Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Lainat » Asuntolaina » Remonttilaina

Remonttilaina

Vertaile vakuudettomat ja edulliset remonttilainat helposti tältä sivulta.

Tarvittavat tiedot remonttilainasta

Oletko miettimässä taloutesi jonkin osion remontoimista? Vai mahdollisesti jopa kokonaan peruskorjausta talollesi tai taloyhtiölle? Löydä parhain, sopivin ja edullinen remonttilaina sivultamme muutamalla klikkauksella!

Remontointiin haettavaa rahoitusta voi olla vaikea löytää eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden sivuilta erikseen itse etsien, joten parhain mahdollisuutesi säästää aikaa ja rahaa on käyttää sivultamme löytyvää kattavaa vertailua ja löytää mieluisin remonttilaina.

Sivun vasemmasta reunasta löydät lainalaskurin, johon vain määrität remonttilainan määrän ja maksuajan, jonka haluat remonttia varten ja oman ikäsi. Remonttilaina laskuri näyttää sinulle listan, jossa se vertailee sinulle erilaisia lainoja, jotka soveltuvat erilaisiin remontteihin. Listasta voit valita mieleisesi lainan, joka sopii juuri sinun remonttiin.

Tämän jälkeen voit valita parhaista mahdollisista remonttilainoista itsellesi sopivimman, ja lähettää lainahakemuksen eteenpäin kyseiselle pankille tai rahoitusyhtiölle. Sinulle vastataan useimmiten noin 24 tunnin kuluessa, mutta mahdollisuus on, että saat vastauksen jo muutaman minuutin sisällä.

Sivuillamme lainahakemuksen lähettäminen on vaivatonta, helppoa ja ilmaista, eikä se sido sinua mihinkää! Remonttilaina on parin klikkauksen päässä!

Mikä on remonttilaina?

Remonttilaina on nimensä mukaisesti laina, jota haetaan kodin, mökin, taloyhtiön tai muun talouden kunnostamista varten. Lainoja voi hakea eri kokoisia ja hakijan kannattaakin miettiä kuinka paljon rahaa voi kulua remontoimiseen. Suunnittelu on siis remontoinnin kulmakivi.

Yleisesti lainaa kannattaa hakea enemmän kuin on itse laskenut, jotta voi välttyä yllättäviltä ongelmilta tai muutoksilta. Remonttilainaa voi hakea erilaisin muodoin, kuten vakuudellisesti, vakuudettomana, asuntolainana tai jopa kulutusluottona.

Kuka voi hakea remonttilainaa?

Remonttilainaa voi hakea kuka tahansa henkilö, jolla on maksukykyä maksaa lainaa vähitellen takaisin, ja jonka luottotiedot ovat kunnossa. Myös aikaisempi suhde rahoittajaan voi vaikuttaa.

Vakituinen työpaikka ei ole lainaa hakevalle täysin ehdollinen, kunhan maksukyky on muuten kunnossa. Myöskään aiemmat pienet velat eivät välttämättä haittaa rahoituksen saamista, jos nämä on hoidettu pois. Vaatimukset vaihtelevat yhtiöiden ja pankkien välillä.

Ongelmina remonttilainan saamiseen kuitenkin voi olla maksuhäiriömerkinnät, ylivelkaantuminen, laskujen yleinen myöhästyminen tai menojen suuruus tuloihin verrattuna. Mikään ei ole kuitenkaan kiveen kaiverrettua ja poikkeuksia voi olla mahdollista saada.

Remonttilainaa netistä

Lainaa haettaessa miettii yleensä, että mistä sitä kannattaisi hakea, jotta löytäisi sen parhaimman ja itselleen kaikista sopivimman.

Tänä päivänä kannattavin, vaivattomin ja nopein tapa on hakea remonttilainaa internetin kautta, jolloin myös löydät pankkien ja rahoitusyhtiöiden sivuilta tarvittavat tiedot. Tällöin kannattaa kilpailuttaa ja verrata erilaisia mahdollisia lainoja eri yrityksiltä.

Remonttilainaa voi hakea internetin kautta joko joustoluottona tai kulutusluottona. Nämä vaihtoehdot sopivat parhaiten pienempiin kunnostuksiin, mutta tarvittaessa myös isompiinkin.

Joustoluotto

Joustoluotto remonttiin otettuna on toimiva, koska tällöin ei tule otettua turhan paljoa lainaa kerralla, vaan sitä voi nostaa vähitellen tarvittavia määriä. Ei väliä sillä onko mielessä uudestaan sisustaminen tai pakollinen talouden kunnostus. Joustoluoton avulla saat kodin uuteen uskoon.

Ensimmäisenä esimerkkinä joustoluotosta remonttilainana on Käyttöraha.fi. Yhtiö tarjoaa joustoluottoa, johon ei tarvitse takaajia tai vakuuksia ja lainamäärän päätät itse 1.000€ – 50.000€ väliltä. Käyttöraha.fi :n tilinhoidon kuukausimaksu on 5€ ja todellinen vuosikorko vaihtelee 5,20% – 29,20% välillä.

Toisena esimerkkinä on Komplett Bank, jonka todellinen vuosikorko on 4,9% – 19,9% välissä ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5€ eikä vaadi vakuuksia. Lainaa saa haettua 1.000€ – 50.000 € väliltä, joka on sama kuin Käyttöraha.fi :llä.

Joustoluoton avulla pysyy helposti myös mukana remontin laskuissa ja menoissa Joustoluottoa voi hakea erilaisilta lainantarjoajilta ja maksuaikaa voidaan tarjota runsain määrin. Maksuaika voi vaihdella 1 kuukaudesta jopa 10 vuoteen, riippuen lainan määrästä ja rahoittajasta.

Kulutusluotto

Kulutusluottoa remonttilainana voi hakea joko vakuudellisena tai vakuudettomana. Vakuudellinen kulutusluotto tulee yleisemmin olemaan halvempi vaihtoehto, koska korko on pienempi kuin vakuudettomana.

Vakuudettomalle lainalle ei kuitenkaan yleisesti ottaen tarvitse takaajia tai eikä nimensä mukaisesti myöskään vakuutta, mutta jotkut rahoituslaitokset ja pankit voivat haluta vakuuden tai takaajan isompiin kulutusluottoihin.

Myös Norwegianin tarjoaa kulutusluottoa, jota voi hakea 1.000€ – 60.000€ väliltä. Korko määräytyy lainanhakijasta riippuen 8,99% – 22,49% välille, mutta loppupeleissä korko voi kohota lähelle 40,00%. Ehdot laaditaan luottokartoituksen mukaan.

Oli kyse mistä vain lainasta niin aina on hyvä olla itsellä säästöissä rahaa yllättäviä tapahtumia varten, vaikka juurikin pakollista remonttia varten. Kun säästöistä löytyy rahaa, niin ei ole tarpeellista ottaa vakuudellista lainaa, koska laina tulee olemaan silloin pienempi.

Nettilainojen vaatimukset

Lainojen edellytyksinä on, että hakija on täyttänyt 23 vuotta, omaa säännölliset tulot, on asunut rekisteröitynä vähintään viimeiset 3 vuotta Suomessa eikä omista maksuhäiriöitä rekisterissään. Kuitenkin jotkin pankit saattavat myöntää remonttilainoja nuoremmillekkin.

Maksukykyä tarvitaan, että pystyy maksamaan lainan takaisin vähitellen. Maksukyvyllä ja säännöllisillä tuloilla tarkoitetaan, että on kyvykäs maksamaan lainaa vähitellen pois tulevista tuloista, mitä ikinä ne sitten ovatkaan. Esimerkiksi eläkkeen saaminen tarkoittaa tuloja ja sitä, että on kyvykäs maksamaan lainaa.

Mitä pitää mielessä kun haet remonttilainaa

Hakiessa remonttilainaa pitää miettiä kuinka paljon rahaa remontoimiseen voi kulua. Määrä riippuu täysin siitä mitä on remontoimassa, ja millaisen lopputuloksen haluaa.

Hyvän suunnitelman luomiseksi on kannattavaa pyytää ammattilainen arvioimaan remontoitavan talouden kunto varsinkin silloin, kun remontoitavat huoneet ja osiot ovat purettu. Tämä auttaa saamaan pintaraapaisun siitä, mitä remontti voi tulla kustantamaan.

Purkamisessa saattaa tulla vastaan yllättäviäkin asioita, olivat ne sitten positiivisia tai negatiivisia. Esimerkiksi seinistä saattaa löytyä hometta tai asbestia, sähköt saattaa joutua kokonaan uusimaan, kuten myös kylpyhuoneremontissa vesieristeet. Uusissa taloissa on epätodennäköistä, että ongelmia tulee vastaan, mutta ei kannata sulkea ongelmia pois. Ole valmis yllätyksiin ennen lainan hakua!

Seuraavana täytyy ottaa harkintaan remontoiko itse vai palkkaako ammattilaisen hoitamaan työn. Itse remontoidessa säästää rahaa, mutta tietenkin pitää tietää mitä tekee, jotta lopputulos on itselle tyydyttävä. Itse tehtynä remontti vie myös aikaa, joten on hyvä olla aikataulu minkä mukaan remontointia tekee.

Ammattilaisen palkkaaminen työn tekemiseen tuo taitavaa kädenjälkeä remonttiin ja myös takuun työn onnistumiseen. Ota siis huomioon ennen lainan hakemista kaikki mahdolliset ongelmat ja mahdollisuudet, jotka voivat remontin aikana syntyä. Tällöin voi säästyä turhalta rahankäytöltä ja ehkäistä ongelmat. Suunnittelu on kaiken A ja O!

Vakuudellinen ja vakuudeton remonttilaina

Remonttilainaa voi hakea vakuudellisesti ja tämä sopii parhaiten isoihin korjauksiin. Vakuutena yleensä käy itse asunto tai jokin muu vastaava arvokas omaisuus. Vakuudellisessa lainassa hyvä puoli on, että lainan korko on yleensä pienempi kuin vakuudettomassa.

Vakuudellinen remonttilaina ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, koska lainaa saa myös vakuudettomana. Tämä sopii parhaiten pienempiin remontteihin kuten pintaremontteihin, mutta myös isompiinkin remontteihin. Isompiin remontteihin kun hakee vakuudetonta lainaa, on hyvä olla säästettynä rahaa remontointia varten. Vakuudettomana lainan korko voi olla huomattavasti suurempi kuin vakuudellisena. Voit siis saada lainaa ilman vakuuksia!

Remonttilainojen korot

Asunto- ja remonttilainojen korot yleisesti riippuvat lainan suuruudesta ja takaisinmaksuajasta. Kun hakee asuntolainaa remonttia varten pankista tai rahoitusyhtiöltä, korko voi vaihdella vähän yli tai alle yhden prosentin. Mutta jos henkilö aikoo tehdä esimerkiksi peruskorjauksen omaan talouteensa, on järkevää ottaa kulutusluottoa tätä remonttia varten.

Kulutusluotoissa kuitenkin on isompi korko ja se voi vaihdella jopa kymmenillä prosenteilla. Korko kulutusluotoille voi olla yli tai alle kymmenen prosentin, mutta mahdollisuus on, että todellinen vuosikorko voi yltää jopa sadan prosentin rajoihin ja siitäkin vielä yli.

Optimaalinen oman talouden remonttilaina mikä kannattaa ottaa on 1.000€ – 50.000€ välissä, riippuen miten suuresta korjauksesta on kyse. Taloyhtiön remonteissa remonttilainan suuruus voi vaihdella vielä enemmän kuin omassa taloudessa. Tässä artikkeli taloyhtiön remonttilainoista.

Vaikka suurissa kulutusluotoissa saattaakin olla pienempi korko kuin joustoluotoissa, voi pidemmällä aikavälillä kulutusluotto ollakin kalliimpi kuin joustoluotto. Tämä tapahtuu silloin, kun korko kerkeää kertymään pidemmän aikaa. Tällöin on hyvä miettiä itselle sopiva maksuaika remonttilainan määrään verrattuna.

RahoittajaLainan määräTodellinen vuosikorkoMaksuaikaKokonaismaksu
10.000€16,51%5 vuotta14.218€
10.000€14,90%5 vuotta13.958€
10.000€14,90%5 vuotta13.958€
6.000€10,90%5 vuotta7.494€

Lainoihin kuuluu aina todellinen vuosikorko joka sisältää nimelliskoron. Korot vaihtelevat noin 3% – 20% sisällä, mutta joillain rahoittajilla ne voivat vaihdella enemmänkin. Todelliseen vuosikorkoon voi kuulua kuukausimaksuja ja tilin avaamismaksu nimelliskoron lisäksi.

Esimerkkinä Komplett Bankilla nimelliskorko voi vaihdella 4,9% – 20,00% välillä. Tähän lisätään vielä 5€ kuukausimaksu ja tilinavausmaksu, joka voi olla 45€ – 195€ hintainen.

Erilaiset remonttilainat

Remonttilainoja on monia erilaisia ja niiden suuruus riippuu täysin siitä mitä remontoidaan ja millaisen lopputuloksen haluaa. Remontin laajuus on iso tekijä lainaa haettaessa, eli haluaako esimerkiksi täyden uudistuksen vai vain pienen pintaremontin.

Jos ajattelee tekevän itse remontin omaan talouteen, kannattaa varautua ongelmiin ottamalla enemmän lainaa kuin aluksi ajatteli. Tällöin säästyy pahimmilta vahingoilta tai virheiltä.

WC-remontin hinta voi vaihdella tuhansilla euroilla. Esimerkkinä pienen WC:n uudistus voi olla 1000€ – 2000€, mutta remontin hinta voi vaihdella myös talouden sijainnista. Pääkaupunkiseudulla hinnat vaihtelevat huomattavasti paljon enemmän muihin kaupunkeihin verrattuna. Toisena esimerkkinä WC:n täysi uudistus, joka sisältää vanhan betonilattian purun, uuden betonilattian valun ja koko vessan laatoituksen voi olla lähelle 10.000€.

Keittiöremontti voi olla vain 400€, jos esimerkiksi aikoo vain uusia kaappien ovet ja maalata keittiön uudelleen. Merkittävinä tekijöinä on asunnon sijainti ja keittiön koko, kun tarkastellaan remonttien hintoja. Sitten kun mennään isompiin urakoihin, jossa esimerkiksi uusitaan koko keittiö lattiasta kattoon ja uusitaan kaikki kodinkoneet, hinta voi nousta 9.000€ – 10.000€ hintaiseksi.

Pesuhuoneen remontissa yleinen uudistus on vesieristeiden ja laattojen uusiminen ja tämän hintaluokka voi vaihdella 3.000€-5.000€ ympärillä.

Makuuhuoneen uudistus voi vaihdella 1.000€ – 3.000€ välillä. Tällaisella hinnalla saa tapettien poiston, seinien tasoituksen ja uuden pohja- ja pintamaalauksen.

Suomalaiseen perinteeseen kuuluu saunominen oli se sitten yksin, perheen tai ystävien kanssa. Välillä eteen tulee saunan uudelleen remontointi, jotta saunomisesta saadaan mahdollisimman mukavaa. Saunan remontoinnin hinta vaihtelee muutaman sadan euron asennustöistä kymmeneen tuhanteen euroon. Näihin vaikuttaa suuresti asunnon sijainti, työn laajuus ja vaikeus.

Saunan tavoin suomalaiseen perinteisiin kuuluu myös mökkeily, varsinkin kesän aikaan. Talven pakkaset ja painava lumi saattavat vahingoittaa mökkiä aika ajoin. Tällöin eteen saattaa tulla mökin remontointi. Suuren noin 140m2 mökin kattoremontti saattaa olla jopa 10.000€ arvoinen. Pienemmän mökin peruskorjaus voi olla 5.000€ hintainen työ.

Kaikki esimerkit ovat alan ammattilaisten hinnoittelemia.

Remonttilainaa asuntolainan lisäksi

Remonttilainaa voi ottaa myös asuntolainan yhteydessä, kun on esimerkiksi ostanut uuden asunnon ja haluaisi kunnostaa sen oman mielensä mukaan uudemman näköiseksi. Remontointiin haettavaa lainaa voi hakea asuntolainan muodossa ja tämän voi yhdistää vanhaan asuntolainaan, jos sellainen ennestään jo löytyy.

Vanha asuntolaina voi kuitenkin nousta hinnassa tämän myötä. Kannattaa miettiä kaksi kertaa, että onko järkevää ottaa kahta asuntolainaa, varsinkin jos toisen hinta nousee.

On kuitenkin mahdollista nostaa remonttilainaa, vaikka asuntolaina löytyisikin jo ennestään, mutta rahoittaja yleensä haluaa jonkin vakuuden lainalle tässä tilanteessa. Vakuudeksi sopii vaikka asunto tai auto. Ei siis tarvitse nostaa uutta asuntolainaa remonttia varten, jos remontointi tulee olemaan esimerkiksi 10.000€ – 50.000€ hintainen.

On myös mahdollista nostaa remonttilainaa heti samaan aikaan ensimmäisen asuntolainan yhteydessä ja tämä yleisimmin tulee halvemmaksi, koska tämä on tarkoitettu kyseisen asunnon kunnostamiseen tai täysinäiseen remonttiin. Korko on yleensä pienempi, jos remonttilainan yhdistää asuntolainaan.

Jos omistat ASP-tilin ja olet ostamassa uutta asuntoa, kannattaa tarkistaa ostettavan asunnon kunto ja tiedustella tulevia remontteja. Remontit voivat koitua kohtaloksi asunnon ostajalle ASP-lainalla, koska ASP-laina on tarkoitettu asunnon ostoa varten, ei remontoimista.