto voisi olla paras mahdollinen vaihtoehto sinulle. Saat joustoluottoa ottaessasi tilin, josta voit tarpeen mukaan nostaa lainaa sen verran kuin haluat, ja maksaa lainaa hiljalleen pois, tai vaikka kerralla joka kerta. Älä siis unohda tutustua vaihtoehtoisi!

Kattava tietopaketti lainoista

Löydä tietoa suomen nettilainamarkkinoiden erilaisista lainamuodoista, ja selvitä mikä niistä on itsellesi paras!